Guvernør: New York trenger 1 million helsearbeidere

<p>En enslig jogger på 7th Avenue i New York sist lørdag. Byen utgjør episenteret for coronautbruddet i USA, der dødstallet nærmer seg samme som Kina har registrert siden desember. Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB scanpix</p>
En enslig jogger på 7th Avenue i New York sist lørdag. Byen utgjør episenteret for coronautbruddet i USA, der dødstallet nærmer seg samme som Kina har registrert siden desember. Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

New Yorks guvernør Andrew Cuomo ber innstendig amerikanske helsearbeidere om å komme New York til unnsetning for å takle coronautbruddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Cuomo trengs det ytterligere 1 million helsearbeidere i delstaten.

– Vær så snill, kom og hjelp oss i New York nå. Vi har mistet tusen newyorkere. Vi vakler allerede, sier Cuomo i en inntrengende appell.

Dødstallet i New York har i løpet av ett døgn steget med 250 og har passert 1.300, de fleste av dem i New York City. Sykehusene er allerede fulle av coronapasienter.

Både Cuomo og helsetjenestemenn advarer om at situasjonen i New York er en forsmak på hva som vil skje i andre deler av USA.

Personvernpolicy