Over 40 prosent av verdens befolkning er i coronakarantene

Over 40 prosent av verdensbefolkningen har karantenerestriksjoner som følge av coronapandemien. Så beboerne i Fossheim borettslag i Oslo er alt annet enn alene om å holde seg isolert. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Over 40 prosent av verdensbefolkningen har karantenerestriksjoner som følge av coronapandemien. Så beboerne i Fossheim borettslag i Oslo er alt annet enn alene om å holde seg isolert. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere enn 3,38 milliarder mennesker over hele verden er blitt bedt om eller beordret til å følge en form for restriksjon i kampen mot coronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det utgjør rundt 43 prosent av den totale verdensbefolkningen, som er 7,79 milliarder mennesker, ifølge FNs befolkningstall.

Den kinesiske provinsen Hubei og hovedstaden Wuhan, det første episenteret for det nye coronaviruset, var de første som i slutten av januar innførte strenge restriksjoner for å begrense spredningen av covid-19.

Mens Hubei har begynt å åpne seg igjen etter måneder med isolasjon, har restriksjonene mangedoblet seg over hele verden de siste ukene.

Rundt 18. mars var flere enn 500 millioner mennesker berørte av restriksjoner. Dette økte til over 1 milliard mennesker innen 23. mars, og kun to døgn senere var det flere enn 2 milliarder.

Den 25. mars var over 3 milliarder mennesker rammet av en eller annen form for coronasmitte-restriksjon.

Aktuelt: Problemene vestlige lands helsevesen opplever, vil blekne

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdensomspennende

Over 3,38 milliarder mennesker i minst 78 land og territorier har blitt oppfordret til å holde seg hjemme.

De fleste av dem, minst 2,48 milliarder mennesker i 42 land og territorier, er under obligatorisk isolasjon.

Ingen region i verden er utelatt.

I Europa har de fleste landene innført karanteneregler. I Asia er India, Nepal, Sri Lanka og flere berørte. Det samme er land i Midtøsten, som Irak, Jordan, Libanon og Israel.

I Afrika er det innført restriksjoner i blant annet land som Sør-Afrika, Marokko, Madagaskar og Rwanda. I Amerika er det samme blitt gjort i land som Colombia, Argentina og Peru, i tillegg til en stor del av USA. Og både Australia og New Zealand har innført lockdown.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Titusener av turister strandet i Asia

Portforbud og karantene

I de fleste land får folk lov til å forlate hjemmene sine for å gå på jobbe, kjøpe viktige varer eller for å få medisinsk behandling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst ni land eller territorier, bestående av rundt 511 millioner mennesker, har oppfordret befolkningen til å være hjemme, uten at det er innført trusler om straff.

Minst 21 land eller territorier, rundt 384 millioner mennesker, har innført portforbud på kveldene.

Og minst sju land har satt sine viktigste byer under karantene og hindrer befolkningen fra å komme både inn og ut. Dette er tilfellet for Kongos hovedstad Kinshasa, hovedstaden Riyadh, Mekka og Medina i Saudi-Arabia, Helsingfors i Finland og Baku i Aserbajdsjan.

Brasil: Narkokartellene innfører portforbud