FHI:

1.169 bekreftede coronasmittede i Norge

Avdelingsoverlege Germar Schneider ved legevakten i Asker og Bærum tester en person for koronaviruset. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Avdelingsoverlege Germar Schneider ved legevakten i Asker og Bærum tester en person for koronaviruset. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er nå totalt 1.169 bekreftede tilfeller av coronasmitte i Norge, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI). Forrige rapport viste 1.077 tilfeller.

96 nye tilfeller ble rapportert fram til midnatt natt til mandag.

Totalt er elleve pasienter bekreftet med coronavirus innlagt på intensivavdelinger, ifølge FHI.

Totalt var 18.062 rapportert testet for coronavirus mandag klokken 8.30.

Spredningen av coronaviruset i Norge:

Det var 1.169 bekreftede smittede av coronaviruset i Norge mandag. Tallene gjelder personer som har blitt testet og fått viruset påvist.

* Viken har 314 smittede.

* Oslo har 292 smittede.

* Rogaland har 131 smittede.

* Vestland har 127 smittede.

* Innlandet har 81 smittede.

* Agder har 67 smittede.

* Vestfold og Telemark har 53 smittede.

* Trøndelag har 52 smittede.

* Troms og Finnmark har 21 smittede.

* Møre og Romsdal har 20 smittede.

*Nordland har 11 smittede.

Kilde: FHI.

Flest smittet i Østerrike

Mandagens rapport viser at gjennomsnittsalderen for tilfellene er 46 år. 37,9 prosent av de smittede er kvinner, mens 62,1 prosent er menn.

359 av de 1.169 smittede har blitt smittet i Norge. 752 har blitt smittet utenlands, der flesteparten er fra Østerrike (513) og Italia (148). For 58 er smittested under avklaring.

Aktuelt: Fengselsinnsatte kan bli løslatt

Viken er det fylket som er hardest rammet av viruset, og her er det 314 smittede. Like bak ligger Oslo med 292 smittede. Litt lenger bak ligger Rogaland og Vestland med henholdsvis 131 og 127 smittede.

Nordland er fylket som har færrest smittede. Her er det elleve bekreftede smittede av coronaviruset.

Aldersgruppen som har flest smittetilfeller, er de mellom 50 og 59 år – tallet her er 332 smittede. Ti av tilfellene er barn under ni år, mens 20 av tilfellene er eldre over 80 år.

Aktuelt: Usikre tester gjør at helsepersonell må bli i karantene

Tre coronadødsfall

Det er bekreftet tre dødsfall i Norge som følge av viruset, to på Oslo universitetssykehus og ett på Ellingsrudhjemmet i Oslo. Alle de tre døde, var eldre.

Det første dødsfallet ble kjent torsdag kveld i forrige uke, da statsminister Erna Solberg (H) opplyste dette på Dagsrevyen. Det andre dødsfallet kom natt til lørdag og ble kjent lørdag ettermiddag.

Det tredje dødsfallet dreier seg om en beboer på Ellingsrudhjemmet i Oslo. Vedkommende døde tidligere denne uken, men Oslo kommune fikk senere bekreftet av personen var smittet av coronaviruset.

WHO: Titalls tusen smittede har blitt friske

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden