Helsemyndighetene innrømmer at det ikke er nok smittevernutstyr

Helsedirektør Bjørn Guldvog innrømmer at Norge mangler smittevernutstyr på sikt og sier de jobber med en nasjonal løsning for å skaffe utstyr både til kommunene og sykehusene. Foto: Naina Helen Jåma / NTB scanpix
Helsedirektør Bjørn Guldvog innrømmer at Norge mangler smittevernutstyr på sikt og sier de jobber med en nasjonal løsning for å skaffe utstyr både til kommunene og sykehusene. Foto: Naina Helen Jåma / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helsedirektoratet jobber med en sentralisert, nasjonal løsning for å sikre utstyr til å håndtere koronasmitte. Norge har ikke nok utstyr på sikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helsedirektør Bjørn Guldvog innrømmer at Norge ikke har nok utstyr tilgjengelig i dag.

– Nei, det er ikke nok utstyr om du ser fremover i tid, svarer han på spørsmål fra NTB under Helsedirektoratets daglige pressekonferanse om sykdommen.

– Vi trenger hjelp for å få mer utstyr til smittevern. Vi har utstyr i flere uker, men vi trenger hjelp til å få mer leveranser eller får alternative løsninger på plass.

Han opplyser at de jobber med en sentralisert løsning for å skaffe utstyr både til spesialisthelsetjenesten, altså sykehusene, og til kommunene.

Tirsdag opplyste Folkehelseinstituttet at 33 personer er bekreftet smittet i Norge. Det ventes en ny oppdatering på de nasjonale smittetallene onsdag kveld, men allerede nå er det bekreftet flere nye smittetilfeller.

Ytterligere seks personer er bekreftet smittet i Drammen. En person har fått påvist smitte i Trondheim, ifølge Adresseavisen I tillegg er en person bekreftet smittet i Haugesund onsdag, ifølge VG.

Guldvog sier de har ganske god kontroll på smitten i Norge så langt, ettersom de kjenner smitteveiene.

– Vi må regne med i nær framtid i større grad å miste den oversikten, slik at man får flere smittede i befolkningen som vi ikke fanger opp, sier helsedirektøren.