Iranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset

Det offisielle tallet på virusdøde i Iran var mandag tolv. Bildet er tatt i Teheran søndag.
Det offisielle tallet på virusdøde i Iran var mandag tolv. Bildet er tatt i Teheran søndag. Foto: Ebrahim Noroozi / AP/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Iranske helsemyndigheter avviser anklagen om at myndighetene dysser ned virusutbruddet i landet, og sier det ikke stemmer at 50 mennesker er døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg avviser på det sterkeste denne informasjonen, sa visehelseminister Iraj Harirchi under en TV-sendt pressekonferanse mandag.

– Dette er ikke tiden for politiske konfrontasjoner. Koronaviruset er et nasjonalt problem, sa Harirchi.

Aktuelt: Kina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet

Det halvoffisielle nyhetsbyrået ILNA siterte tidligere mandag politikeren Ahmad Amiriabadi Farahani på at opptil 50 personer har mistet livet av covid-19-viruset bare i byen Qom, som ligger rundt 140 kilometer sør for Irans hovedstad Teheran. Han anklaget samtidig landets myndigheter for å lyve om virusutbruddet.

Det offisielle tallet på døde i Iran var mandag fortsatt tolv. Det er registrert 61 smittetilfeller, ifølge helsedepartementet.

– Vi vil kunngjøre alle tall vi har på døde i hele landet. Vi lover å være åpne om rapporteringen av tall, sier regjeringstalsmann Ali Rabiei.

Tyrkia, Pakistan, Afghanistan og Armenia har stengt grensene til Iran i et forsøk på å hindre spredning. I tillegg er det registrert smitte hos personer som har vært i Iran i både Kuwait, Bahrain og Irak.

Aktuelt: Virustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait