Fastlege skrev ut medisiner til seg selv – ga dem videre til slektninger

En fastlege mister retten til å forskrive vanedannende medisiner etter å ha skrevet ut blant annet Paralgin forte til seg selv for å gi til slektninger. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En fastlege mister retten til å forskrive vanedannende medisiner etter å ha skrevet ut blant annet Paralgin forte til seg selv for å gi til slektninger. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En fastlege har delvis mistet retten til å forskrive medisiner. Personen skrev ut vanedannende legemidler til seg selv for deretter å gi de til slektninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Legen skrev ut høye doser av blant annet Paralgin forte og sovetabletter til seg selv i den hensikt å gi dem videre til slektninger, ifølge Statens helsetilsyn.

Vedkommende mister derfor retten til å skrive ut medisiner som er vanedannende.

Fastlegen har tidligere fått en advarsel for å ha forskrevet vanedannende legemidler til seg selv i den hensikt å levere dem til pårørende i et annet land.

Likevel fortsatte legen praksisen. Vedkommende følte seg forpliktet til å bistå pårørende med legemidler, ifølge helsetilsynet.

– Vi kunne derfor ikke utelukke at han i fremtiden ville rekvirere vanedannende legemidler til seg selv for å videreformidle til den pårørende, slår tilsynet fast.