Her spiller Dagmar (53) på fiolin mens legene fjerner svulst fra hjernen

Video: Her spiller Dagmar Turner fiolin mens kirurgene operer på hjernen hennes.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den engelske fiolinisten Dagmar Turner måtte holde konsert for kirurgene mens de fjernet en svulst fra hjernen hennes. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den spesielle konserten var ikke for å underholde kirurgene, men for å sørge for at finmotorikken hennes ikke ble rammet mens legene forsøkte å fjerne en ferskenstor svulst fra hjernen hennes.

I en gripende video av operasjonen kan man se Dagmar Turner (53) spille fiolin mens legene opererer.

53-åringen ble første gang diagnostisert med svulst i hjernen etter en anfall under en konsert med Isle of Wight Symphony Orchestra i 2013.

Først forsøkte legene ved King's College Hospital i London å fjerne svulsten med strålebehandling. De lyktes med å holde den i sjakk, inntil den begynte å vokse i fjor. Da var det eneste alternativet et kirurgisk inngrep, skriver avisen Independent.

Les også: Leon fikk påvist hjernesvulst som 8-åring: – Synsundersøkelse reddet livet hans

Et slikt inngrep kunne imidlertid vise seg skjebnessvangert for Turner, som var livredd for å miste evnen til å spille fiolin etter operasjonen. Svulsten lå nemlig på høyre side av frontallappen, rett ved senteret i hjernen som kontrollerer finmotorikken i venstre hånd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Før operasjonen hadde helsepersonalet identifisert hvilke områder av hjernen som er aktive når hun spiller og hvilke deler som kontrollerer språk og bevegelse, skriver Dagsavisen i en artikkel vi publiserte i går.

(Saken fortsetter under videoen)

Se video: 19-åringen synger mens de opererer i hjernen hennes:




Under det siste inngrepet vekket kirurgene Dagmar fra bedøvelsen, og ga henne en fiolin i hendene og beskjed om å spille høyt. Mens tonene klinger fra fiolinen, fortsetter legene å operere i det åpne kraniet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I videoen hører man også kirurger og sykepleiere komme med oppmuntrende tilrop til den fiolinglade pasienten.

Ifølge engelske medier lyktes det legene å fjerne 90 prosent av hjernesvulsten, deriblant alle deler som mistenktes for å være aggressive. Finmotorikken i venstre hånd ble ikke påvirket av inngrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagmar Turner fikk forlate sykehuset tre dager etter operasjonen.

– Takket være legene håper jeg å kunne være tilbake i orkesteret veldig snart, sier hun i en kommentar til nyhetsbyrået AFP.

Les også: Medisinsk sensasjon: Verdens yngste siamesiske tvillinger vellykket separert

Se også: Her får gitaristen Brad operert inn en pacemaker i hjernen: