Covid-19-virus avtar i Kina, opp i andre land

Arbeidere ved JD.com i Beijing i Kina før morgenskiftet denne uka. Det ser ut til at smittetallene per dag er på vei ned. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix
Arbeidere ved JD.com i Beijing i Kina før morgenskiftet denne uka. Det ser ut til at smittetallene per dag er på vei ned. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ifølge de siste tallene har kun 349 personer fått påvist det nye koronaviruset i Kina det siste døgnet, mens 114 nye smittede er bekreftet døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Reuters er dette det laveste antall nye smittetilfeller på ett døgn siden 25. januar i Kina. Antall døde som har fått påvist viruset i Kina er nå 2.118 døde, mens flere enn 74.000 personer er bekreftet bærere av viruset.

Helsemyndighetene i Hubei-provinsen har det siste døgnet påvist covid-19 hos 349 nye personer, en kraftig reduksjon sammenlignet med døgnet før, da antall nye tilfeller var 1.693 i den hardt rammede provinsen.

Samtidig bekreftes 114 nye dødsfall. De fleste av dødsfallene er fremdeles i Wuhan, der den nye typen koronavirus først ble oppdaget i desember.

Byen har over 11 millioner innbyggere og er hovedstad i Hubei-provinsen.

Samtidig er covid-19 spredt til mer enn 20 andre land, og i noen av disse landene er det en viss bekymring for utviklingen.

I Japan ble to passasjerer fra cruiseskipet Diamond Princess, en mann og en kvinne i 80-årene, torsdag bekreftet døde. Begge var smittet med covid-19.

I Sør-Korea har 31 nye tilfeller blitt registrert det siste døgnet, 23 av dem kan trolig spores tilbake til en gudstjeneste og samme smittekilde i Daegu, og nå er antall smittede i landet oppe i 82, opp fra 31 på kun to dager.

Åtte personer som hadde fått påvist det nye koronaviruset utenfor Fastlands-Kina, er bekreftet døde.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy