10.000 vietnamesere i viruskarantene nær Hanoi

Seks personer er bekreftet smittet av det nye coronaviruset covid-19 i regionen Son Loi i Vietnam. Dermed er hele området isolert i 20 dager. Foto: Centers for Disease Control and Prevention / AP / NTB scanpix
Seks personer er bekreftet smittet av det nye coronaviruset covid-19 i regionen Son Loi i Vietnam. Dermed er hele området isolert i 20 dager. Foto: Centers for Disease Control and Prevention / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et område med 10.000 innbyggere nær Hanoi i Vietnam er satt i karantene i 20 dager etter at seks personer er bekreftet smittet av coronaviruset covid-19.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innbyggerne i Son Loi, om lag 40 kilometer utenfor Hanoi, ble isolert torsdag. Området består av en rekke landsbyer med til sammen 10.000 innbyggere.

Dette er den første massekarantenen utenfor Kina siden det nye coronaviruset covid-19 ble oppdaget i desember.

– Fra og med 13. februar vil vi umiddelbart iverksette isolasjon og karantene i Son Loi. Perioden er på 20 dager, heter det i en uttalelse fra helsedepartementet i Vietnam.

Minst 16 personer i Vietnam er bekreftet smittet av viruset, seks av dem i Son Loi.

Torsdag ble det satt opp kontrollposter rundt området, hvor helsepersonell sprayet biler med desinfiserende middel, ifølge AFP.

Fakta om viruset covid-19:

* En ny type coronavirus ble i desember oppdaget i Wuhan i Kina. Byen har over 11 millioner innbyggere og er hovedstad i Hubei-provinsen.

* Kinesiske myndigheter varslet Verdens helseorganisasjon (WHO) 31. desember.

* Virussykdommen kan arte seg som en mild forkjølelse eller ha et alvorlig forløp med dødelig utgang. Blant symptomene er feber, tørr hoste og lungebetennelse.

* WHO tror viruset først kan ha oppstått hos flaggermus. Det kan først ha blitt overført til en annen dyreart, før mennesker ble smittet på et marked i Wuhan. Viruset har deretter spredt seg til en rekke andre steder i Kina.

* 13. februar endret myndigheten måten de diagnostiserer smittede på, noe som førte til en økning i både antall smittede og døde. 1.355 mennesker er nå bekreftet døde og nær 60.000 smittet.

* Utenfor Kina er det foreløpig påvist over 460 tilfeller fordelt på nesten 30 land.

* Hvor stor andel av de smittede som blir alvorlig syke og risikerer å dø, er fortsatt uklart.

* WHO betegner situasjonen som en internasjonal folkehelsekrise. Det nye viruset har fått det offisielle navnet covid-19.