Studie: Ungdommer med angst blir friskere av gruppeterapi på skolen

90 prosent av dem som var med i studien, hadde så mye angst at de burde ha fått hjelp av spesialisthelsetjenesten. Men bare en av ti av dem hadde vært i kontakt med helsevesenet. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
90 prosent av dem som var med i studien, hadde så mye angst at de burde ha fått hjelp av spesialisthelsetjenesten. Men bare en av ti av dem hadde vært i kontakt med helsevesenet. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ungdommer med angst som har fått tilbud om terapi på skolen, blir friskere, ifølge en studie fra Universitetet i Bergen og forskningsinstituttet Norce.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbudet ungdommene som har deltatt i studien har fått, er et nytt kurstilbud der skolene og helsesykepleiere har gått sammen, skriver NRK.

Mer enn 300 elever mellom 12 og 19 år på ni skoler i Sør-Norge har deltatt i studien fra Universitetet i Bergen og forskningsinstituttet Norce.

Forskerne bak studien har forsket på opplegget i seks år, og de slår fast at tilbudet virker svært godt på ungdommer med angst, skriver NRK.

– Helsesykepleierne klarer å gjøre dette veldig bra. Det har effekt på ungdommenes angstproblemer, hvordan angsten virker inn på hverdagslivet og graden av depressive symptomer, sier psykologspesialist Bente Storm Mowatt Haugland til kanalen.

90 prosent av dem som var med i studien, hadde så mye angst at de burde ha fått hjelp av spesialisthelsetjenesten. Men bare en av ti av dem hadde vært i kontakt med helsevesenet.

Kursene, som beskrives som mestringskurs, fungerer som en form for gruppeterapi der elevene deles inn i grupper på mellom fem og åtte elever. Elevene har med seg en forelder eller annen voksenperson på timene. Kursene går over ti uker.