Olav Thon setter av en milliard til forskning på muskel- og skjelettlidelser

Olav Thon investerer deler av formuen i eiendom for å kunne bidra med et betydelig årlig beløp til en ny stiftelse for forskning på muskel- og skjelettlidelser. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Olav Thon investerer deler av formuen i eiendom for å kunne bidra med et betydelig årlig beløp til en ny stiftelse for forskning på muskel- og skjelettlidelser. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Milliardær Olav Thon har satt av en milliard kroner til en nyopprettet stiftelse som skal forske på muskel- og skjelettlidelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Skal det være noe vits i dette her, så snakker vi om en milliard. Såpass må det være, sa Thon da han kom med nyheten under et intervju på NRK-programmet Torp onsdag kveld.

– Disse plagene som koster staten, og alle stater, milliarder av kroner i sykepenger og fravær i arbeidslivet, men er merkelig lite prioritert i det offentlige forskningsapparatet.

Det er deler av Thons egen formue som skal bidra til stiftelsen. Milliardæren overførte i 2013 aksjer for rundt 26 milliarder til Olav Thon Stiftelsen, og står i dag oppført med en formue på 2,3 milliarder i skattelistene.

Ifølge Thon selv vil det meste av stiftelsens penger bli investert i eiendom, og han håper dette vil gi en årlig avkastning på opp mot 100 millioner kroner i året. Det meste av dette skal deles ut til forskning, skriver NRK.

96-årige Thon er konsernsjef i Olav Thon Gruppen, som blant annet driver hoteller og kjøpesentre, og er også styreleder i stiftelsen med hans navn. Hvert år deler Olav Thon Stiftelsen ut rundt 50 millioner kroner til allmennyttige formål.

Thon: – Jeg betraktes nærmest som et dyr