Christine Koht skrives ut fra Rikshospitalet

Den kreftsyke komikeren Christine Koht (52) blir tirsdag utskrevet fra Rikshospitalet for rehabilitering på Sunnaas sykehus på Nesodden.

Komiker Christine Koht blir tirsdag skrevet ut fra Rikshospitalet for rehabilitering på Sunnaas sykehus. Her er et bilde av Koht fra 2010.
Komiker Christine Koht blir tirsdag skrevet ut fra Rikshospitalet for rehabilitering på Sunnaas sykehus. Her er et bilde av Koht fra 2010. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyste Koht selv i et Facebook-innlegg lørdag, skriver Aftenposten.

Koht har vært åpen om kreftsykdommen i podkasten « Koht vil leve» og i sin faste avisspalte i Aftenpostens A-magasin.

– Jeg er ikke frisk, men jeg skal videre. Jeg tar tre måneder av gangen. Man drar ikke til Sunnaas fordi man er i form, men for sakte og sikkert å bli bedre, sier hun til avisa.

Les også: Christine Koht (51) har fått kreft

I sitt Facebook-innlegg lørdag skriver Koht om sine mål i tiden fremover.

«Det første målet mitt er å gå med rullator til rema , som er 200 meter unna. For å kjøpe mine egne klementiner og druer . Min drøm er å si til mamma og Pernille: «dere trenger ikke kjøpe noe til meg, for jeg har vært på rema selv og kjøpt alt jeg trenger», skriver Koht.

Komikeren har en sjelden form for føflekkreft. Krefttypen, som kalles slimhinne-melanom, er sjelden og aggressiv. Legene oppdaget i november i fjor flere svulster. Krefttypen behandles med såkalt immunterapi.

Sunnaas sykehus på Nesodden i Akershus, hvor Koht nå skal på rehabiliteringen, behandler pasienter med komplekse funksjonstap etter sykdom og skade.