Jordmødres arbeidssituasjon skal kartlegges

Jordmorforbundet NSF og Den norske jordmorforening sendte i juni i år et brev til helseministeren om bemanningssituasjonen ved kvinneklinikkene, spesielt som følge av at fødende kvinner er eldre enn før, med mer kompliserte forløp. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Jordmorforbundet NSF og Den norske jordmorforening sendte i juni i år et brev til helseministeren om bemanningssituasjonen ved kvinneklinikkene, spesielt som følge av at fødende kvinner er eldre enn før, med mer kompliserte forløp. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helsedirektoratet har fått i oppdrag å nedsette en arbeidsgruppe som skal kartlegge arbeidssituasjonen til jordmødre for å trygge fødetilbudet i Norge.

– Vi har en god fødselsomsorg i Norge. Det må vi ta vare på og forbedre. Derfor lytter vi til jordmorforeningene når de tar opp utfordringer i tjenesten, sier helseminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

I juni sendte Jordmorforbundet NSF og Den norske jordmorforening et brev til helseministeren om bekymringer knyttet til blant annet bemanningssituasjonen ved kvinneklinikkene i landet. Dette gjaldt spesielt som følge av at fødende kvinner er eldre enn før, med mer kompliserte forløp.

Tillitsvalgte uttalte tidligere i år at bemanningssituasjonen er en «krise under utvikling» og at fødeavdelingene på Østlandet oppleves som et «flaksprosjekt».

I samråd med jordmorforeningene har derfor Helsedirektoratet fått i oppdrag å sette ned en faggruppe som skal gå dypere inn i problemstillingen, heter det i pressemeldingen.

– De skal se på om de faglige retningslinjene trenger revisjon og hva utviklingen betyr for bemanningsbehovet og finansieringssystemet, sier Høie.

Foreningene skal ha representanter i faggruppen. Helseregionene og andre relevante aktører skal også involveres.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært