«Slik er den perfekte vagina»

Synes du Dagbladets artikkel om den perfekte penis er ok? Prøv å snu på det, oppfordrer ABC Nyheters kommentator.
Synes du Dagbladets artikkel om den perfekte penis er ok? Prøv å snu på det, oppfordrer ABC Nyheters kommentator. Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskning har avdekket hvordan menns foretrukne vagina er. Huff, nei, det ble feil. «Forskning har avdekket hvordan kvinners foretrukne penis er», skulle det være. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommentar: David Stenerud
Redaktør, ABC Nyheter

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

12. juli publiserer Dagbladet saken «Slik er den perfekte penis». Den er en åpenbar suksess, og ligger fortsatt på forsiden av nettavisen.

De som har pluss-abonnement får vite at en ny studie – gjennomført av forsker Nicole Prause og utgitt av UCLA og University of New Mexico – viser at kvinner foretrekker en penis som er over 16 centimeter lang i erigert tilstand. Eller helt presis, ifølge Dagbladet:

«Kvinner (foretrekker) en penis som er 16 cm lang og 12,2 cm omkrets i forhold, og 16,25 cm lang og 12,7 cm omkrets på one night stand».

Dagbladet har også dratt til en strand i Oslo og intervjuet kvinner om undersøkelsen. Det er viktig med størrelse, men hvordan eieren bruker den er viktigere, mener én. Nei, nei, jo større, jo bedre, mener en annen.

Avisen viser samtidig til en stor britisk undersøkelse som konkluderer med at en gjennomsnittlig erigert penis er 13,12 centimeter lang, og at bare fem prosent av menn har peniser som er lenger enn 16 centimeter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Menn har litt å strekke seg etter, altså.

Og det gjør de. Menn som føler de kommer til kort.

Dagbladets «Slik er den perfekte penis» er et spark i skrittet til alle de mennene som sliter. De som ikke tør å ha sex eller gå i en fellesdusj. De som skammer seg og har det vondt med en utilstrekkelighet de ikke har noe skyld i selv.

Hundretusenvis av menn har de siste årene brukt opptil ni timer om dagen med penisen i et strekkapparatur for å oppnå et par ekstra centimeter, ifølge blant andre TV 2. De kjøper piller de tror vil hjelpe. De sprøyter inn silikon for å øke tykkelsen. De legger seg under skalpellen for å løsne penisroten fra skambenet for å få en litt lengre manndom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Menn betaler mellom 50.000 og en halv million for kanskje én til to ekstra centimeter i erigert tilstand. På Youtube finnes det mange videoer av operasjoner som har etterlatt menn med skamferte peniser.

Ifølge en studie publisert i tidsskriftet Sexual Medicine Reviews innebærer penisoperasjon store risikofaktorer, deriblant varig følelsesløshet og dysfunksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Menn og deres penisstørrelse er altså ingen spøk. Det er tvert imot ramme alvor.

Androlog og sex-ekspert Ken Purvis har tidligere fortalt til VG om unge menn med dype depresjoner fordi de har komplekser for penisstørrelsen. Selv om den er helt normal - eller kanskje bare et par centimeter mindre enn gjennomsnittet.

«Vi vet at mange sliter med selvmordstanker, og at mange bruker anti-

depressiva», sa Purvis til VG. Og: «Dette er et kjempeproblem som må tas på alvor».

Dagbladet tar ikke dette på alvor. De lager sommerunderholdning. Men deres «Slik er den perfekte penis» er spark i skrittet til alle disse mennene som sliter. De som ikke tør å ha sex eller gå i en fellesdusj.

De som skammer og har det vondt med en opplevd eller reell utilstrekkelighet de ikke har noen skyld i selv. Som de ikke kan gjøre noe effektivt med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagbladet, dette er bare dårlig gjort!

Ser dere det ikke? Bare å snu på det:

Tittel: «Slik er den perfekte vagina»

Ingress: «Forskning har avdekket hvordan menns foretrukne vagina er. Vi dro dermed – med forskningen i hånd – på stranda Huk i Oslo og sjekket med mennene der om de støtter opp om funnene.»

Og så lar vi mennene på stranda forklare akkurat hvordan de mener underlivet til kvinner skal være.

Alle ville vel instinktivt reagert på en slik sak?

For det er bare stygt. Nesten menneskefiendtlig. Det hjelper jo absolutt ingen. Det gjør bare ekstra vondt for mennesker som har det vondt nok fra før.