San Francisco forbyr salg av e-sigaretter

En person røyker en e-sigarett. Nå vil byen San Francisco i California forby e-sigaretter i hele byen. Foto: Erik Nylander/TT / NTB scanpix
En person røyker en e-sigarett. Nå vil byen San Francisco i California forby e-sigaretter i hele byen. Foto: Erik Nylander/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Som den første byen i USA har San Francisco i California innført et midlertidig forbud mot e-sigaretter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedtaket, som ble fattet av bystyret tirsdag kveld lokal tid, må godkjennes av borgermester London Breed. Hun har tidligere deltatt i kampanjen for å få plass et slikt forbud.

Forbudet går ut på at ingen personer skal kunne selge e-sigaretter i San Francisco med mindre de er godkjent av det amerikanske mattilsynet, Food and Drug Administration (FDA). I en uttalelse fra San Franciscos byadvokat, Dennis Herrera, går det fram at e-sigaretter ikke er lov på markedet uten en FDA-godkjenning.

– Så langt har FDA motsatt seg å følge loven og andelen unge som damper sprer seg. Hvis regjeringen ikke vil gjøre noe for å beskytte ungene våre, så vil San Francisco det, sier Herrera.

I begynnelsen av juni vedtok bystyret i California-byen Beverly Hills å forby salg av sigaretter, sigarer, e-sigaretter og andre tobakksprodukter, men dette forbudet skal ikke tre i kraft før 2021.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden