Ebola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo

Innbyggere i landsbyen Mabalako, øst i Kongo, venter på å få vaksine mot ebola. Myndighetene tilbyr nå alle som bor i området vaksine mot den dødelige sykdommen. Over 2.200 er smittet. Foto: AP/NTB scanpix
Innbyggere i landsbyen Mabalako, øst i Kongo, venter på å få vaksine mot ebola. Myndighetene tilbyr nå alle som bor i området vaksine mot den dødelige sykdommen. Over 2.200 er smittet. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 1.500 mennesker har dødd i ebolautbruddet som har herjet i ti måneder i Kongo. Det er så langt registrert over 2.200 som er smittet av sykdommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Kongos helsedepartement som opplyste at antallet døde øker.

Så langt er i overkant av 140.000 mennesker i de østlige områdene i landet blitt vaksinert. Vold fra militsgrupper hemmer hjelpeinnsatsen, men internasjonale organisasjoner peker også på motstand og misforståelser i lokalsamfunnene de forsøker å hjelpe.

Sykdomsutbruddet ble bekreftet i august i fjor og er historiens nest dødeligste. I 2014–2016 mistet mer enn 11.300 mennesker livet av sykdommen i Liberia, Guinea og Sierra Leone.

FNs helseorganisasjon utnevnte i mai en egen koordinator for å håndtere krisen i landet. De har imidlertid så langt erklært at smitteutbruddet ikke representerer en global trussel.