Meny

ADHD hos voksne:

I andres øyne var hun vimsete, urolig, ulydig og masete

«UROKRÅKE»: Som barn fikk Anne Marie Fosse Teigen (53) fra Telemark blant annet høre at hun var vimsete, urolig, ulydig, risikosøkende og masete. I en alder av 51 år ble hun diagnostisert med ADHD. Foto: Aurora Nordnes.
«UROKRÅKE»: Som barn fikk Anne Marie Fosse Teigen (53) fra Telemark blant annet høre at hun var vimsete, urolig, ulydig, risikosøkende og masete. I en alder av 51 år ble hun diagnostisert med ADHD. Foto: Aurora Nordnes.

Anne Marie var 51 år da hun fikk ADHD-diagnosen: – Jeg ble veldig lettet, men også trist, fordi jeg har strevd mye.

(Vi.no): – Jeg fikk klatre i trær og utfolde meg fysisk så mye jeg ville, men fikk streng beskjed om å vise folkeskikk ute blant folk, forteller Anne Marie Fosse Teigen (53).

Som barn fikk jenta fra Telemark høre at hun var vimsete, urolig, ulydig, risikosøkende, klengete, masete nysgjerrig, ukritisk med å ta borti ting man skulle være forsiktig med.

– Da jeg var fem år sa far til meg at han trodde jeg hadde «forbryterinstinkt». Jeg hadde nemlig en tendens til å lyve og stjele, forteller Anne Marie.

At den vesle jenta flere tiår senere skulle få en diagnose ved navnet ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) var det ingen som kunne vite.

– Det nærmeste vi kom diagnoser og behandling var at min far fortalte at barn som meg risikerte å bli sendt på «forbedringsanstalt», sier Anne Marie.

Les også:

– Gråt etter skolen

Anne Marie ble også stemplet som lat da det var lettere for henne å komme i gang med leksene sent på kvelden.

Tross «urokråke»-stempel, lærte Anne Marie lett og gjorde det svært bra på skolen. Hun gikk ut av grunnskolen med et av de beste vitnemålene som noen gang var skrevet ut der.

Likevel grudde hun seg mye til å gå på skolen. Hun var redd for at hun ikke skulle klare å lære det elevene skulle lære.

Etter hvert ble det sosiale på skolen utfordrende.

– De første årene ble jeg godt likt, fordi jeg fant på mye moro og var snill med andre. Men så begynte de andre å følge moter og reagerte på mine hjemmesydde bukser. Jeg ble ertet og kom ofte gråtende hjem fra skolen, forteller Anne Marie.

Les også:

Skilte seg ut

Symptomer på ADHD

Vedvarende konsentrasjonsvansker som fører til nedsatt fungering i hverdagen:

Man har en tendens til å skifte mellom ulike aktiviteter uten å gjøre seg ferdig med noen av dem.

Man lar seg ofte avlede lett.

Vanskene hos personer med ADHD skyldes ikke manglende forståelse eller manglende kunnskap.

Hyperaktivitet og/eller impulsivitet som fører til nedsatt fungering i hverdagen:

Man kan kjenne på en stor motorisk uro og være ofte i kroppslig bevegelse.

Impulsiviteten fører ofte til brudd på normer og regler - man kan forstyrre og avbryte andre.

Impulsivitet kan også uttrykke seg i nedsatt evne til å tenke før man handler.

Få mer informasjon på Adhdnorge.no.

Kilde: Lommelegen.no.

Etter tiårs alderen ble hun mer stille og forsiktig. Hun begynte å føle at hun skilte seg ut.

– Jeg var glad i og trygg på lærere men har i ettertid forstått at klassekamerater irriterte seg over at jeg ble «gullungen». Jeg var jo, som mange med ADHD, ekstremt opptatt av å bli akseptert, og livredd for å bli kritisert.

På ungdomsskolen hendte det at hun fikk lov til å være «hjelpelærer» for medelever eller var «vikar» når læreren skulle bort.

– Jeg likte godt å hjelpe én og én av medelevene, men var en dårlig lærervikar, fordi jeg manglet struktur og evne til å sette grenser, forteller Anne Marie.

Fra 14-årsalder begynte hun å skjule særhetene sine og prøvde å etterligne andres væremåter for å passe inn. Det var slitsomt.

– Det som reddet meg, var trolig gudstroen, og fra jeg var femten til jeg var nitten var jeg temmelig fundamentalistisk, forteller hun.

Brikkene falt på plass

ADHD-MYTER: -Jeg trodde selv på en del av mytene før jeg begynte å holde kurs for par hvor en eller begge hadde ADHD, sier Anne Marie Fosse Teigen. Foto: Aurora Nordnes.
ADHD-MYTER: -Jeg trodde selv på en del av mytene før jeg begynte å holde kurs for par hvor en eller begge hadde ADHD, sier Anne Marie Fosse Teigen. Foto: Aurora Nordnes.

Men det er fortsatt vanskelig for Anne Marie å tro på at andre mennesker kan like henne og ikke kommer til å avvise henne.

Først i godt voksen alder, begynte brikkene på plass. Hun tok kontakt med fastlegen fordi hun trodde hun var i ferd med å få tidlig demens.

Det skulle gå ett ekstra år før Anne Marie ble utredet og diagnostisert med ADHD.

– Jeg ble veldig lettet, men også trist, fordi jeg har strevd mye, skaffet meg mengdevis av kunnskap – i håp om at én dag skal jeg klare å få et bedre liv, være mer sosial, mindre følsom, mindre redd og ha mer viljestyrke, forteller hun.

– Da jeg ble 50 var jeg fortsatt like tenåringsaktig-usikker innvendig, noe jeg skammet meg dypt over, fordi jeg var så kompetent faglig, legger hun til.

Les også:

Flere voksne med ADHD

Ifølge Nina Holmen, fagsjef hos ADHD Norge, er det mange personer med ADHD som får diagnosen først i voksen alder, og tallet øker, opplyser hun.

Det er flere årsaker til at enkelte ikke får stilt diagnosen før de er voksne:

– ADHD diagnosen kan være arvelig, og Norge har siden 1990-tallet fått en bedre tilgjengelig spesialisthelsetjeneste og har blitt bedre på å diagnostisere ADHD. Når barn og unge har fått diagnosen, er det flere foreldre som kjenner seg igjen i barna sine, og som ønsker en utredning, sier Holmen.

I Norge fikk voksne med ADHD først medisiner på slutten av 1990-tallet, opplyser Holmen.

– Det er et dilemma at fastlegene kan for lite om ADHD, slik at flere voksne blir avvist av spesialisthelsetjenesten med begrunnelse om at henvisningen fra fastlegen er for dårlig, eller at de klarer seg for godt i hverdagen, legger Holmen til.

Å få en ADHD diagnose i voksen alder, mener Holmen at kan være en lettelse for mange fordi de da kan forstå seg selv bedre og ta tak i det som er utfordringene.

– Det kan også være en sorg fordi man kan tenke at livet ville vært annerledes om man hadde fått stilt diagnosen tidligere i livet, sier hun.

– Likevel har mange voksne som får ADHD sent i livet lært seg gode strategier på egen hånd som bedrer både hverdag, familie- og arbeidsliv. Andre trenger å lære seg nye strategier for å mestre livet, legger Holmen til.

DRIFTIG DAME: -Jeg vil illustrere at ADHD ikke bare er en hindring, sier Anne Marie Fosse Teigen (t.v.). Her er hun sammen med Hanne Skarsvaag fra ADHD Norge på Verdenskongressen for ADHD i Lisboa. Foto: Privat.
DRIFTIG DAME: -Jeg vil illustrere at ADHD ikke bare er en hindring, sier Anne Marie Fosse Teigen (t.v.). Her er hun sammen med Hanne Skarsvaag fra ADHD Norge på Verdenskongressen for ADHD i Lisboa. Foto: Privat.

Ikke bare en hindring

Å leve med ADHD som voksen, kan være slitsomt og utmattende.

– Særlig hvis man ikke vet at man har diagnosen og stadig hakker på seg selv for at man ikke lever opp til vanlige standarder for struktur, arbeidstempo og ferdigheter knyttet til sosial og emosjonell intelligens, sier Anne Marie.

Les også:

Ifølge Holmen kan en sen diagnostisering føre til angst og depresjon.

– Personer med ADHD kan være sårbare for å havne i feil miljøer. Å falle ut av skole og arbeidsliv kan bli en konsekvens av sen diagnostisering og lite hjelp, opplyser hun videre.

Av redsel for å bli stigmatisert, kan det være tabubelagt å være åpen om diagnosen:

– Flere voksne velger å ikke fortelle arbeidsgiver at de har ADHD, forteller Holmen.

I tillegg eksisterer det fremdeles mange myter om ADHD, mener Anne Marie.

Hun har jobbet størsteparten av sitt yrkesliv som psykolog i familievernet. Hun har utviklet to samlivskurs, deriblant «Du og jeg og ADHD», skrevet og fått publisert mye fagstoff, også en samlivsbok, og undervist om temaet. Samlivskurset for ADHD-par ble presentert på verdenskongressen for ADHD i Lisboa i april 2019, og Anne Maries poster var blant de nominerte til pris for beste poster.

– ADHD er ikke en hindring. Det finnes mange samfunnstopper, forskere, kirurger, militære, musikere, toppidrettsutøvere, gründere og andre yrkesmessig vellykkede personer som har ADHD, understreker hun.

Hyperaktivitet som selvmedisinering

PRESENTASJON: Her er Anne Marie Fosse Teigen under sin posterpresentasjon på verdenskongressen for ADHD i Lisboa i april 2019. Foto: Hanne Skarsvaag.
PRESENTASJON: Her er Anne Marie Fosse Teigen under sin posterpresentasjon på verdenskongressen for ADHD i Lisboa i april 2019. Foto: Hanne Skarsvaag.

Anne Marie mener at ADHD i stor grad er en motivasjonslidelse.

– Man er supermotivert for enkelte ting og totalt umotivert for andre ting - da forsvinner konsentrasjonen.

– Men ADHD-hjernen mangler energi, og hyperaktiviteten er en form for «selvmedisinering» for å bedre energiomsetningen og holde hjernen våken, legger hun til.

Suksessfull psykolog

Anne Marie er i dag godt gift og har to bonusbarn- og barnebarn. I 2012 mottok hun «Den store inspirasjonsprisen» av Norsk psykologforening, i 2018 publiserte Psykologisk.no et «gründerintervju» med henne.

Nå er hun tilbake i jobben i familievernet. Hun skrev i søknaden at hun har ADHD og bare klarer å arbeide i rundt 70 prosent av vanlig tempo.

– Jeg fikk jobben og er blitt skikkelig behandlet.

Hun håper at hun klarer å senke skuldrene, være like sjenerøs som sin arbeidsgiver og akseptere at arbeidsdagen må tilpasses.

– Det blir en overgang, for jeg har lang trening i å skjule svakheter og annerledeshet.

Mistanke om ADHD?

Her fagsjef hos ADHD Norge, Nina Holmens råd:

Ta kontakt med fastlege. Fastlegen sender en henvisning til spesialisthelsetjenesten. Om personen blir avvist her, anbefaler vi å sende en klage til fylkeslegen.

Det viktigste man kan gjøre når man har fått en ADHD-diagnose er å skaffe seg kunnskap om hva dette er.

Tiltak som struktur, oversikt, og hjelp til å organisere hverdagen er viktig.

Nok søvn, faste måltider og aktivitet er et viktig element. En stabil hverdag er et godt utgangspunkt for bedre mestring.

Les også:

Artikkelen ble først publisert av Vi.no – nettavis for godt voksne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:42 Trump møter Xi under G20-toppmøtet16:40 Regjeringen vil åpne Utsira Nord for havvind16:40 Ap vil ha granskning av jernbaneanbudene16:31 Abbasi-søsknene gjenforenes med moren på Ahus16:10 Norske myndigheter refses for isolasjonsbruk16:04 Irsk motstand for Brann i europaligaen15:47 Karaktervitner roser Ludvigsens engasjement15:46 Irland vil forby salg av diesel- og bensinbiler15:45 Kraftig jordskjelv i Japan15:37 Durek om prinsesse Märtha Louise: – Vi har snakket om ekteskap15:27 Rosenborg møter Linfield i mesterligakvalifiseringen15:04 Million-toalett med dritt-problemer14:46 – Denne utviklingen burde regjeringen stoppe14:43 Legemiddelmangel kan ramme opptil en halv million ganger i året14:38 Skjelven Merkel vekker oppmerksomhet14:10 Foreslår at prøveløslatte nektes pass14:06 Norgesgruppen trekker engangsgrill fra markedet14:03 Filmregissør Knut Andersen er død13:51 Bane Nor holder beredskapsøvelse ved Oslo S13:51 Draghi åpner for nye rentekutt13:48 Varaordfører på Askøy: – Antallet sykdomstilfeller er kraftig redusert13:18 Landslagssjef ber Solskjærs stjerne bytte klubb13:04 Familien og politiet etterlyser gjerningsperson etter funn av død kvinne12:36 Norsk sirkusbransje kjemper for overlevelse12:36 Strammer inn regler for bommer på sideveier12:21 Nå snakker hele verden om denne norske bygda12:13 Leddbåndsskade for Graham Hansen, kjemper mot klokka12:12 EU risikerer å bomme på klimamålene11:57 EUs handelsoverskudd med USA øker11:57 Forskere: Flere barnefødsler ikke god butikk for Norge11:36 Snart mulig å leie e-lydbøker fra folkebibliotekene11:34 – Aldri noe seksuelt eller upassende med Ludvigsen11:33 Jemtlands ektemann viste retten hvordan han mener skuddet gikk av11:31 Facebook lanserer egen kryptovaluta10:55 Danske forskere fant «nytt» folkeslag10:37 Platini avhørt i korrupsjonssak, avviser alle anklager10:37 Hegerbergs nye trener var i trøbbel for sexistisk kommentar10:23 Journalister bortvist da Mursi ble gravlagt i Kairo10:22 Ny elimineringsrunde i toryenes maktkamp10:20 Klima, skole, eldre: SV går for beste kommunevalg på 16 år10:05 EU-domstolen: Tysk motorveiavgift i strid med reglene09:59 To indiske soldater drept av bilbombe i Kashmir09:58 Færre rammes av akutt hjerteinfarkt og hjerneslag09:56 Truende mann skutt i beinet av politiet i Oslo09:45 Omsetningen i De norske Bokklubbene halvert09:39 Kina advarer USA mot å trappe opp i Midtøsten09:07 Maur setter livet på spill for å redde søsken09:06 Bomsjef betalte millionhonorar til eks-kollega uten anbud09:03 Støtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får08:30 Raymond Johansen ut mot bompengepartiet08:23 Havprofessor: – Norge er et lyspunkt08:14 Sterke reaksjoner på VAR-avgjørelse08:12 Pakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan08:05 Bompengepartiet nesten like stort som Frp i Sandnes07:54 Trump truer med å deportere millioner av ulovlige innvandrere07:51 Legeforeningen vil vurdere Abbasi-saken07:43 Raymond Johansen om Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: – Et totalt useriøst parti07:35 Miljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring sør for Lofoten07:33 EVRY og Tieto fusjonerer07:22 NRK: Abbasi-søsknene til Norge tirsdag07:20 Tolv døde i jordskjelv i Kina07:11 Offensiv Iversen vil utfordre Klæbo06:56 Alle OL-rivalene til cupspillet i fotball-VM06:41 Fire biler brant på Hovseter i Oslo06:36 Tankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt06:35 Hjelmseth imponert av innsats og vilje06:30 Ap ønsker ikke å endre asylforliket06:26 Asiatiske børser for det meste opp tirsdag06:05 Retten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken05:50 Dette skjer i dag05:42 Geolog med ny befaring etter skred i Tromsdalen05:30 Dette skjedde i natt05:06 HRW: Ber FN etterforske Mursis død05:00 FN: 11 milliarder innbyggere i verden i 210004:54 Norge når ikke opp i kåring av Europas mest innovative regioner04:35 NHO-topp refser pelsdyrvedtak04:06 Tvangslovutvalget legger fram innstilling03:17 Brasiliansk entreprenørkjempe søker konkursbeskyttelse02:19 Swedbank fjerner toppledere i Estland01:57 Mann innrømmer delvis skyld i 15 år gammel voldtektssak01:33 USA vil sende 1.000 flere soldater til Midtøsten01:27 Abbasi-søsknene returneres til Norge01:07 Sør-Korea ble slått på dårlig norsk dag, men Graham Hansen-skade bekymrer00:40 Sjögren: – En styrke å vinne på en dårlig dag00:30 Menn stjal Pride-flagg og kom med homofiendtlige tilrop i Oslo00:09 Optimistisk «Caro» håper å rekke åttedelsfinalen23:33 Skytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto – to personer såret23:20 DN: Frp godtar at bomløsning trekker ut i tid23:16 Amnesty ber Egypt etterforske Mursis død22:54 Caro ordnet VM-avansement, men måtte ut med skade22:30 Mystisk død: Skutt i brystet – sjanglet rundt i timevis22:08 USA advarer mot å gi etter for Iran21:58 SV-representant politianmelder nynazistgruppe for trusler21:55 Kristoffersen: – Jeg har ikke noe problem med å se folk i øynene21:33 Jordskred stanset rett over bebyggelse i Tromsdalen21:02 To trakk seg da Giske fikk styreverv21:00 Østfoldbanen åpnet for trafikk20:59 Kassi-mareritt da TIL vant på Nadderud20:30 Trump med 160 sekunders selvskryt for fire nye år19:50 Trump har satt seg på bakbena: – Norge er bekymret
Siste nytt
16:42PolitikkTrump møter Xi under G20-toppmøtet16:40NorgeRegjeringen vil åpne Utsira Nord for havvind16:40ReisenyheterAp vil ha granskning av jernbaneanbudene16:31PolitikkAbbasi-søsknene gjenforenes med moren på Ahus16:10NorgeNorske myndigheter refses for isolasjonsbruk16:04SportIrsk motstand for Brann i europaligaen15:47NorgeKaraktervitner roser Ludvigsens engasjement15:46MotorIrland vil forby salg av diesel- og bensinbiler15:45VerdenKraftig jordskjelv i Japan15:37KulturDurek om prinsesse Märtha Louise: – Vi har snakket om ekteskap15:27SportRosenborg møter Linfield i mesterligakvalifiseringen15:04ReiseMillion-toalett med dritt-problemer14:46Helse– Denne utviklingen burde regjeringen stoppe14:43Helse og livsstilLegemiddelmangel kan ramme opptil en halv million ganger i året14:38PolitikkSkjelven Merkel vekker oppmerksomhet14:10NorgeForeslår at prøveløslatte nektes pass14:06NorgeNorgesgruppen trekker engangsgrill fra markedet14:03KulturFilmregissør Knut Andersen er død13:51NorgeBane Nor holder beredskapsøvelse ved Oslo S13:51PengerDraghi åpner for nye rentekutt13:48NorgeVaraordfører på Askøy: – Antallet sykdomstilfeller er kraftig redusert13:18SportLandslagssjef ber Solskjærs stjerne bytte klubb13:04NorgeFamilien og politiet etterlyser gjerningsperson etter funn av død kvinne12:36KulturNorsk sirkusbransje kjemper for overlevelse12:36MotorStrammer inn regler for bommer på sideveier12:21ReiseNå snakker hele verden om denne norske bygda12:13SportLeddbåndsskade for Graham Hansen, kjemper mot klokka12:12VerdenEU risikerer å bomme på klimamålene11:57PengerEUs handelsoverskudd med USA øker11:57Helse og livsstilForskere: Flere barnefødsler ikke god butikk for Norge11:36KulturSnart mulig å leie e-lydbøker fra folkebibliotekene11:34Norge– Aldri noe seksuelt eller upassende med Ludvigsen11:33NorgeJemtlands ektemann viste retten hvordan han mener skuddet gikk av11:31PengerFacebook lanserer egen kryptovaluta10:55VerdenDanske forskere fant «nytt» folkeslag10:37SportPlatini avhørt i korrupsjonssak, avviser alle anklager10:37SportHegerbergs nye trener var i trøbbel for sexistisk kommentar10:23VerdenJournalister bortvist da Mursi ble gravlagt i Kairo10:22PolitikkNy elimineringsrunde i toryenes maktkamp10:20PolitikkKlima, skole, eldre: SV går for beste kommunevalg på 16 år10:05MotorEU-domstolen: Tysk motorveiavgift i strid med reglene09:59VerdenTo indiske soldater drept av bilbombe i Kashmir09:58Helse og livsstilFærre rammes av akutt hjerteinfarkt og hjerneslag09:56NorgeTruende mann skutt i beinet av politiet i Oslo09:45KulturOmsetningen i De norske Bokklubbene halvert09:39VerdenKina advarer USA mot å trappe opp i Midtøsten09:07VerdenMaur setter livet på spill for å redde søsken09:06MotorBomsjef betalte millionhonorar til eks-kollega uten anbud09:03PolitikkStøtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får08:30NorgeRaymond Johansen ut mot bompengepartiet08:23NorgeHavprofessor: – Norge er et lyspunkt08:14SportSterke reaksjoner på VAR-avgjørelse08:12VerdenPakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan08:05PolitikkBompengepartiet nesten like stort som Frp i Sandnes07:54VerdenTrump truer med å deportere millioner av ulovlige innvandrere07:51NorgeLegeforeningen vil vurdere Abbasi-saken07:43PolitikkRaymond Johansen om Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: – Et totalt useriøst parti07:35NorgeMiljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring sør for Lofoten07:33NorgeEVRY og Tieto fusjonerer07:22NorgeNRK: Abbasi-søsknene til Norge tirsdag07:20VerdenTolv døde i jordskjelv i Kina07:11SportOffensiv Iversen vil utfordre Klæbo06:56SportAlle OL-rivalene til cupspillet i fotball-VM06:41NorgeFire biler brant på Hovseter i Oslo06:36PolitikkTankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt06:35SportHjelmseth imponert av innsats og vilje06:30PolitikkAp ønsker ikke å endre asylforliket06:26PengerAsiatiske børser for det meste opp tirsdag06:05NorgeRetten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken05:50NorgeDette skjer i dag05:42NorgeGeolog med ny befaring etter skred i Tromsdalen05:30NorgeDette skjedde i natt05:06VerdenHRW: Ber FN etterforske Mursis død05:00VerdenFN: 11 milliarder innbyggere i verden i 210004:54VerdenNorge når ikke opp i kåring av Europas mest innovative regioner04:35PolitikkNHO-topp refser pelsdyrvedtak04:06NorgeTvangslovutvalget legger fram innstilling03:17VerdenBrasiliansk entreprenørkjempe søker konkursbeskyttelse02:19PengerSwedbank fjerner toppledere i Estland01:57NorgeMann innrømmer delvis skyld i 15 år gammel voldtektssak01:33VerdenUSA vil sende 1.000 flere soldater til Midtøsten01:27NorgeAbbasi-søsknene returneres til Norge01:07SportSør-Korea ble slått på dårlig norsk dag, men Graham Hansen-skade bekymrer00:40SportSjögren: – En styrke å vinne på en dårlig dag00:30NorgeMenn stjal Pride-flagg og kom med homofiendtlige tilrop i Oslo00:09SportOptimistisk «Caro» håper å rekke åttedelsfinalen23:33SportSkytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto – to personer såret23:20NorgeDN: Frp godtar at bomløsning trekker ut i tid23:16VerdenAmnesty ber Egypt etterforske Mursis død22:54SportCaro ordnet VM-avansement, men måtte ut med skade22:30VerdenMystisk død: Skutt i brystet – sjanglet rundt i timevis22:08PolitikkUSA advarer mot å gi etter for Iran21:58PolitikkSV-representant politianmelder nynazistgruppe for trusler21:55SportKristoffersen: – Jeg har ikke noe problem med å se folk i øynene21:33NorgeJordskred stanset rett over bebyggelse i Tromsdalen21:02PolitikkTo trakk seg da Giske fikk styreverv21:00ReisenyheterØstfoldbanen åpnet for trafikk20:59SportKassi-mareritt da TIL vant på Nadderud20:30VerdenTrump med 160 sekunders selvskryt for fire nye år19:50PolitikkTrump har satt seg på bakbena: – Norge er bekymret
Populært