Spør psykologen: Jeg sliter med å finne ny kjæreste etter skilsmissen. Hva skal jeg gjøre?

Mann sliter med å møte damer etter han ble skilt.
Mann sliter med å møte damer etter han ble skilt. Foto: COLOURBOX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mann (49) har vært enslig i to år etter skilsmisse. Han spør psykolog Danielle Legland om råd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hei,

Jeg er en 49 år gammel mann. For to år siden ble jeg skilt etter å ha vært i et forhold i 26 år, hvor vi var gift i 23 år. Vi har en sønn sammen.

Siden bruddet har jeg vært på en date. Hun virket positiv, men jeg har ikke hørt noe fra henne siden. Jeg har prøvd en del ulike dating-sider på nettet. Jeg sender meldinger, men får lite respons. Jeg er kristen, men jeg legger ikke stor vekt på om en potensiell partner er troende. For meg har det uansett vært viktig å formidle dette om meg selv. Jeg går på byen og er sosial, og jeg klarer meg uten alkohol. Likevel sliter jeg med å finne en ny kjæreste. Kan du hjelpe meg?

Mann (49)

Send ditt spørsmål til psykologen nå. Helt anonymt

ABC Nyheters psykolog Danielle Legland svarer:

Hei,

Takk for ditt spørsmål. Du har altså vært gift lenge, men er etter to år klar for en ny romantisk relasjon. Det kan være frustrerende og sårt å føle at man ikke helt treffer full blink når man prøver å finne en partner. Jeg har jo sparsommelig med informasjon om deg, men jeg kan skissere noen generelle tips som det kan være nyttig å ha med seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Danielle Legland er ABC Nyheters psykolog. Foto: Kathleen Buer / ABC Nyheter
Danielle Legland er ABC Nyheters psykolog. Foto: Kathleen Buer / ABC Nyheter

En svært kjent samlivsforsker, John Gottman, har funnet ut at det for kvinner fremfor alt er pålitelighet som er det viktigste trekket ved en mann. Det er ikke bare i et forhold man kan være pålitelig, dette kan du utstråle allerede ved første møte. Eksempler på dette er å møte presist på date, ikke smøre for tykt på når du forteller om deg selv, og generelt være en mann som står for det du sier. Det at du klarer deg fint uten alkohol er her en bonus for deg, da vi ofte har en tendens til å være mindre pålitelige når vi er beruset.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les alle svarene i spalten her

Videre tyder alt på at menn med en god utstråling oppleves mer tilnærmelig enn hvis man er innesluttet.

Her er det en fordel hvis man aksepterer seg selv og kjenner seg trygg på hvem man er og hva man kan tilby.

Du skriver du har forsøkt ulike datingsider også. I dialog vil jeg råde deg til å være undrende til hvem den du skriver med er, slik at du fremstår interessert og oppmerksom. Skriver hun for eksempel at hun har et viktig møte på jobb dagen etter så følg gjerne opp og spør hvordan det gikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kan også være et tips å ikke virke altfor interessert i sex for tidlig. Forskning viser at kvinner ofte er mindre interesserte i å ha sex ved første møte enn det menn er.

Mitt siste råd er å prøve og nyte denne perioden hvor du ikke har noen forpliktelser. Du kan skrive ned en liste med fordeler for eksempel. Da vil du også utstråle en ro i møte med andre som kan virke tiltrekkende. To fluer i et smekk rett og slett!

Lykke til!

ABC Nyheter mottar ingen kontaktinformasjon om du sender inn spørsmål. Vi har heller ingen anledning til å kontakte deg om ditt spørsmål blir besvart i spalten. Dette er for å ta hensyn til ditt personvern.