Alt du trenger å vite om leveren

LEVEREN: Antamoisk modell. Leveren er den rød-brunfargede organet, plassert øverst til høyre i magen. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
LEVEREN: Antamoisk modell. Leveren er den rød-brunfargede organet, plassert øverst til høyre i magen. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock

Leveren er kroppens nest største organ, og har stor betydning for fordøyelse, stoffskifte og for å rense blodet for avfallsstoffer og giftstoffer.

Leveren kalles hepar i det medisinske fagspråket. Leveren er vårt nest største organ (etter huden) og den største kjertelen i kroppen vår, og den spiller en viktig rolle for fordøyelsen og stoffskiftet. Leveren kan også bryte ned enkelte giftstoffer som finnes i blodet. Leveren har mange funksjoner, derfor er dette et interessant organ. I denne artikkelen går vi ikke i dybden på alle funksjoner, men ser mer overordnet på de viktigste funksjonene og hvilke sykdommer som kan oppstå i leveren.

Hvor er leveren plassert?

Den største delen av leveren ligger på din høyre side øverst i magen, like under mellomgulvet (diafragma). En mindre del av leveren ligger mot venstre side som du ser på bildet ovenfor. Leverens øvre del er beskyttet av ribbeina, kun en liten nedre del ligger nedenfor ribbeina. Mot baksiden er leveren forbundet til tolvfingertarmen og magesekken ved en bindevevshinne. Rett under leveren ligger galleblæra.

Med sin normalt bløte konsistens kan du vanligvis ikke føle leveren ved å kjenne på magen.

Nei, du trenger ikke detox eller rensekur

Det finnes mange som tilbyr "detox" eller rensekurer, som skal "rense" leveren eller andre organer i kroppen din. Både i form av helsekost eller andre metoder. Forskning har vist at slike kurer har ingen reell effekt. Og hvorfor skulle du trenge dette? Du har allerede et utmerket apparat for dette. Lungene, nyrene, leveren, fordøyelsen og immunsystemet vil effektivt fjerne avfallsstoffer eller nøytralisere giftige stoffer etter at vi har fått dem i oss.

Lær mer om dette på Folkehelseopplysningen i denne episoden

Leverens størrelse

Leveren er den største kjertelen i kroppen og den opptar mye av plassen i buken. Den veier omtrent 1500 gram, men det er store individuelle variasjoner.

Leveren kan inndeles inn i høyre og venstre leverlapp. Høyre leverlapp har flere mindre lapper på undersiden. Leverporten danner en passasje hvor flere strukturer passerer: Galleutførselsganger, autonome nervefibre og blodkar. I leveren er det også mange små kanaler som samler opp galle som levercellene produserer. Disse kanalene munner ut i gallegangen. (8)

Saken fortsetter under

BLODÅRER I LEVEREN: Leveren mottar store mengder blod via leverarterien. Galle skilles ut i gallegangen. Galle sendes også til galleblæren. NTB Scanpix/Shutterstock
BLODÅRER I LEVEREN: Leveren mottar store mengder blod via leverarterien. Galle skilles ut i gallegangen. Galle sendes også til galleblæren. NTB Scanpix/Shutterstock

Levercellenes oppgaver

Inne i leveren finner vi de kubiske levercellene (hepatocytter) som er samlet i leversmålapper (lobuli hepatis). Dette er mangekantede, 1–2 millimeter store klumper. Her blir blodet tatt imot og filtrert. (4)

Leversmålappene fungerer som små sorteringssentre som bestemmer:

  • Hvilke næringsstoffer skal behandles?
  • Hva skal lagres?
  • Hva skal elimineres via avføringen?
  • Hva skal gå tilbake til blodet?

Les også: Dette forteller blodprøvene dine om leveren din.

Leverens hovedoppgaver:

Leverens viktigste funksjoner kan inndeles slik:

  • Fordøyelse og stoffskifte
  • Rense og avgifte
  • Lager
  • Blodreservoar

1. Fordøyelse og stoffskifte

Stoffskifte handler om å benytte seg av næringsstoffene i mat og drikke og kvitte seg med avfallsstoffene. Leveren danner og regulerer omsetningen av både karbohydrater , fettstoffer og proteiner.

Leveren regulerer blodsukkeret ditt. Hvis blodsukkernivået øker, for eksempel etter et måltid, fjerner leveren sukker fra blodet som kommer til leveren via portalvenen og lagrer det i form av glykogen. Hvis blodsukkeret blir for lavt, bryter leveren ned glykogen og slipper således sukker ut i blodet.

Leveren bryter også ned fett og produserer energi. Leveren produserer galle. Denne gulbrune væsken samles opp i gallekanalen og galleblæra og tømmer seg i tolvfingertarmen. Galle er viktig for nedbryting og absorpsjon av fett.

Leveren spiller også en viktig rolle i omsetningen (metabolismen) av proteiner. Leverceller omdanner aminosyrer fra maten du spiser, slik at de kan brukes til å produsere energi, eller lage karbohydrater eller fettstoffer.

Saken fortsetter under

Leveren er plassert til høyre i øvre del av magen, beskyttet av ribbeina. Foto: NTB scanpix / shutterstock
Leveren er plassert til høyre i øvre del av magen, beskyttet av ribbeina. Foto: NTB scanpix / shutterstock

2. Rense og avgifte

Leveren har også som oppgave å gjøre giftstoffer mindre skadelige for kroppen og fjerne dem fra blodet.

Leveren kan også spalte legemidler, samt destruere giftige metabolske avfallsprodukter og andre giftstoffer ved hjelp av enzymsystemene i organet. Andre stoffer fjernes ved at de blir omdannet til lett oppløselige forbindelser som kan skilles ut i urin eller galle.

Les også: Vet du hva nyrenes oppgave er?

3. Lager

Leveren har også som oppgave å lagre forskjellige stoffer. Dette er blant annet:

Fettløselige vitaminer (vitamin A, vitamin D, vitamin E og vitamin K)

Vitamin B12

Jern

4. Blodreservoar

Leveren kan ved behov lagre omtrent én liter ekstra blod ved at blodkarene utvides. Dette kan ha betydning i forbindelse med hjertesvikt.

Andre funksjoner

Leveren er også delaktig i flere viktige prosesser i kroppen. Den danner immunsystemfaktorer som kan bekjempe infeksjon, danner proteiner som er ansvarlige for blodkoagulasjon, og destruerer gamle og skadde røde blodceller.

Symptomer som kan være tegn på sykdom i leveren

Siden leveren har mange funksjoner, er det mange ulike funksjoner i leveren som kan rammes ved sykdom og skade, og det er derfor mange ulike symptomer på at leveren ikke fungerer som den skal. Mange symptomer kan også være tegn på sykdom andre steder i kroppen. Likevel kan man generelt si at disse tegnene kan være tegn på sviktende leverfunksjoner:

(5, 6)

Les også: Visste du dette om blodet ditt?

Sykdommer og skader som påvirker leveren

Man skiller mellom en rekke ulike leversykdommer. Her er noen av dem:

Skrumplever

Skrumplever betyr at leveren er alvorlig skadet ved at mye av leverens vanlige vev er erstattet med bindevev og dermed ikke klarer å gjøre de oppgavene i kroppen som den skal. Mer enn halvparten av alle tilfeller skyldes langvarig og høyt inntak av alkohol, men det finnes også andre årsaker som for eksempel kronisk virusinfeksjon og visse immunologiske sykdommer. Langvarig overvekt med ledsagende fettlever kan også i sjeldne tilfeller gi opphav til skrumplever.

Les mer om skrumplever

Hepatitt

Hepatitt betyr betennelse i leveren, etter hepar, som betyr lever. Det finnes flere typer virushepatitter, som deles i A, B, C, D og E. Det finnes også andre type hepatitter som ikke skyldes virus, men som skyldes blant annet alkoholoverforbruk og autoimmune sykdommer. Her kan du lese mer om hepatitt:

Andre infeksjoner i leveren

Amøber og andre parasitter kan også gi leveraffeksjon, men dette sees sjelden i Norge.

Leverskade på grunn av forgiftning

I Norge ser vi også ofte leverskader som skyldes skadelige stoffer. Slik påvirkning kan være akutt, for eksempel ved forgiftning med paracetamol, andre medikamenter, eller sopp. Det kan også være en kronisk påvirkning, som ved langvarig alkoholmisbruk eller eksponering for tungmetaller. (5)

Les mer om paracetamolforgiftning

Hemokromatose

Avleiringssykdommer er en sjelden årsak til leversykdom. Blant disse er hemokromatose med jernavleiring og den arvelige Wilsons sykdom med kobberavleiring. (5)

Les mer om hemokromatose

Primær biliær cholangitt (PBC)

Primær biliær cholangitt (PBC) er en autoimmun sykdom som rammer leveren. Når kroppens immunforsvar vender seg mot levercellene blir gallegangene tette. Det er utgangspunktet for en sykdom som kan gi plager som tørre øyne, benskjørhet og hovne føtter.

Les mer om Primær biliær cholangitt (PBC)

Primær leverkreft

Primær leverkreft vil si kreft som har oppstått i leveren. Den vanligste typen er hepatocellulært karsinom, fulgt av kolangiokarsinom, eller gallegangskreft.

Les mer om primær leverkreft

Kreft i leveren ved spredning

Kreft i leveren kan også oppstå som følge av spredning fra andre organer. Spredning kalles også metastaser. Den vanligste formen for kreftsykdom i leveren er metastaser fra tykktarms- eller endetarmskreft. Lungekreft er et annet eksempel på kreft som kan spre seg til lever.

Les mer om metastaser

Leveren har stor reservekapasitet

Lever er et organ som man ikke kan leve uten. Men leveren har stor reservekapasitet og hvis deler av den blir skadet, kan leveren repare seg selv. Hvis leveren er skadet på grunn av livsstil, kan en livsstilsendring gjøre at leveren bli helt frisk igjen. (1)

Les også: Skjoldbruskkjertelen

Operasjon av leveren

Operasjon av leveren kan være aktuelt ved leverkreft. Ved leverreseksjon fjernes den delen av leveren hvor svulsten sitter.

Levertransplantasjon

Levertransplantasjon gjøres hos pasienter som av forskjellige årsaker har fått alvorlig leversvikt. Ved transplantasjon fjernes hele leveren og erstattes med en ny donorlever. (7)

Forening for leversyke barn og unge

Leverforeningen er en norsk forening for personer med medfødt leversykdom, eller leversykdom oppstått og oppdaget i barne- eller ungdomsårene. Les mer på leverforeningen.no.

Saken er først publisert på Lommelegen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Kvinne med kuttskader i arm etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Johnson ber Parlamentet ende «et smertefullt kapittel»06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget
Siste nytt
08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgeKvinne med kuttskader i arm etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenJohnson ber Parlamentet ende «et smertefullt kapittel»06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget
Populært