Meny

– Kreftdiagnosen var et jordskjelv for familien vår

– Hun ga aldri opp håpet, sier Jan Egeland om sin kone Anne Kristin Sydnes, som for to år siden døde av bukspyttkjertelkreft. Her sammen med deres datter Ane Sydnes Egeland. Foto: Mimsy Møller
– Hun ga aldri opp håpet, sier Jan Egeland om sin kone Anne Kristin Sydnes, som for to år siden døde av bukspyttkjertelkreft. Her sammen med deres datter Ane Sydnes Egeland. Foto: Mimsy Møller

Anne Kristin Sydnes (60) ble én av de mange kreftpasientene som hvert år får den knusende beskjeden: Det finnes ingen kur. Tilbake satt ektemannen Jan Egeland og døtrene og famlet etter svar.

Vinteren 2014. Anne Kristin Sydnes har akkurat kommet tilbake fra en reise i Sørøst-Asia med kollegaer i Nærings- og handelsdepartementet. Hjemme i Norge venter ektemannen Jan Egeland og deres to felles døtre, Ane og Heidi. Som tidligere utviklingsminister og utenlandssjef i Kirkens Nødhjelp, har Sydnes vært på mange utenlandsturer opp gjennom – men denne gangen føler hun at noe er galt. Hun er i dårlig form og tenker at hun kanskje kan ha pådratt seg gulsott. Hennes årvåkne fastlege mistenker noe annet og henviser henne til videre utredning. Et par uker før jul kommer sjokkbeskjeden: Anne Kristin har bukspyttkjertelkreft.

Les også: Hvordan skulle de forberede barnet sitt på at pappa kan dø? (Dagsavisen+)

– Et voldsomt sjokk

Det blir starten på en to år lang berg-og-dalbane for familien Sydnes Egeland.

– Det var et jordskjelv i vår familie å få den beskjeden. Det er en klisjé å si at dette er noe du tenker ikke vil ramme deg selv, men sånn er det faktisk, forteller eldstedatteren Ane Sydnes Egeland (29).

Dagsavisen møter henne og faren Jan Egeland på sistnevntes kontor i Flyktninghjelpens lokaler midt i Oslo sentrum. På veggen henger tett i tett med familiebilder og blinkskudd fra reiser verden rundt.

– Diagnosen kom over natten. Det var et voldsomt sjokk, sier han.

Her er Anne Kristin Sydnes og Jan Egeland på premieren av filmen «Tusen ganger god natt» på Colosseum kino i Oslo i oktober 2013. Et par uker før jul 2014 fikk Sydnes kreftdiagnosen. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix
Her er Anne Kristin Sydnes og Jan Egeland på premieren av filmen «Tusen ganger god natt» på Colosseum kino i Oslo i oktober 2013. Et par uker før jul 2014 fikk Sydnes kreftdiagnosen. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

Kort tid etter kommer det andre sjokket: Legene har bare dårlige nyheter. Det finnes heller ingen støttegruppe å lene seg på. Via Google møter de en jungel av mer eller mindre utdaterte opplysninger. Svarene de finner, er alle nedslående. Det er ingen kur.

Les også: Den beste følelsen i livet

– Jeg hadde inntrykk av at kreft er kreft og kan sitte forskjellige steder i kroppen, men at det er samme sykdom. Det fant vi fort ut at ikke er tilfellet. Vi lærte at den kreften mamma hadde fått, var krefttypen med dårligst sjanse til å overleve, sier Ane Sydnes Egeland.

I dag overlever sju av ti nordmenn kreft, viser tall fra Kreftregisteret. Bak statistikken skjuler det seg imidlertid store forskjeller. Færre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft, eller pankreaskreft som det også kalles. I 2017 fikk 808 personer denne diagnosen, mot 713 året før. Av disse døde 710.

Les også: Dette kan avsløre tegn på Alzheimer lenge før symptomene oppstår (Dagsavisen+)

Vil samle inn 45 millioner

Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen forteller at bukspyttkjertelkreft ofte oppdages sent fordi symptomene er diffuse.

– I tillegg ligger svulsten så vanskelig til at kirurgi ofte ikke blir et alternativ, sier hun.

Ifølge Ryel er det mye som tyder på at det forskes for lite på denne krefttypen og at den lille forskningen som finnes, er underfinansiert.

– Opp gjennom årene har noen kreftformer fått tildelt mye midler, og har dermed hatt mulighet til å bygge seg opp solide forskningsmiljøer med gode resultater. Dette har en selvforsterkende effekt, sier hun.

Denne uka arrangerer Kreftforeningen aksjonsuken Krafttak mot kreft. Aksjonen starter i dag, og målet er å samle inn 45 millioner kroner som i år skal gå til å bygge opp forskningsmiljøer på de kreftområdene som henger etter.

– Her blir midlene øremerket kreftformer med lav overlevelse, og de unngår dermed konkurranse fra de andre «større» kreftformene og miljøene, sier Ryel.

Les også: Fastleger slo alarm: Alvorlige feil oppdaget i apotekleveranser (Dagsavisen+)

Startet egen organisasjon

Det forskes ikke nok på bukspyttkjertelkreft, ifølge generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen. Foto: Agnete Brun
Det forskes ikke nok på bukspyttkjertelkreft, ifølge generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen. Foto: Agnete Brun

Sommeren 2015. «Den gode sommeren», som Jan Egeland kaller den. Kona Anne Kristin er erklært kreftfri. Hun tilhører den vesle gruppen pankreas-pasienter som kan operere bort kreftsvulsten, og operasjonen har vært vellykket. Kreften er borte.

Men den kommer tilbake vinteren samme år, og denne gangen har den spredd seg.

Beskjeden fra legene er nådeløs: Vi kan forlenge livet med noen måneder ved bruk av cellegift. For øvrig har vi bare lindrende behandling å tilby.

– Det var en veldig fortvilelse både for henne og for oss. Vi følte oss maktesløse, sier Jan Egeland.

Men familien gir ikke opp. De søker verden rundt etter ny forskning og eksperimentell behandling, og ender opp med å stille seg på venteliste til to medisinske forsøk i Baltimore i USA.

– Bare et lite håp er nok til at du er villig til å ta store sprang, sier han.

Samtidig begynner Anne Kristin Sydnes å stille spørsmål. Hvorfor er det slik at bukspyttkjertelkreft får så lite oppmerksomhet? Mens hun får livsforlengende cellegiftbehandling på Ullevål sykehus, snakker hun med nabopasientene, legene, sykepleierne. Hun kommer i kontakt med en overlege i patologi som er minst like engasjert som henne selv. Sammen bestemmer de seg for å etablere interesseorganisasjonen Pancreaskreft Nettverk Norge (PKNN).

– Hun aksepterte ikke at det var så få som arbeidet for å endre det faktum at nesten ingen overlever en kreftform som rammer stadig flere, sier Jan Egeland.

Fra sykesengen deltar hun i telefonmøter og legger energien sin ned i å stable den vesle organisasjonen på beina. Stiftelsesmøtet til PKNN blir holdt i et auditorium på Rikshospitalet med rundt 70 fremmøtte. Nå, snaut tre år senere, har medlemstallet vokst til cirka 250 pasienter, pårørende, forskere og helsepersonell. Målet er å trekke bukspyttkjertelkreften ut av glemselen.

– Helsevesenet i Norge er fantastisk, og den omsorgen mamma fikk var enestående. Likevel fikk vi inntrykk av at det lenge har vært en slags resignasjon blant dem som arbeider med dette og i årevis har måttet fortelle folk at det ikke finnes noen kur, sier Ane Sydnes Egeland.

Les også reportasjen om Jon Michelet: En sjøens helt: Siste reis (Dagsavisen+)

Etterlyser øremerkede midler

Caroline Verbeke, overlege og professor, mener bukspyttkjertelkreft må løftes fram i bevisstheten til såvel politikere som vanlige folk. Foto: Universitetet i Oslo
Caroline Verbeke, overlege og professor, mener bukspyttkjertelkreft må løftes fram i bevisstheten til såvel politikere som vanlige folk. Foto: Universitetet i Oslo

Overlegen Anne Kristin Sydnes kom i kontakt med, heter Caroline Verbeke. Foruten legestillingen på Oslo universitetssykehus, er Verbeke professor ved Universitetet i Oslo og leder i PKNN. Verbeke har jobbet med pankreaskreft i flere forskjellige land de siste 20 årene og kjenner seg delvis igjen i familien Egelands beskrivelse av resignasjon blant helsepersonell.

– Tidligere har det nærmest vært en nihilistisk holdning blant legene hvor disse kreftpasientene omtrent har fått beskjed om at de bare kan dra hjem og dø. Slik er det ikke nå, men denne holdningen sitter igjen hos enkelte. Det må vi kjempe mot, sier Verbeke.

Ifølge Verbeke må bukspyttkjertelkreft løftes fram i bevisstheten til både leger og politikere, men også befolkningen generelt. I likhet med Ryel i Kreftforeningen peker hun på behovet for øremerkede forskningsmidler.

– Pankreaskreft er nummer fire på listen over kreftrelaterte dødsårsaker. Brystkreft er nummer fem. Alle kjenner til brystkreft, men få kjenner til pankreaskreft. Det lille forskningsmiljøet som finnes på pankreaskreft kan aldri konkurrere med for eksempel det store brystkreftforskningsfeltet. Vi er inne i en dal, og den kommer vi ikke ut av med mindre vi får målrettet hjelp.

Har du fått med deg sykehusbråket i Oslo? Her kan du lese om overlegen som taler sykehustoppene midt imot (Dagsavisen+)

– Vi er stolte av mamma

Ane Sydnes Egeland og Jan Egeland håper arbeidet Anne Kristin Sydnes la ned før hun døde vil hjelpe andre kreftpasienter. Foto: Mimsy Møller
Ane Sydnes Egeland og Jan Egeland håper arbeidet Anne Kristin Sydnes la ned før hun døde vil hjelpe andre kreftpasienter. Foto: Mimsy Møller

Vinteren 2016. Det er to år siden Anne Kristin Sydnes fikk påvist bukspyttkjertelkreft. Hun har overlevd lenger enn de fleste med samme diagnose, men nå har hun store infeksjoner i kroppen. Sydnes rekker aldri å komme fremst i behandlingskøen i USA. 3. mars 2017 dør hun.

– Vi er veldig, veldig stolte av mamma og det arbeidet hun satte i gang, sier datteren Ane.

Nå håper familien at arbeidet hun la ned før hun døde, vil komme til nytte for framtidige pasienter og pårørende.

– Det er mange forsøk rundt omkring i verden med immunterapi og vaksiner, men det store gjennombruddet lar vente på seg. Håpet vårt er at den forskningen som nå settes i gang, skal ta nye skritt mot en kur også for denne kreftformen, sier Jan Egeland.

Krafttak mot kreft

* Hvert år får nærmere 34.000 nordmenn kreft. Det vil si at over 90 personer får en kreftdiagnose hver dag.

* Kreftforskning har bidratt til at sju av ti nordmenn overlever kreft, og blant noen kreftformer overlever så mange som ni av ti.

* Bare to av ti overlever lunge-, galleblære-, lever- og spiserørskreft og mindre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft.

* Krafttak mot kreft blir i år gjennomført for 14. år på rad.

* I årets aksjon samler Kreftforeningen inn penger til forskning for at flere skal overleve kreftformene som i dag har høy dødelighet, samt at de som rammes skal få gode tilbud og oppfølging.

* Over 25.000 bøssebærere vil besøke norske hjem i aksjonsuke.

Kilde: Kreftforeningen

Artikkelen ble først publisert av Dagsavisen.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:02 Simen Bondevik om den tunge høsten: – Jeg var veldig sliten15:55 Minst åtte drept i bombeangrep i Mogadishu15:52 Haavi til VM-laget: – Skaff OL-plass, så sees vi i Tokyo15:32 – Nynazister kartlegger oss14:26 En person skadd i paragliderulykke i Buskerud11:01 Forsker: – Et skritt nærmere krig mellom Iran og USA10:45 Flere i KrF er kritiske til at Ropstad ikke går i Pride-paraden10:42 Benkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim09:58 Hongkongs leder skrinlegger omstridt lovforslag som har utløst store demonstrasjoner09:43 Folkeaksjonen nei til bompenger har en hemmelig plan09:21 Politiet: Advarer mot sterk ecstasy08:48 Derfor gifter Olav Thon (95) seg nå08:36 Hongkongs leder varsler kunngjøring08:24 FHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall08:15 Vy leide togsett for 1,2 milliarder kroner i 201808:13 Brasils president kritiserer kriminalisering av homofobi08:00 Nå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet07:07 Coutinho med to mål da Brasil vant 3-0 over Bolivia i Copa America06:39 Store variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo06:33 Hovland klarte cuten – Halvorsen ute av US Open05:59 Mann siktet etter grov voldshendelse i Sandnessjøen05:58 Dette skjer i dag05:44 Dette skjedde i natt05:13 Bombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin04:46 Demokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova04:21 Høie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus03:47 Raymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat03:08 Abe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip02:58 Person omkom etter fall fra bygning02:52 Cuba Gooding jr. mener kvinne bak tafseanklager fotfulgte ham02:26 Sverige var vertskap for møter om Venezuela02:22 Norske forskere krever forbud mot «drapsroboter»01:43 Frontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair01:27 Regjeringen vil nekte fanger på prøveløslatelse pass00:54 Dales tiltak for å kutte bompenger vil gi knapt tre meter motorvei00:53 Pave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop00:07 Ecuador tok bronse i U20-VM23:06 Japan slo tilbake mot Skottland – England videre i VM22:51 Franske milliardærer har ennå ikke innfridd pengeløfter til Notre-Dame22:43 250.000 i Pride-parade i Tel Aviv21:54 Carlsens vanvittige rekke uten tap ble truet: – En skikkelig, skikkelig dårlig dag21:42 Ivanka Trump tjente 34 millioner på farens hotell i fjor20:55 Guterres vil ha uavhengig gransking av tankskip-angrep20:46 Lokket småjenter med kjæledyr – nå må han i fengsel19:14 Ap hadde et ufravikelige krav – nå handler de stikk i strid18:58 Dette var en yrende bosetning for over 3000 år siden18:31 Politiet planlegger evakuering etter bombefunn utenfor Tønsberg18:19 Setter krisestab etter brann på sykehjem i Otta17:50 Mysteriet i Persiabukta skaper frykt17:41 Bombe fra andre verdenskrig funnet ved Alexanderplatz i Berlin17:00 Ap-veteran fikk internasjonalt toppverv16:39 Avdød ettåring fra Askøy var smittet av Campylobacter16:17 Lege om mulig dødsårsak: – Kan tyde på forgiftning15:56 Passasjerer måtte forlate bilene etter brann i tunnel15:53 Vinmonopolet kan få holde åpent senere15:43 Milan-legender får toppjobber i klubben15:42 Trollstigen får mobildekning15:36 Trump: – Iran er en terror-nasjon14:50 Soldater skyter med skarpt mot demonstranter i Benin14:48 EU vil kjøpe mer kjøtt fra USA14:38 Bjørn Kjos vil inn i en mer tilbaketrukket rolle14:26 Listhaug: – Bør være en vekker for alle kommuner14:03 Sudans militærjunta innrømmer overgrep mot demonstranter14:01 Vil gi regjeringen mer makt i krisesituasjoner13:18 Reagerte på Ludvigsens mange kveldsbesøk13:07 Nytt rettsmøte i Assange-saken neste år13:06 Varaordfører på Askøy: Høydebasseng stengt for godt13:06 Fire biler involvert i ulykke – én alvorlig skadd12:31 Boris Johnson kritiseres for å unngå debatter12:30 Fafo korrigerer omstridt rapport om «menneskeraser»12:27 Emilie Haavi røk korsbåndet – reiser hjem fra fotball-VM12:27 Frontline bekrefter at brann på oljetanker er slukket11:35 Røykutvikling i buss – skoleelever evakuert10:47 Nå er det lov med produktplassering på radio10:47 Maradona måtte gi seg i mexicansk klubb10:15 Kraftig advarsel fra Bush-stabsjef: – USA ville ikke nøle med å ofre Norge10:13 Ellingsruddrapet behandles på nytt10:10 Det blir ikke VAR i Eliteserien i 202010:10 Lagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen09:09 Medlemsfallet i Den norske kirke fortsetter09:06 Færre ulver skutt08:32 Reiten synes det er kult med stilfloraen i VM08:20 Kvinnestreik i Sveits08:18 Mann omkom i trafikkulykke i Halden08:15 Cohens kjærlighetsbrev til norske Marianne solgt for 7,6 millioner kroner08:13 Pelsdyrnæringen vedtatt avviklet08:12 Ukjen helt da Toronto Raptors vant sitt første NBA-sluttspill08:09 Sola vår kan få et superutbrudd07:59 – Uaktuelt for NRKs programledere å bruke den typen ord07:59 Regjeringen vil hindre tvangsekteskap ved å ta fra barn pass07:58 Sjögrens største jobb er med hodene, ikke beina07:52 Trøndelag erklærer klimakrise07:38 Besetningen på tankskip så «flygende objekter»07:35 Dennis Olsen får drømmen oppfylt på Le Mans07:21 Rolig i Hongkong – enn så lenge07:17 – Å stoppe norsk oljeproduksjon er galskap07:03 – Klokken begynner å tikke for Messi06:45 Regjeringen åpner lommeboka – 100 millioner kroner til innovasjonsprosjekter06:44 Siktede nekter skyld etter terror i Christchurch06:30 Herlovsen sparer ikke feiringene til egne mål
Siste nytt
16:02PolitikkSimen Bondevik om den tunge høsten: – Jeg var veldig sliten15:55VerdenMinst åtte drept i bombeangrep i Mogadishu15:52SportHaavi til VM-laget: – Skaff OL-plass, så sees vi i Tokyo15:32Norge– Nynazister kartlegger oss14:26NorgeEn person skadd i paragliderulykke i Buskerud11:01VerdenForsker: – Et skritt nærmere krig mellom Iran og USA10:45PolitikkFlere i KrF er kritiske til at Ropstad ikke går i Pride-paraden10:42PolitikkBenkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim09:58PolitikkHongkongs leder skrinlegger omstridt lovforslag som har utløst store demonstrasjoner09:43PengerFolkeaksjonen nei til bompenger har en hemmelig plan09:21NorgePolitiet: Advarer mot sterk ecstasy08:48LivetDerfor gifter Olav Thon (95) seg nå08:36VerdenHongkongs leder varsler kunngjøring08:24NorgeFHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall08:15NorgeVy leide togsett for 1,2 milliarder kroner i 201808:13VerdenBrasils president kritiserer kriminalisering av homofobi08:00NorgeNå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet07:07SportCoutinho med to mål da Brasil vant 3-0 over Bolivia i Copa America06:39NorgeStore variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo06:33SportHovland klarte cuten – Halvorsen ute av US Open05:59NorgeMann siktet etter grov voldshendelse i Sandnessjøen05:58NorgeDette skjer i dag05:44NorgeDette skjedde i natt05:13VerdenBombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin04:46VerdenDemokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova04:21Helse og livsstilHøie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus03:47NorgeRaymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat03:08VerdenAbe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip02:58NorgePerson omkom etter fall fra bygning02:52VerdenCuba Gooding jr. mener kvinne bak tafseanklager fotfulgte ham02:26VerdenSverige var vertskap for møter om Venezuela02:22NorgeNorske forskere krever forbud mot «drapsroboter»01:43VerdenFrontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair01:27NorgeRegjeringen vil nekte fanger på prøveløslatelse pass00:54NorgeDales tiltak for å kutte bompenger vil gi knapt tre meter motorvei00:53VerdenPave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop00:07SportEcuador tok bronse i U20-VM23:06SportJapan slo tilbake mot Skottland – England videre i VM22:51VerdenFranske milliardærer har ennå ikke innfridd pengeløfter til Notre-Dame22:43Verden250.000 i Pride-parade i Tel Aviv21:54SportCarlsens vanvittige rekke uten tap ble truet: – En skikkelig, skikkelig dårlig dag21:42VerdenIvanka Trump tjente 34 millioner på farens hotell i fjor20:55VerdenGuterres vil ha uavhengig gransking av tankskip-angrep20:46NorgeLokket småjenter med kjæledyr – nå må han i fengsel19:14PolitikkAp hadde et ufravikelige krav – nå handler de stikk i strid18:58VerdenDette var en yrende bosetning for over 3000 år siden18:31NorgePolitiet planlegger evakuering etter bombefunn utenfor Tønsberg18:19NorgeSetter krisestab etter brann på sykehjem i Otta17:50PengerMysteriet i Persiabukta skaper frykt17:41VerdenBombe fra andre verdenskrig funnet ved Alexanderplatz i Berlin17:00PolitikkAp-veteran fikk internasjonalt toppverv16:39NorgeAvdød ettåring fra Askøy var smittet av Campylobacter16:17ReiseLege om mulig dødsårsak: – Kan tyde på forgiftning15:56NorgePassasjerer måtte forlate bilene etter brann i tunnel15:53Helse og livsstilVinmonopolet kan få holde åpent senere15:43SportMilan-legender får toppjobber i klubben15:42ReiseTrollstigen får mobildekning15:36VerdenTrump: – Iran er en terror-nasjon14:50VerdenSoldater skyter med skarpt mot demonstranter i Benin14:48PengerEU vil kjøpe mer kjøtt fra USA14:38PengerBjørn Kjos vil inn i en mer tilbaketrukket rolle14:26NorgeListhaug: – Bør være en vekker for alle kommuner14:03VerdenSudans militærjunta innrømmer overgrep mot demonstranter14:01PolitikkVil gi regjeringen mer makt i krisesituasjoner13:18NorgeReagerte på Ludvigsens mange kveldsbesøk13:07VerdenNytt rettsmøte i Assange-saken neste år13:06NorgeVaraordfører på Askøy: Høydebasseng stengt for godt13:06NorgeFire biler involvert i ulykke – én alvorlig skadd12:31PolitikkBoris Johnson kritiseres for å unngå debatter12:30NorgeFafo korrigerer omstridt rapport om «menneskeraser»12:27SportEmilie Haavi røk korsbåndet – reiser hjem fra fotball-VM12:27VerdenFrontline bekrefter at brann på oljetanker er slukket11:35NorgeRøykutvikling i buss – skoleelever evakuert10:47KulturNå er det lov med produktplassering på radio10:47SportMaradona måtte gi seg i mexicansk klubb10:15PolitikkKraftig advarsel fra Bush-stabsjef: – USA ville ikke nøle med å ofre Norge10:13NorgeEllingsruddrapet behandles på nytt10:10SportDet blir ikke VAR i Eliteserien i 202010:10SportLagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen09:09NorgeMedlemsfallet i Den norske kirke fortsetter09:06NorgeFærre ulver skutt08:32SportReiten synes det er kult med stilfloraen i VM08:20VerdenKvinnestreik i Sveits08:18NorgeMann omkom i trafikkulykke i Halden08:15KulturCohens kjærlighetsbrev til norske Marianne solgt for 7,6 millioner kroner08:13PolitikkPelsdyrnæringen vedtatt avviklet08:12SportUkjen helt da Toronto Raptors vant sitt første NBA-sluttspill08:09VerdenSola vår kan få et superutbrudd07:59Kultur– Uaktuelt for NRKs programledere å bruke den typen ord07:59PolitikkRegjeringen vil hindre tvangsekteskap ved å ta fra barn pass07:58SportSjögrens største jobb er med hodene, ikke beina07:52NorgeTrøndelag erklærer klimakrise07:38VerdenBesetningen på tankskip så «flygende objekter»07:35SportDennis Olsen får drømmen oppfylt på Le Mans07:21VerdenRolig i Hongkong – enn så lenge07:17Penger– Å stoppe norsk oljeproduksjon er galskap07:03Sport– Klokken begynner å tikke for Messi06:45PolitikkRegjeringen åpner lommeboka – 100 millioner kroner til innovasjonsprosjekter06:44VerdenSiktede nekter skyld etter terror i Christchurch06:30SportHerlovsen sparer ikke feiringene til egne mål
Populært