Facebook med tiltak mot misvisende vaksineinformasjon

Facebook har iverksatt flere tiltak for å takle feilinformasjon om vaksine på sin nettside. Her Facebook-sjefen Mark Zuckerberg. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix
Facebook har iverksatt flere tiltak for å takle feilinformasjon om vaksine på sin nettside. Her Facebook-sjefen Mark Zuckerberg. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook sier selskapet har iverksatt flere tiltak for å takle feilinformasjon om vaksiner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettkjempen vil redusere distribusjon av feilinformasjon om emnet, og øke spredningen av korrekt informasjon. Facebook vil også avvise misvisende reklame når den blir oppdaget, heter det i en uttalelse fra selskapet.

– Vi vil fjerne grupper og sider som sprer feilinformasjon om vaksinasjoner. De vil ikke bli inkludert i anbefalinger og forslag når du skriver i søkefeltet, sier Monika Bickert, som har ansvaret for Facebooks etiske innhold og praksis.

Les også: WHO: – Meslinger tok livet av 72 barn og voksne i Europa i 2018

Grepet er det siste i en rekke tiltak satt i verk av sosiale medier og andre for å bremse spredningen av desinformasjon om temaet.

Facebook peker på at ledende helseorganisasjoner som WHO og US Centers for Disease Control and Prevention har gått ut offentlig og vist til konkrete tilfeller av feilinformasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dersom denne feilinformasjonen dukker opp på Facebook, vil vi iverksette tiltak mot dem, sier Bickert.

Facebook prøver nå blant annet å finne måter å gi folk mer nøyaktig vaksineinformasjon fra ekspertorganisasjoner i forslagene til «relaterte søk», på sider der temaet diskuteres og i gruppeinvitasjoner. Bickert sier de snart vil komme med mer informasjon om dette.

Les også: Vaksinemotstandere får skylda for 30 prosent økning i meslinger blant barn