Meny

Satser på generasjonsmøter: – Å koble barn og eldre er vinn-vinn

Se video.

Å høre barnelatter og snakke med barn, kan være gull verdt for eldre. Samtidig trenger mange barn mer voksenkontakt, mener eldreminister Åse Michaelsen (Frp).

I et stort rom på Cathinka Guldberg-senteret Lovisenberg i Oslo, sitter beboere spredt rundt mindre bord. De småprater litt seg imellom, men sitter ellers ganske stille og venter på besøk fra en klasse fra Ila skole.

Allerede da de er utenfor hjemmet kan vi høre barnestemmer som snakker i munnen på hverandre. Noen minutter senere kommer skoleklassen inn og fyller rommet med energi, smil og latter som smitter.

En gutt løper rett over til en av beboerne som sitter ved et bord innerst i rommet, og gir ham en stor klem. Et gledelig gjensyn for begge, ser det ut som.

Andre steder er både barna og beboerne litt forsiktige til å begynne med, men etter hvert er samtalene i gang.

Det er tredje gang klasse 3C fra Ila skole besøker sykehjemmet.

– Allerede andre gang søkte barna etter dem som de kjente litt fra før. Relasjoner oppstår fortere enn vi tror, sier institusjonssjef Heidi Hetland ved Cathinka Guldberg-senteret Lovisenberg til ABC Nyheter.

– Vi har flere sosiale aktiviteter, men det er dette beboerne setter mest pris på, fortsetter hun.

– Du er kjempeflink

Dagens tema er vennskap. En av elevene leser et dikt. Og hele klassen fremfører sangen «Tuppen og Lillemor». Siden det snart er Valentinsdagen skal de lage kort til hverandre.

Rundt et av bordene sitter Sara (8), Olivia (8) og Petra (9) sammen med Åslaug (92) og Astrid (85).

Åslaug (92) (t.v.), Astrid (85), Sara (8), Olivia (8) og Petra
(9) skal lage kort til hverandre. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC
Nyheter
Åslaug (92) (t.v.), Astrid (85), Sara (8), Olivia (8) og Petra (9) skal lage kort til hverandre. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Sara og Astrid sitter ved siden av hverandre og jobber med hvert sitt hjerte. Begge i dyp konsentrasjon. Så ser Sara bort på Astrid.

– Du er kjempeflink, sier 8-åringen.

– Synes du jeg er kjempeflink? Ja, til å være så gammel som jeg er, så er jeg kanskje det, sier 85-åringen og ler.

Hun fortsetter arbeidet med et fornøyd smil om munnen.

– Spennende å få vite mer og lære mer

Åslaug Berg, som sitter ved siden av henne, forteller stolt at hun har 13 barnebarn og 8 oldebarn. Hun forsikrer at hun likevel har rom for flere barn i livet sitt.

– Jeg synes det er veldig fint med generasjonstreffene. Veldig fint! Det har så mye å si at vi kommer sammen og er sammen, sier 92-åringen.

«Olivia er min gode
venn», skriver Åslaug (92) i kortet hun skal gi til Olivia (8).
Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
«Olivia er min gode venn», skriver Åslaug (92) i kortet hun skal gi til Olivia (8). Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Åslaug setter pris på at det er de samme barna som kommer hver måned. Hun kjenner igjen flere av dem, og forteller at hun har en tegning av en katt som Olivia har laget til henne, hengende på veggen der hun bor.

– Det er så koselig.

Olivia forteller at hun har blitt kjent med damene ved bordet, fordi hun har sittet sammen med dem før.

– Da snakker vi ganske mye, og da får jeg vite mer om dem. Jeg synes det er spennende å få vite mer og lære mer.

I dag har elevene blant annet spurt om hva de eldre pleide å gjøre i friminuttene da de var barn.

– Det var litt morsomt å vite hva de gamle hadde gjort før vi var her. Fordi det var litt spennende å finne ut om de hadde det likt som vi hadde det da vi var små eller om de hadde det litt annerledes, sier Olivia.

Leker som slåball, hoppetau, hoppestrikk og sisten ble nevnt. Og litt krangling ble det også i friminuttene i gamledager, fikk barna høre. Ofte var skolegården delt mellom gutter og jenter, slik at de ikke lekte sammen.

– Litt av det var likt og noe var ganske annerledes, oppsummerer hun.

Vennskapsbånd til ministeren

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) får
vennskapsbånd som Jafet (8) har laget. Foto: Leni Aurora Brækhus /
ABC Nyheter
Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) får vennskapsbånd som Jafet (8) har laget. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Elevene har også en overraskelse. På skolen har de laget to vennskapsbånd av tråder i forskjellige farger. Det ene skal de gi bort til noen og det andre skal de beholde selv.

Jafet (8) gir det ene vennskapsbåndet han har laget til eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp). Hun har kommet for å overvære dagens generasjonsmøte og sitter ved siden av åtteåringen.

Ministeren er veldig fornøyd med det hun ser.

– Dette er kjempebra! Det er sånt vi vil ha mer av fremover, at generasjonene kan møtes, sier hun til ABC Nyheter.

– Mange barn har altfor lite voksenkontakt i dag, og det er mange eldre mennesker som trenger innhold på en vanlig tirsdag, fortsetter Michaelsen.

Hun mener det er bra at barna kommer hver måned slik at de blir kjent med beboerne.

– Så kan sånne som Alf her, stille de riktige spørsmålene: «Hvordan gikk det på fotballkampen du skulle ha?» Det tror jeg er veldig, veldig viktig, sier hun og peker mot mannen som sitter på andre siden av bordet.

– Månedens høydepunkt

Alf Hofsett (70) har fått selskap av fem gutter fra Ila skole.
Vennskapsbånd knyttes, til tross for at aldersforskjellen er stor.
Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
Alf Hofsett (70) har fått selskap av fem gutter fra Ila skole. Vennskapsbånd knyttes, til tross for at aldersforskjellen er stor. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

– Dette er månedens høydepunkt, sier Alf Hofsett (70) til ABC Nyheter.

Foran ham på bordet ligger en hel bunke med kort som han har fått av barna. Han viser frem ett av dem. Et rødt hjerte, der det står «Hei Alf. Du er veldig snill ...»

– Dette er fra Theo, han er så flink til å tegne fugler. Det er veldig koselig.

Det er tydelig at han har fått god kontakt med flere av barna.

– Det er skikkelig
hyggelig å snakke med Alf, sier Sølve (8) om vennen på 70 år. Foto:
Leni Aurora Brækhus
– Det er skikkelig hyggelig å snakke med Alf, sier Sølve (8) om vennen på 70 år. Foto: Leni Aurora Brækhus

– Vi har det fint sammen. Det er tredje gangen vi sitter rundt bordet og prater og tegner og har det kjekt.

– Vi prater om hva jeg gjorde da jeg var liten gutt, og forteller litt eventyr av og til. Og så får jeg tegning på tegning på tegning. Nå skal jeg snart ha utstilling på Henie Onstad-senteret, sier Alf med en liten latter.

Ved siden av ham sitter Sølve (8), gutten som løp rett bort til Alf og ga ham en klem da de kom.

– Det er skikkelig hyggelig å snakke med ham. Vi snakker om masse morsomme ting. Han liker også Donald Duck og sånn. Alle på bordet har ganske mye av de samme interessene og liker de samme tingene, sier 8-åringen.

Nikolai (8) har gått for
Star Wars-tema på sitt kort. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC
Nyheter
Nikolai (8) har gått for Star Wars-tema på sitt kort. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Også Nikolai (8) forteller at han liker godt å snakke med 70-åringen.

– Vi har blitt litt venner, sier han.

– Vinn-vinn å koble barn og eldre

Eldrereformen «Leve hele livet» som ble lansert i fjor, er nå i gang. Her er generasjonsmøter trukket frem som et sentralt tiltak.

Erfaringene viser at det er verdifullt å knytte bånd på tvers av generasjonene, forklarer eldre- og folkehelseminister Michaelsen. Hun mener generasjonsmøter er viktig også som et grep for å forebygge ensomhet.

– I en hektisk hverdag er eldre og unge to grupper som virkelig har behov for å treffes.

– Vi er også svært opptatt av dette med ensomhet. Både de eldre som er hjemmeboende og de som bor på sykehjem, har behov for å se andre mennesker og da veldig gjerne barn. Og vi vet at barn også kan være ensomme, sier Michaelsen.

– Det å kunne møte barn, høre barnelatter og snakke med dem om hva de er opptatt av i dag, det er gull verdt for de eldre. Og mange barn trenger mer voksenkontakt, så det å koble disse gruppene er vinn-vinn, fortsetter ministeren.

Reidar Holmen (91) opplever også at begge generasjonene har glede av disse møtene.

– Jeg synes det er veldig artig. Og det er veldig nyttig for barna, sier han.

Det er første gang Holmen treffer barna fra Ila skole. Men han har vært med på generasjonsmøter før da han bodde på det nå nedlagte Frognerhjemmet. Den gangen var det barna fra Majorstuen skole som kom på besøkt.

– Det er veldig fint å treffe barn. De prater mye og er utadvendte. Det er annerledes nå enn da jeg var barn. Da var det mer taushet mellom de eldre og de yngre, sier han og understreker at han synes det er en positiv utvikling.

– Det er veldig hyggelig. Og barna bestemmer hva vi skal prate om. Det er nok best det, sier 91-åringen og ler en hjertelig latter.

Les også: Postbud på «sjekk og prat»-besøk

– Alle har behov for å bli sett

Gründer Halvor Seim
sammen med Reidar Holmen og Rolf Tønnesen. Foto: Leni Aurora
Brækhus / ABC Nyheter
Gründer Halvor Seim sammen med Reidar Holmen og Rolf Tønnesen. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Det er virksomheten FellesGlede som står bak dagens generasjonsmøte. Gründer Halvor Seim startet opp høsten 2014 og har siden arrangert møter mellom skolebarn og eldre på til sammen 25 sykehjem i Oslo.

For øyeblikket arrangerer FellesGlede møter på ti sykehjem i hovedstaden, både private og kommunale. Seim fungerer som en pådriver og prosjektleder som tar seg av «alt som tar tid». Han kobler skoleklasser med sykehjem, setter datoer, utvikler et opplegg som skal gi utbytte for både elever og eldre, og sørger for at det følges opp og gjennomføres.

– Dette er en fantastisk arena for å bli sett, hørt og verdsatt. Alle har behov for det, uansett alder, sier gründeren til ABC Nyheter.

Han forteller at det alltid i løpet av slike møter oppstår fine øyeblikk, der et av barna og en av beboerne finner hverandre.

– Det at noen ser og hører deg er sterkt. Både barna og de eldre føler at de har en verdi, sier Seim.

Oslo kommune gir støtte til generasjonsmøter: – Møtene gjør noe med både unges og eldres holdninger

Dagens generasjonsmøte avsluttes med at barna og beboerne sammen synger «Tuppen og Lillemor».

– Den sangen har vi sunget helt fra jeg var barn, sier 91 år gamle Holmen og stemmer i.

Barna hjelper til med å rydde av bordene og gjør seg klare til å traske gjennom snøen tilbake til skolen. Roen senker seg igjen over sykehjemmet på Lovisenberg. Om en måned skal 3.-klassingene og beboerne treffes igjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:37 Skudd avfyrt i leilighet i Lyngdal05:37 Romfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30 Stoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30 Folk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08 Jernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00 Forskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30 Siste dag i retten for Ludvigsen04:25 Ap-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18 Amerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15 Mann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02 Mer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00 Russland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25 Kraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06 Fellesforbundet kan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29 Frp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48 Sikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38 Sudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31 Sverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40 Georgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40 Irans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37 Ny nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»22:23 Vindmølle-demonstranter på terrorliste i Nederland21:56 Hetebølge i Europa: – Kjøl deg ned på kjøpesenter21:09 Forsker: – Erdogan kan stramme grepet ytterligere21:06 Tarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy20:49 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM20:28 Kvinne dømt etter nettomtale av psykolog i barnevernssak20:15 Trikkefører angrepet av mann19:59 Rike amerikanere krever mer skatt19:52 Bonde tiltalt etter at 92 dyr døde eller måtte avlives19:34 Storbyen forbyr el-sparkesykler etter dødskrasj19:21 Kveitekrig truer i Nordsjøen18:15 – Wow. Det var jo en grei kompliment18:07 Bitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang17:31 Får ikke være pårørende til sin egen sønn17:21 – De nye reglene vil skape forskjeller17:12 Harnes frikjent for cannabisdyrking16:43 Sydney erklærer klimakrise16:20 Mann pågrepet i Belgia for angrepsplaner mot USAs ambassade16:18 Lommebok-studie: Norge er blant de ærligste landene16:06 Bompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø15:39 Jemtland-saken: Våpenet var stjålet15:30 Angivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20 Real Madrid avviste Ødegaard-salg15:19 To jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08 Thon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50 Kypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07 Ber om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43 Benitez ferdig som Newcastle-manager13:40 Kvinne gjenglemt på fly13:39 Ett år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37 Ebola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21 Dansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01 EU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44 Bilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42 Hurtigruteskip fikk motorstans12:39 OUS-direktør går av til tross for styrets tillit12:39 Svenskene stadig mer positive til OL12:07 Vestlig taushet etter Mursis død12:06 FN ber land hente hjem IS-krigernes kvinner og barn11:54 Forsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt11:51 – Tilbydere av flyreiser bryter markedsføringsloven11:40 Drastisk økning i asylsøkere fra Venezuela til Europa11:34 Trusselrammet byutviklingsråd i Bergen går av11:06 Vil ha Nordkapp-møte med statsråder11:05 Hunt kaller Johnson feig10:47 Tre skadd i kollisjon mellom tre biler på E610:18 Nav-brukere stort sett fornøyde10:17 Kvinne falt i vannet fra hurtigruteskip10:16 Gutt døde etter badeulykke09:58 – Ludvigsen har med sikkerhet forklart seg uriktig09:57 Taliban truer afghanske medier09:38 Ingrid og Vilde er «framtidens fotballspillere»09:37 Pompeo forsøker å bygge koalisjon mot Iran09:32 Forsinkelser i togtrafikken etter påkjørsel09:12 Lege bak Abbasi-familiens uttransport klaget inn til etikkråd09:10 Iran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss08:56 Danske Bank sparker toppsjef08:43 Tung avslutning på proffdebuten for Hovland08:42 Norge tredje dyrest i Europa08:19 Bruker 120 millioner på å sikre planoverganger08:18 Argentina-sjefen: – Vi må bli bedre på alt07:40 Tillitskrise ved Oslo universitetssykehus07:39 Liverpools norske supporterklubb rundet 50.000 medlemmer07:00 Nordmenn kutter i feriebudsjettet06:53 Sverige klar for OL-ja: – Fortjener å få vinterlekene06:45 Få amerikanere mener nye måneferder er viktig06:36 Hjelmseth lengter etter VM-revansj mot England06:13 24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja06:12 Skjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten06:00 Kjempeforskjell i VM-bonusene: Mbappé og co. 3,4 milliarder, Graham Hansen og jentene 256 millioner06:00 – Utfordringene er store og det går for sakte05:50 Dette skjer i dag05:33 24 personer evakuert etter brann i flermannsbolig på Mysen05:30 Dette skjedde i natt05:12 Australia henter hjem åtte barn av IS-krigere fra Syria04:26 Minst fire døde da tog sporet av i Bangladesh04:17 Mexico har styrket grensekontrollen sørover04:12 – Folk flest ønsker ikke rushtidsavgift
Siste nytt
05:37NorgeSkudd avfyrt i leilighet i Lyngdal05:37VerdenRomfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30VerdenStoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30VerdenFolk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08NorgeJernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00VerdenForskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30NorgeSiste dag i retten for Ludvigsen04:25NorgeAp-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18VerdenAmerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15NorgeMann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02NorgeMer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00VerdenRussland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25VerdenKraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06NorgeFellesforbundet kan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29NorgeFrp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48VerdenSikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38VerdenSudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31SportSverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40VerdenGeorgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40VerdenIrans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37NorgeNy nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»22:23VerdenVindmølle-demonstranter på terrorliste i Nederland21:56ReiseHetebølge i Europa: – Kjøl deg ned på kjøpesenter21:09PolitikkForsker: – Erdogan kan stramme grepet ytterligere21:06NyheterTarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy20:49SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM20:28NorgeKvinne dømt etter nettomtale av psykolog i barnevernssak20:15NorgeTrikkefører angrepet av mann19:59PengerRike amerikanere krever mer skatt19:52NorgeBonde tiltalt etter at 92 dyr døde eller måtte avlives19:34VerdenStorbyen forbyr el-sparkesykler etter dødskrasj19:21PengerKveitekrig truer i Nordsjøen18:15Sport– Wow. Det var jo en grei kompliment18:07SportBitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang17:31Helse og livsstilFår ikke være pårørende til sin egen sønn17:21Motor– De nye reglene vil skape forskjeller17:12NorgeHarnes frikjent for cannabisdyrking16:43VerdenSydney erklærer klimakrise16:20VerdenMann pågrepet i Belgia for angrepsplaner mot USAs ambassade16:18PengerLommebok-studie: Norge er blant de ærligste landene16:06NorgeBompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø15:39NorgeJemtland-saken: Våpenet var stjålet15:30VerdenAngivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20SportReal Madrid avviste Ødegaard-salg15:19VerdenTo jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08MotorThon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50VerdenKypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07NorgeBer om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43SportBenitez ferdig som Newcastle-manager13:40ReiseKvinne gjenglemt på fly13:39VerdenEtt år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37Helse og livsstilEbola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21VerdenDansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01Helse og livsstilEU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44MotorBilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42NorgeHurtigruteskip fikk motorstans12:39NorgeOUS-direktør går av til tross for styrets tillit12:39SportSvenskene stadig mer positive til OL12:07VerdenVestlig taushet etter Mursis død12:06VerdenFN ber land hente hjem IS-krigernes kvinner og barn11:54PengerForsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt11:51Penger– Tilbydere av flyreiser bryter markedsføringsloven11:40VerdenDrastisk økning i asylsøkere fra Venezuela til Europa11:34PolitikkTrusselrammet byutviklingsråd i Bergen går av11:06PengerVil ha Nordkapp-møte med statsråder11:05PolitikkHunt kaller Johnson feig10:47NorgeTre skadd i kollisjon mellom tre biler på E610:18PengerNav-brukere stort sett fornøyde10:17NorgeKvinne falt i vannet fra hurtigruteskip10:16NorgeGutt døde etter badeulykke09:58Norge– Ludvigsen har med sikkerhet forklart seg uriktig09:57VerdenTaliban truer afghanske medier09:38SportIngrid og Vilde er «framtidens fotballspillere»09:37VerdenPompeo forsøker å bygge koalisjon mot Iran09:32NorgeForsinkelser i togtrafikken etter påkjørsel09:12NorgeLege bak Abbasi-familiens uttransport klaget inn til etikkråd09:10VerdenIran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss08:56PengerDanske Bank sparker toppsjef08:43SportTung avslutning på proffdebuten for Hovland08:42PengerNorge tredje dyrest i Europa08:19NorgeBruker 120 millioner på å sikre planoverganger08:18SportArgentina-sjefen: – Vi må bli bedre på alt07:40NorgeTillitskrise ved Oslo universitetssykehus07:39SportLiverpools norske supporterklubb rundet 50.000 medlemmer07:00PengerNordmenn kutter i feriebudsjettet06:53SportSverige klar for OL-ja: – Fortjener å få vinterlekene06:45VerdenFå amerikanere mener nye måneferder er viktig06:36SportHjelmseth lengter etter VM-revansj mot England06:13Verden24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja06:12NorgeSkjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten06:00SportKjempeforskjell i VM-bonusene: Mbappé og co. 3,4 milliarder, Graham Hansen og jentene 256 millioner06:00Norge– Utfordringene er store og det går for sakte05:50NorgeDette skjer i dag05:33Norge24 personer evakuert etter brann i flermannsbolig på Mysen05:30NorgeDette skjedde i natt05:12VerdenAustralia henter hjem åtte barn av IS-krigere fra Syria04:26VerdenMinst fire døde da tog sporet av i Bangladesh04:17VerdenMexico har styrket grensekontrollen sørover04:12Motor– Folk flest ønsker ikke rushtidsavgift
Populært