Satser på generasjonsmøter: – Å koble barn og eldre er vinn-vinn

Se video.

Å høre barnelatter og snakke med barn, kan være gull verdt for eldre. Samtidig trenger mange barn mer voksenkontakt, mener eldreminister Åse Michaelsen (Frp).

I et stort rom på Cathinka Guldberg-senteret Lovisenberg i Oslo, sitter beboere spredt rundt mindre bord. De småprater litt seg imellom, men sitter ellers ganske stille og venter på besøk fra en klasse fra Ila skole.

Allerede da de er utenfor hjemmet kan vi høre barnestemmer som snakker i munnen på hverandre. Noen minutter senere kommer skoleklassen inn og fyller rommet med energi, smil og latter som smitter.

En gutt løper rett over til en av beboerne som sitter ved et bord innerst i rommet, og gir ham en stor klem. Et gledelig gjensyn for begge, ser det ut som.

Andre steder er både barna og beboerne litt forsiktige til å begynne med, men etter hvert er samtalene i gang.

Det er tredje gang klasse 3C fra Ila skole besøker sykehjemmet.

– Allerede andre gang søkte barna etter dem som de kjente litt fra før. Relasjoner oppstår fortere enn vi tror, sier institusjonssjef Heidi Hetland ved Cathinka Guldberg-senteret Lovisenberg til ABC Nyheter.

– Vi har flere sosiale aktiviteter, men det er dette beboerne setter mest pris på, fortsetter hun.

– Du er kjempeflink

Dagens tema er vennskap. En av elevene leser et dikt. Og hele klassen fremfører sangen «Tuppen og Lillemor». Siden det snart er Valentinsdagen skal de lage kort til hverandre.

Rundt et av bordene sitter Sara (8), Olivia (8) og Petra (9) sammen med Åslaug (92) og Astrid (85).

Åslaug (92) (t.v.), Astrid (85), Sara (8), Olivia (8) og Petra (9) skal lage kort til hverandre. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
Åslaug (92) (t.v.), Astrid (85), Sara (8), Olivia (8) og Petra (9) skal lage kort til hverandre. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Sara og Astrid sitter ved siden av hverandre og jobber med hvert sitt hjerte. Begge i dyp konsentrasjon. Så ser Sara bort på Astrid.

– Du er kjempeflink, sier 8-åringen.

– Synes du jeg er kjempeflink? Ja, til å være så gammel som jeg er, så er jeg kanskje det, sier 85-åringen og ler.

Hun fortsetter arbeidet med et fornøyd smil om munnen.

– Spennende å få vite mer og lære mer

Åslaug Berg, som sitter ved siden av henne, forteller stolt at hun har 13 barnebarn og 8 oldebarn. Hun forsikrer at hun likevel har rom for flere barn i livet sitt.

– Jeg synes det er veldig fint med generasjonstreffene. Veldig fint! Det har så mye å si at vi kommer sammen og er sammen, sier 92-åringen.

«Olivia er min gode venn», skriver Åslaug (92) i kortet hun skal gi til Olivia (8). Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
«Olivia er min gode venn», skriver Åslaug (92) i kortet hun skal gi til Olivia (8). Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Åslaug setter pris på at det er de samme barna som kommer hver måned. Hun kjenner igjen flere av dem, og forteller at hun har en tegning av en katt som Olivia har laget til henne, hengende på veggen der hun bor.

– Det er så koselig.

Olivia forteller at hun har blitt kjent med damene ved bordet, fordi hun har sittet sammen med dem før.

– Da snakker vi ganske mye, og da får jeg vite mer om dem. Jeg synes det er spennende å få vite mer og lære mer.

I dag har elevene blant annet spurt om hva de eldre pleide å gjøre i friminuttene da de var barn.

– Det var litt morsomt å vite hva de gamle hadde gjort før vi var her. Fordi det var litt spennende å finne ut om de hadde det likt som vi hadde det da vi var små eller om de hadde det litt annerledes, sier Olivia.

Leker som slåball, hoppetau, hoppestrikk og sisten ble nevnt. Og litt krangling ble det også i friminuttene i gamledager, fikk barna høre. Ofte var skolegården delt mellom gutter og jenter, slik at de ikke lekte sammen.

– Litt av det var likt og noe var ganske annerledes, oppsummerer hun.

Vennskapsbånd til ministeren

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) får vennskapsbånd som Jafet (8) har laget. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) får vennskapsbånd som Jafet (8) har laget. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Elevene har også en overraskelse. På skolen har de laget to vennskapsbånd av tråder i forskjellige farger. Det ene skal de gi bort til noen og det andre skal de beholde selv.

Jafet (8) gir det ene vennskapsbåndet han har laget til eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp). Hun har kommet for å overvære dagens generasjonsmøte og sitter ved siden av åtteåringen.

Ministeren er veldig fornøyd med det hun ser.

– Dette er kjempebra! Det er sånt vi vil ha mer av fremover, at generasjonene kan møtes, sier hun til ABC Nyheter.

– Mange barn har altfor lite voksenkontakt i dag, og det er mange eldre mennesker som trenger innhold på en vanlig tirsdag, fortsetter Michaelsen.

Hun mener det er bra at barna kommer hver måned slik at de blir kjent med beboerne.

– Så kan sånne som Alf her, stille de riktige spørsmålene: «Hvordan gikk det på fotballkampen du skulle ha?» Det tror jeg er veldig, veldig viktig, sier hun og peker mot mannen som sitter på andre siden av bordet.

– Månedens høydepunkt

Alf Hofsett (70) har fått selskap av fem gutter fra Ila skole. Vennskapsbånd knyttes, til tross for at aldersforskjellen er stor. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
Alf Hofsett (70) har fått selskap av fem gutter fra Ila skole. Vennskapsbånd knyttes, til tross for at aldersforskjellen er stor. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

– Dette er månedens høydepunkt, sier Alf Hofsett (70) til ABC Nyheter.

Foran ham på bordet ligger en hel bunke med kort som han har fått av barna. Han viser frem ett av dem. Et rødt hjerte, der det står «Hei Alf. Du er veldig snill ...»

– Dette er fra Theo, han er så flink til å tegne fugler. Det er veldig koselig.

Det er tydelig at han har fått god kontakt med flere av barna.

– Det er skikkelig hyggelig å snakke med Alf, sier Sølve (8) om vennen på 70 år. Foto: Leni Aurora Brækhus
– Det er skikkelig hyggelig å snakke med Alf, sier Sølve (8) om vennen på 70 år. Foto: Leni Aurora Brækhus

– Vi har det fint sammen. Det er tredje gangen vi sitter rundt bordet og prater og tegner og har det kjekt.

– Vi prater om hva jeg gjorde da jeg var liten gutt, og forteller litt eventyr av og til. Og så får jeg tegning på tegning på tegning. Nå skal jeg snart ha utstilling på Henie Onstad-senteret, sier Alf med en liten latter.

Ved siden av ham sitter Sølve (8), gutten som løp rett bort til Alf og ga ham en klem da de kom.

– Det er skikkelig hyggelig å snakke med ham. Vi snakker om masse morsomme ting. Han liker også Donald Duck og sånn. Alle på bordet har ganske mye av de samme interessene og liker de samme tingene, sier 8-åringen.

Nikolai (8) har gått for Star Wars-tema på sitt kort. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
Nikolai (8) har gått for Star Wars-tema på sitt kort. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Også Nikolai (8) forteller at han liker godt å snakke med 70-åringen.

– Vi har blitt litt venner, sier han.

– Vinn-vinn å koble barn og eldre

Eldrereformen «Leve hele livet» som ble lansert i fjor, er nå i gang. Her er generasjonsmøter trukket frem som et sentralt tiltak.

Erfaringene viser at det er verdifullt å knytte bånd på tvers av generasjonene, forklarer eldre- og folkehelseminister Michaelsen. Hun mener generasjonsmøter er viktig også som et grep for å forebygge ensomhet.

– I en hektisk hverdag er eldre og unge to grupper som virkelig har behov for å treffes.

– Vi er også svært opptatt av dette med ensomhet. Både de eldre som er hjemmeboende og de som bor på sykehjem, har behov for å se andre mennesker og da veldig gjerne barn. Og vi vet at barn også kan være ensomme, sier Michaelsen.

– Det å kunne møte barn, høre barnelatter og snakke med dem om hva de er opptatt av i dag, det er gull verdt for de eldre. Og mange barn trenger mer voksenkontakt, så det å koble disse gruppene er vinn-vinn, fortsetter ministeren.

Reidar Holmen (91) opplever også at begge generasjonene har glede av disse møtene.

– Jeg synes det er veldig artig. Og det er veldig nyttig for barna, sier han.

Det er første gang Holmen treffer barna fra Ila skole. Men han har vært med på generasjonsmøter før da han bodde på det nå nedlagte Frognerhjemmet. Den gangen var det barna fra Majorstuen skole som kom på besøkt.

– Det er veldig fint å treffe barn. De prater mye og er utadvendte. Det er annerledes nå enn da jeg var barn. Da var det mer taushet mellom de eldre og de yngre, sier han og understreker at han synes det er en positiv utvikling.

– Det er veldig hyggelig. Og barna bestemmer hva vi skal prate om. Det er nok best det, sier 91-åringen og ler en hjertelig latter.

Les også: Postbud på «sjekk og prat»-besøk

– Alle har behov for å bli sett

Gründer Halvor Seim sammen med Reidar Holmen og Rolf Tønnesen. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
Gründer Halvor Seim sammen med Reidar Holmen og Rolf Tønnesen. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Det er virksomheten FellesGlede som står bak dagens generasjonsmøte. Gründer Halvor Seim startet opp høsten 2014 og har siden arrangert møter mellom skolebarn og eldre på til sammen 25 sykehjem i Oslo.

For øyeblikket arrangerer FellesGlede møter på ti sykehjem i hovedstaden, både private og kommunale. Seim fungerer som en pådriver og prosjektleder som tar seg av «alt som tar tid». Han kobler skoleklasser med sykehjem, setter datoer, utvikler et opplegg som skal gi utbytte for både elever og eldre, og sørger for at det følges opp og gjennomføres.

– Dette er en fantastisk arena for å bli sett, hørt og verdsatt. Alle har behov for det, uansett alder, sier gründeren til ABC Nyheter.

Han forteller at det alltid i løpet av slike møter oppstår fine øyeblikk, der et av barna og en av beboerne finner hverandre.

– Det at noen ser og hører deg er sterkt. Både barna og de eldre føler at de har en verdi, sier Seim.

Oslo kommune gir støtte til generasjonsmøter: – Møtene gjør noe med både unges og eldres holdninger

Dagens generasjonsmøte avsluttes med at barna og beboerne sammen synger «Tuppen og Lillemor».

– Den sangen har vi sunget helt fra jeg var barn, sier 91 år gamle Holmen og stemmer i.

Barna hjelper til med å rydde av bordene og gjør seg klare til å traske gjennom snøen tilbake til skolen. Roen senker seg igjen over sykehjemmet på Lovisenberg. Om en måned skal 3.-klassingene og beboerne treffes igjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:23 Skøytestjerne påkjørt av bil14:21 Strandheim ble helten for Hønefoss BK14:11 Jeger fløyet til sykehus etter fallulykke i Hordaland14:09 Feil på utstyr til norske F-3513:50 Tidligere United-stjerne sier Solskjær-sparking vil være naivt13:45 Mann til sykehus etter vold i Ålen – en mann er pågrepet13:40 Tyrkia: – Har tatt kontroll over syrisk grenseby13:18 Fremskrittspartiet åpner for mer hvalfangst12:54 Ber 3,2 millioner evakuere fra tyfon i Japan12:54 Ingebrigtsen-brødrene om maratoneventyret: – Helt vilt å ha vært med på12:32 Solberg om da sønnen tok førerkort: – Jeg lå på gulvet i verkstedet11:57 Sara Danius er død11:29 Mann siktet for brannstiftelse i Brønnøysund11:20 Ronaldo nærmer seg nye milepæler11:00 Hareides luksusproblem10:48 Mann med pistol pågrepet i Oslo10:04 Southgate tar ansvar for engelsk smell09:58 Sjefen for USAs sikkerhetsdepartement går av09:43 Funksjonshemmede tilbys deltakerstøtte09:37 Hvert år blir tusenvis av mindreårige jenter gift09:27 Tilskuddsordning skal få flere internasjonale mesterskap til Norge09:23 Tøft seierspress for Norge på Ullevaal09:06 Frykter EU-lov: – Lovfestet minstelønn er helt uaktuelt i Norge09:02 Jansrud positiv til ny endring: – Tidligere har det vært en farse08:35 Kuttforslag i lakseproduksjon ut på høring08:34 «Ikke en sånn mann». Utallige menn forsvares via denne myten08:19 Eksplosjon i boligbygg i Stockholm08:19 Regnskapet er klart: Krekar har kostet Norge millioner08:12 Utviklingsministeren lanserte strategi mot skadelige skikker08:00 Norsk tobarnsmor i Syria terrorsiktet allerede i august06:59 Boeing bytter styreleder etter ulykker06:09 Dyr migrenemedisin dekkes ikke av staten05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt04:58 Lærer tiltalt for nettovergrep i Finnmark04:55 Jane Fonda anholdt under klimademonstrasjon04:29 NYT: Trumps advokat etterforskes for Ukraina-kontakt04:23 Sikkerhetsminister Tybring-Gjedde reagerer på passord-avsløringen03:29 SV anklager Ropstad for moralisme i familiepolitikken02:54 Tyrkia feilbombet ved amerikansk base i Syria02:44 Equinor-topp: Urealistisk at havvindparken Hywind Tampen vil bli lønnsom01:59 Pensjonsforsker mener pensjonsalderen bør heves jevnlig01:18 – Våpenhvile i handelskrigen mellom USA og Kina00:57 NRK får kritikk for hyppig omtale av egne programmer00:35 Ecuadors president ber om direkte samtaler med demonstranter00:08 18-åring spiste sin egen hest – fikk drapstrusler22:41 Frikjent Yara-topp saksøker staten for 17 millioner22:22 Newsweek: Tyrkia feilbombet amerikansk base i Syria22:10 Anne-Elisabeth Hagens familie vurderer dusør21:32 Over 100 pytonslanger beslaglagt av politiet20:58 Russer tiltalt for to drapsforsøk i dagligvarebutikk i Oslo20:16 Kvinne dømt for hatefulle ytringer20:13 USA forbereder sanksjoner mot Tyrkia19:55 100.000 evakueres fra brann i Los Angeles19:37 Victor Norman skal lede demografiutvalg19:27 Forsvarets nye multirolle-helikoptre satt på bakken19:25 USAs eksambassadør til Ukraina sier Trump krevde å få henne avsatt18:57 Sjømat kan få tollkutt uten EØS18:44 Utestenges på livstid etter dette bildet18:19 SDF: IS-fanger på rømmen etter tyrkisk luftangrep18:07 21-åring dømt til et halvt års fengsel etter snøscooterulykke i Finnmark18:03 Tyrkias dystre krigshistorie slår beina under Trumps kurder-utfall17:33 Opposisjonen kvesser knivene: – Varsellampe blinker for Berg17:10 Søreide forventer at EUs flyktningavtale med Tyrkia står16:58 Liverpool-talent straffes for video i sosiale medier16:42 USAs luftfartstilsyn får kraftig kritikk for sin gjennomgang av 737 MAX16:34 Norwegian tapte stor kundekontrakt til SAS16:15 P4-gruppen skal kutte stillinger16:01 Publiserte Dureks intime sex-detaljer om kjæresten – nå får avisene kjeft15:57 Savnet turgåer funnet død etter elleve år15:37 Andersson etter Zlatan-kritikken: – Jeg ble lei meg og skuffet15:26 Frps Ole Hovengen suspendert15:08 Ødegaard klar til å gjenta rollen fra Sverige-kampen14:55 Den første som gikk i verdensrommet, er død14:54 Aktor ber om 22 måneders fengsel for «Jannik»14:40 Lege knivstukket av pasient i Stavanger14:22 Knausgårds Munch-utstilling til Tyskland14:11 Nike trapper prosjekt etter dopingutestengelse14:01 Ødegaard: – Det blir en spesiell kamp13:45 Tyrkia smalt tilbake mot Stoltenberg: – Det er hykleriet deres13:40 Tingretten avviser Nei til EUs søksmål om ulovlig ACER-vedtak i Stortinget13:40 Journalister såret i angrep mot pressehotell i Tyrkia13:39 20 elever utfører skadeverk på skole i Oslo13:12 Trudeau under press om oljeledning13:10 Siktet for terror etter knivangrep i Manchester13:00 – Vi må arbeide selv om vi ikke får noen lønn. Ellers får vi sparken13:00 Vardys kone har fått dødstrusler12:44 Menn som hater Greta12:20 Hanois tog-gate oversvømt av turister – nå stenges den12:19 Putin frykter ny IS-trussel etter tyrkisk offensiv12:03 Halle-angriper erkjenner høyreekstremt motiv12:02 Aktor endrer tiltalen mot Jan Erik «Jannik» Iversen11:54 Trussel om skoleskyting i Østfold – mindreårig gutt pågrepet11:53 Nobel-historiker: – En fortjent pris11:18 Stoltenberg ber Tyrkia vise tilbakeholdenhet i Syria11:16 Nå kan dette bli lovlig på norske biler11:01 Nobels fredspris 2019 til Abiy Ahmed10:55 15-åring fremdeles kritisk skadd etter voldshendelse10:53 Tyrkia fortsetter angrepene - tapstallene stiger i Syria10:38 Transportfly savnet i Kongo
Siste nytt
14:23SportSkøytestjerne påkjørt av bil14:21SportStrandheim ble helten for Hønefoss BK14:11NorgeJeger fløyet til sykehus etter fallulykke i Hordaland14:09NorgeFeil på utstyr til norske F-3513:50SportTidligere United-stjerne sier Solskjær-sparking vil være naivt13:45NorgeMann til sykehus etter vold i Ålen – en mann er pågrepet13:40VerdenTyrkia: – Har tatt kontroll over syrisk grenseby13:18PolitikkFremskrittspartiet åpner for mer hvalfangst12:54VerdenBer 3,2 millioner evakuere fra tyfon i Japan12:54SportIngebrigtsen-brødrene om maratoneventyret: – Helt vilt å ha vært med på12:32SportSolberg om da sønnen tok førerkort: – Jeg lå på gulvet i verkstedet11:57VerdenSara Danius er død11:29NorgeMann siktet for brannstiftelse i Brønnøysund11:20SportRonaldo nærmer seg nye milepæler11:00SportHareides luksusproblem10:48NorgeMann med pistol pågrepet i Oslo10:04SportSouthgate tar ansvar for engelsk smell09:58VerdenSjefen for USAs sikkerhetsdepartement går av09:43NorgeFunksjonshemmede tilbys deltakerstøtte09:37VerdenHvert år blir tusenvis av mindreårige jenter gift09:27NorgeTilskuddsordning skal få flere internasjonale mesterskap til Norge09:23SportTøft seierspress for Norge på Ullevaal09:06PolitikkFrykter EU-lov: – Lovfestet minstelønn er helt uaktuelt i Norge09:02SportJansrud positiv til ny endring: – Tidligere har det vært en farse08:35NorgeKuttforslag i lakseproduksjon ut på høring08:34Norge«Ikke en sånn mann». Utallige menn forsvares via denne myten08:19VerdenEksplosjon i boligbygg i Stockholm08:19NorgeRegnskapet er klart: Krekar har kostet Norge millioner08:12NorgeUtviklingsministeren lanserte strategi mot skadelige skikker08:00NorgeNorsk tobarnsmor i Syria terrorsiktet allerede i august06:59NæringslivBoeing bytter styreleder etter ulykker06:09NorgeDyr migrenemedisin dekkes ikke av staten05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt04:58NorgeLærer tiltalt for nettovergrep i Finnmark04:55VerdenJane Fonda anholdt under klimademonstrasjon04:29VerdenNYT: Trumps advokat etterforskes for Ukraina-kontakt04:23NorgeSikkerhetsminister Tybring-Gjedde reagerer på passord-avsløringen03:29NorgeSV anklager Ropstad for moralisme i familiepolitikken02:54VerdenTyrkia feilbombet ved amerikansk base i Syria02:44NorgeEquinor-topp: Urealistisk at havvindparken Hywind Tampen vil bli lønnsom01:59PengerPensjonsforsker mener pensjonsalderen bør heves jevnlig01:18Verden– Våpenhvile i handelskrigen mellom USA og Kina00:57NorgeNRK får kritikk for hyppig omtale av egne programmer00:35VerdenEcuadors president ber om direkte samtaler med demonstranter00:08Norge18-åring spiste sin egen hest – fikk drapstrusler22:41PengerFrikjent Yara-topp saksøker staten for 17 millioner22:22VerdenNewsweek: Tyrkia feilbombet amerikansk base i Syria22:10NorgeAnne-Elisabeth Hagens familie vurderer dusør21:32VerdenOver 100 pytonslanger beslaglagt av politiet20:58NorgeRusser tiltalt for to drapsforsøk i dagligvarebutikk i Oslo20:16NorgeKvinne dømt for hatefulle ytringer20:13VerdenUSA forbereder sanksjoner mot Tyrkia19:55Verden100.000 evakueres fra brann i Los Angeles19:37NorgeVictor Norman skal lede demografiutvalg19:27NorgeForsvarets nye multirolle-helikoptre satt på bakken19:25VerdenUSAs eksambassadør til Ukraina sier Trump krevde å få henne avsatt18:57PengerSjømat kan få tollkutt uten EØS18:44SportUtestenges på livstid etter dette bildet18:19VerdenSDF: IS-fanger på rømmen etter tyrkisk luftangrep18:07Norge21-åring dømt til et halvt års fengsel etter snøscooterulykke i Finnmark18:03PolitikkTyrkias dystre krigshistorie slår beina under Trumps kurder-utfall17:33PolitikkOpposisjonen kvesser knivene: – Varsellampe blinker for Berg17:10PolitikkSøreide forventer at EUs flyktningavtale med Tyrkia står16:58SportLiverpool-talent straffes for video i sosiale medier16:42PengerUSAs luftfartstilsyn får kraftig kritikk for sin gjennomgang av 737 MAX16:34ReiseNorwegian tapte stor kundekontrakt til SAS16:15PengerP4-gruppen skal kutte stillinger16:01NorgePubliserte Dureks intime sex-detaljer om kjæresten – nå får avisene kjeft15:57NorgeSavnet turgåer funnet død etter elleve år15:37SportAndersson etter Zlatan-kritikken: – Jeg ble lei meg og skuffet15:26PolitikkFrps Ole Hovengen suspendert15:08SportØdegaard klar til å gjenta rollen fra Sverige-kampen14:55VerdenDen første som gikk i verdensrommet, er død14:54PengerAktor ber om 22 måneders fengsel for «Jannik»14:40NorgeLege knivstukket av pasient i Stavanger14:22KulturKnausgårds Munch-utstilling til Tyskland14:11SportNike trapper prosjekt etter dopingutestengelse14:01SportØdegaard: – Det blir en spesiell kamp13:45PolitikkTyrkia smalt tilbake mot Stoltenberg: – Det er hykleriet deres13:40PolitikkTingretten avviser Nei til EUs søksmål om ulovlig ACER-vedtak i Stortinget13:40VerdenJournalister såret i angrep mot pressehotell i Tyrkia13:39Norge20 elever utfører skadeverk på skole i Oslo13:12PolitikkTrudeau under press om oljeledning13:10VerdenSiktet for terror etter knivangrep i Manchester13:00Reise– Vi må arbeide selv om vi ikke får noen lønn. Ellers får vi sparken13:00SportVardys kone har fått dødstrusler12:44StemmerMenn som hater Greta12:20ReiseHanois tog-gate oversvømt av turister – nå stenges den12:19VerdenPutin frykter ny IS-trussel etter tyrkisk offensiv12:03VerdenHalle-angriper erkjenner høyreekstremt motiv12:02PengerAktor endrer tiltalen mot Jan Erik «Jannik» Iversen11:54NorgeTrussel om skoleskyting i Østfold – mindreårig gutt pågrepet11:53NorgeNobel-historiker: – En fortjent pris11:18VerdenStoltenberg ber Tyrkia vise tilbakeholdenhet i Syria11:16MotorNå kan dette bli lovlig på norske biler11:01NorgeNobels fredspris 2019 til Abiy Ahmed10:55Norge15-åring fremdeles kritisk skadd etter voldshendelse10:53VerdenTyrkia fortsetter angrepene - tapstallene stiger i Syria10:38VerdenTransportfly savnet i Kongo
Populært