Økt narkotikabruk i Trondheim

Bruken av cannabis, kokain og ecstasy/MDMA har gått opp i Trondheim. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Bruken av cannabis, kokain og ecstasy/MDMA har gått opp i Trondheim. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bruken av cannabis, kokain og ecstasy/MDMA har gått opp i Trondheim, viser en rapport. Ungdomsarbeidere melder om mer utbredt bruk blant stadig yngre grupper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De siste to årene har vi hørt mye om økning av MDMA, i tillegg til cannabis. Nå har vi tall som bekrefter det, sier Jannicke Bergsaune, som jobber med unge rusbrukere i kommunen, til Klassekampen.

Hun sier bruken sprer seg til stadig yngre aldersgrupper.

Rapporten som er utarbeidet av Kompetansesenter Rus Midt-Norge (Korus Midt), er laget på oppdrag fra Helsedirektoratet. Den baserer seg på opplysninger fra politi, tollvesen, hjelpetelefoner, helseforetak og medier. Rapporten sammenligner periodene april til september 2018 med halvåret før, oktober 2017 til mars 2018.

Det er spesielt i festsammenheng narkobruken florerer, ifølge rapporten. Rådgiver Katrin Øien i Korus Midt sier tilgjengelighet av narkotika på festivaler og fester i sommersesongene, bidrar til økningen.

Bergen har kartlagt rustrender i byen siden 2002, og rapportene brukes av politikere og hjelpeapparatet til forebyggende arbeid. Oslo lanserer sin rapport i februar.