Forsker: Kakaobasert medisin hjelper mot hoste

Video: Ledende forsker på respirasjon og hoste med gladnyhet for sjokoladeelskere.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ledene ekspert på hoste har testet sjokoladebasert medisin opp mot hostesaft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste kjenner til følelsen av å ligge søvnløs til langt ut på natt med en lei hoste som nekter å gi seg. Mange kryper ut av senga og tar seg en skje med hostedempende medisin, andre drikker varmt vann med sitron og honning. Men ifølge nyere forskning er det sjokolade som er redningen.

Studien ledes av professor Alyn Morice, sjef for Respiratory Medicine and the Centre for Cardiovascular & Metabolic Research ved Hull universitet i England.

Sjokolade kurerer sår hals.

En kakaobasert medisin ble testet opp mot reseptfri hostemedisin, og kakaoen ble den store vinneren.

– Det høres som noe som er tatt ut av Mary Poppins, men som klinisk ekspert med mangeårig erfaring fra forskning på hoste kan jeg bekrefte at det virker, forteller Morice til den britiske avisen Daily Mail.

Rococo, som studien heter, gjennomførte en test på 163 pasienter som var plaget av hoste. Noen fikk ordinær hostemedisin, mens tilfeldig utvalgte fikk den kakaobaserte medisinen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kakao kan være en kilde til vitamin D

Studien viser at pasientene som tok den sjokolade-baserte medisinen opplevde en betydelig forbedring på bare et par dager. Årsaken kan være sjokoladens klissete konsistens.

– Sjokoladen gjør medisinen mer klissete enn den ordinære hostesaften. Den etterlater seg en hinne som beroliger halsen og det som trigger hoste, forteller professoren.

Det er midlertidig verdt å nevne at ordinær kakao ikke vil ha samme effekt, da vanlig kakao er for tynnflytende og dermed ikke legger en beskyttende hinne i halsen slik som den kakakobaserte medisinen gjør.

VIDEO: Influensa eller bare forkjølet?

Les også:

Sjokoladen kan forsvinne

Her er forklaringen på at du blir mer lykkelig av sjokolade enn agurk

Sjokolade: Fra sunn til usunn til sunn i moderate mengder