Meny

Fedmeforsker vil avlive slankemyte

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Overlege Rønnaug Ødegård ved avdeling for barn og unge ved St. Olavs hospital i Trondheim vil avlive myten om at trening hjelper for å gå ned i vekt.

Til NRK sier Ødegård, som jobber med forskning tilknyttet fedme og overvekt ved Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon ved St. Olavs hospital, at påstanden gjør det unødvendig komplisert å gå ned i vekt.

– Det holder i massevis å spise mindre, og dette mener jeg er noe vi har syndet mot tidligere. Vi har holdt opp fysisk aktivitet og trening som en nødvendig komponent for å gå ned i vekt. Det er det absolutt ikke. Forskning viser oss dette med sikkerhet både for barn og voksne, sier Ødegård.

Les også: Forskere testet effekt av 5:2-diett versus jevn kalorireduksjon

Hun understreker at trening har en tydelig plass i fedmebehandling, men da ikke som et tiltak for vektredusering i seg selv. Men hun vil til livs den offentlige «sannheten» om at trening er en nødvendig komponent for å gå ned i vekt.

– Informasjonen som når ut til folk, må være riktig. Det er viktig for folkeopplysningen å få ut sannheten om dette, sier Ødegård.

Hun sier det er uetisk av leger og myndigheter å si at trening hjelper for å gå ned i vekt.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært