Meny

Operert i foten uten grunn: – Man kan jo tenke stygge tanker

Kirurgisk ortopedisk avdeling ved sykehuset i Flekkefjord får kritikk etter at en pasient ble operert uten grunn. Hun sliter nå med smerter. Foto: Jarvin - Jarle Vines / Wikipedia
Kvinnen sitter igjen med en forkortet tå, store smerter og dårlig balanse. Helsetilsynet har konkludert med at hun ble operert uten grunn ved sykehuset i Flekkefjord.

I samme periode som kvinnen fra Kristiansand ble operert, kjempet sykehuset i Flekkefjord for å beholde akuttkirurgien, som var nedleggingstruet blant annet på grunn av for få operasjoner på dagtid, melder NRK.

Under konsultasjonen sa legen at hun burde operere stortærne, som han mente sto skjevt, noe som ikke tidligere hadde vært et tema. I tillegg mente legen at hun burde operere en tommel, på grunn av slitasje.

Legen som opererte henne i april 2016, var heller ikke spesialist i ortopedi.

Les også: Radiologer overså alvorlige feil – over 2.200 undersøkelser må granskes på nytt

Smerter og dårlig balanse

Faksimile: NRK

Etter operasjonen la stortåa seg raskt under de andre tærne. Legen opererte henne da på nytt, etter altfor kort tid. Han satte inn plate og til sammen ti skruer, som ikke er festet godt nok, skriver NRK.

Kvinnen sitter igjen med en forkortet tå, store smerter og dårlig balanse.

– Man kan jo tenke stygge tanker, at de har slåss for å beholde Flekkefjord sykehus. De har kanskje frykta å bli lagt ned fordi de er små og har lite ekspertise, sier kvinnen til NRK.

Les også: Politiet har henlagt sak mot mirakelpredikant

Legen sier han ikke har gjort noe feil

I det som er den første av fire pågående saker mot kirurgisk ortopedisk avdeling, konkluderer Helsetilsynet med at pasienten ble operert uten grunn.

«Pasienten opplevde å bli tilbudt flere operasjoner som NN ikke var forberedt på, for tilstander som NN enten kun hadde beskjedne plager eller ingen plager med», heter det i rapporten fra Helsetilsynet ifølge NRK.

Legen som opererte kvinnen sier til Helsetilsynet at han ikke har gjort noe galt.

Fagdirektør ved Sørlandet sykehus, Per Engstrand, tror legen har tenkt på pasientens beste, ikke antall operasjoner. Han legger til at de nylig har innført tiltak ved sykehuset i Flekkefjord for å sikre at pasientene får forsvarlig behandling.

Les også: Fra 200 kilo og alvorlig syk til folkehelsepromotør

Helse og livsstil
Populært