Keira Knightley forsvant i ett år – lider av skjult sykdom

Da hun var 22 år gammel, fikk Keira Knightley påvist posttraumatisk stresslidelse. Foto: NTB Scanpix
Da hun var 22 år gammel, fikk Keira Knightley påvist posttraumatisk stresslidelse. Foto: NTB Scanpix

Det konstante presset fra fans, medier, familie og henne selv gjorde at Hollywood-stjernen til slutt fikk nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske skuespilleren Keira Knightley (33) er for de fleste nordmenn best kjent fra filmer som «Pirates of the Caribbean», «Stolthet og fordom» og ikke minst den moderne juleklassikeren «Love Actually». Men den enorme suksessen og ikke minst populariteten har kostet dyrt, ifølge stjernen selv i i et større intervju med The Sunday Times.

– Det var veldig intenst og ensomt. (...) Jeg ville alltid være den beste i klassen, og jeg ville alltid være perfekt. Jeg trodde jeg klarte å takle berømmelsen riktig, forteller Knightley.

Den hektiske hverdagen og det konstante presset slet på den unge skuespilleren. Særlig kjente hun på hvordan mediene fokuserte på kroppen hennes.

Jeg forsøkte å legge på meg fem kilo, men da fikk jeg beskjed om at jeg hadde cellulitter. Da jeg gikk ned de fem kiloene fikk jeg beskjed om at jeg var anorektiker og påvirket folk negativt. Det ble for mye.

(Saken fortsetter under)

Da hun var 22 år gammel, fikk Keira Knightley påvist posttraumatisk stresslidelse. Foto: NTB Scanpix
Da hun var 22 år gammel, fikk Keira Knightley påvist posttraumatisk stresslidelse. Foto: NTB Scanpix

I 2007 fikk den da 22 år gamle skuespilleren påvist diagnosen posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Ifølge Helsenorge er PTSD en tilstand hvor man kan få «flashbacks» og sterke minner om noe traumatisk som har skjedd. Noen kan også få hodepine, svimmelhet, kvalme og høy puls. De fleste med PTSD får symptomer rett etter at å ha vært gjennom en opprivende hendelse. Men hos noen kommer ikke symptomene før etter måneder eller år.

Knightley forteller at familien ønsket hun skulle ta vare på seg selv og oppgi skuespillerkarrieren.

– Det var på et punkt jeg tenkte det selv. Spesielt da jeg fikk sammenbruddet. Jeg kunne ikke jobbe på et år, og jeg visste ikke om dette ville være slutten, forteller Knightley som fikk hjelp til å komme seg på beina igjen.

Knigthley er for tiden kinoaktuell i Norge med eventyrfilmen «Nøtteknekkeren og de fire kongerikene». I 2019 blir hun blant annet å se i «Official Secrets», basert på den sanne historien om Katharine Gun som lekket hemmelige dokumenter til pressen om USAs ulovlige aksjoner før invasjonen av Irak i 2003.

Les også: Pippi ble bitt, bæsjet og tisset på av Herr Nilsson

SE VIDEO: Trailer til «Nøtteknekkeren og de fire kongerikene»:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden