Ryggsmerter er største årsak til uføretrygd:

Da Stein Andresen (73) skulle hive kofferten opp på bagasjebåndet, smalt det i ryggen

HVILESTILLING: Her viser Stein Andresen (t.v.) og kompisen Jonny hvordan man typisk må hvile ryggen sin når man lider av diagnosen Lumbal spinal stenose. Foto: Privat.
HVILESTILLING: Her viser Stein Andresen (t.v.) og kompisen Jonny hvordan man typisk må hvile ryggen sin når man lider av diagnosen Lumbal spinal stenose. Foto: Privat.

– Ryggsmerter er et kjempeproblem som ikke prioriteres i helsetjenesten, sier forsker. Her får du tipsene til hvordan du best kan ta vare på ryggen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Vi.no): – I mine yngre dager på 60-tallet jobbet jeg med å kjøre øl og brus som jeg lastet på og av fra bilen. Jeg hadde i utgangspunktet utmerket fysikk helt til jeg byttet til en mer stillesittende jobb der jeg satt mye på kontor og reiste mye med fly. Da begynte kroppen å falle sammen, forteller Stein Andresen (73).

Det var slik smertene i ryggen begynte å øke på.

Andresen, som kommer fra Sarpsborg, søkte hjelp hos kiropraktor hvor han fikk behandling i mange år.

Han følte seg etterhvert bedre, helt til det en dag gikk fryktelig galt.

Les også: Nei, du får ikke demens bare fordi slektninger har det

Fikk diagnosen LLS

I forbindelse med en av sine mange jobbreiser var Andresen på Fornebu og skulle legge kofferten sin opp på bagasjebåndet.

I det øyeblikket smalt det i ryggen.

- Jeg fikk en brist i ryggen, og alt ble mye verre. Som resultat gikk jeg i syv år med sterke smerter i ryggen og vonde strålinger nedover beina. Tidvis hadde jeg ingen følelser i det høyre låret, forteller 73-åringen.

Les også:

FORSKER PÅ RYGGSMERTER: Ørjan Nesse Vigdal, forsker og stipendiat ved OsloMet. Foto: OsloMet.
FORSKER PÅ RYGGSMERTER: Ørjan Nesse Vigdal, forsker og stipendiat ved OsloMet. Foto: OsloMet.

Andresen ble sykemeldt med diagnosen Lumbal spinal stenose (LSS).

Personer som rammes av LLS opplever en innsnevring av ryggsøylens nervekanal, ryggkanalen, i nedre del av ryggen. Dette kan medføre plager fra ryggen og i beina.

Han fikk behandling av kiropraktor og fysioterapeut på Idrettsklinikken i Fredrikstad.

– Der ble jeg grundig undersøkt av lege, som mente det ikke var mulig å operere den skaden jeg hadde fått, forteller Andresen.

Les også: En dag begynte kroppen til Gry (65) å angripe seg selv

Gikk med korsett

Men i 2003, under en legekongress i Fredrikstad, kom Andresen i snakk med noen leger fra Ullevål Sykehus.

– De sa det var mulig å operere den typen skade jeg gikk med, så jeg ble operert ganske snart. Det var en stor operasjon, og jeg måtte gå med korsett i fem måneder etterpå, på dagen og sove med det om natten, sier 73-åringen.

I 2004 tok han kontakt med Ryggforeningen hvor han snakket med likepersoner som han fikk god veiledning fra. Han ble etterhvert med i lokalstyret for Ryggforeningen avdeling Østfold, og 2008 kom han inn i det landsdekkende sentralstyret. I 2013 ble han administrativ leder i foreningen.

Her jobber han fremdeles, men skal snart pensjoneres.

Les også: Slik kan medisiner påvirke humøret ditt

– Fremste årsak til uføretrygd

Gjennom jobben i Ryggforeningen har Andresen erfart at ryggsmerter er et økende problem i Norge.

Ørjan Nesse Vigdal, forsker og stipendiat ved OsloMet, kan fortelle at dette stemmer.

Han står bak en fersk studie om ryggsmerter blant eldre, kalt BACE-N-prosjektet.

– Ryggsmerter er et stort og økende folkehelseproblem og et kjempeproblem for samfunnet. Det er den største enkeltstående årsaken til uføretrygd, og er klart største årsak til år levd med funksjonstap i Norge - viktigere enn kreft, hjertesykdom, depresjon, angst, blant annet, sier Nesse Vigdal.

Mange med langvarige ryggsmerter opplever at livet deres blir satt på pause, opplever sosialt utenforskap, og å ikke kjenne seg igjen i sin egen kropp.

Selv om ryggsmerter ikke er direkte livsfarlig, utgjør det et stort problem for svært mange, ifølge Vigdal Nesse.

Les også: Bli kvitt hodepine uten medisin

Økning av uføretrygdede
 • I dag er det er drøyt 10 prosent av den norske befolkningen mellom 18-67 år uføretrygdet, og det er mest kvinner som er trygdet, ifølge SSB.
 • Per september 2018 var det registrert 334.200 mottakere av uføretrygd, ifølge NAV. Det var en økning på 2100 personer, eller 0,6 prosent, siden forrige kvartal.
 • Sammenlignet med samme tidspunkt i 2017, var det en økning i antall mottakere på 3,5 prosent.
 • Det siste året har det vært størst økning i uføreandelen i aldersgruppene 25-29, 35-39 og 45-49 år.

80 prosent vil få ryggsmerter

Byrden av ryggsmerter har i den vestlige verden økt med 50 prosent siden 1990, og mye av dette skyldes at befolkningen eldes - vi blir stadig flere eldre, og dermed stadig flere eldre med ryggsmerter, opplyser forskeren.

Man regner med at omtrent 80 prosent av befolkningen vil ha ryggsmerter i løpet av livet.

Likevel snakkes det lite om ryggsmerter, ifølge forskeren.

Den norske studien er en del av et internasjonalt samarbeid, der man undersøker personer over 55 år som kontakter primærhelsetjenesten med ryggsmerter.

– Vi vet generelt lite om ryggsmerter blant eldre, både når det gjelder hvem som får det, hvilken hjelp de får og hvilke konsekvenser ryggsmertene får for de rammede. Derfor prøver vi å kartlegge hvem de er, hvordan det går med dem, og hvilke helsemessige og samfunnsøkonomiske konsekvenser ryggsmertene har, sier Vigdal.

Les også: Det er en grunn til at tilstanden kalles «den stille morder»

Mye stillesitting

Ryggsmerter er veldig vanlig i alle aldre. Å bli eldre er generelt ikke synonymt med ryggproblemer, hevder forskeren.

– Noen studier peker derimot i retning av at «alvorlig» ryggsmerte, som i stor grad påvirker dagliglivet til den enkelte, er mer vanlig jo eldre en blir.

– Eldre har dessuten flere andre helseplager å ta hensyn til, som gjør det enda vanskeligere å håndtere ryggsmerter i tillegg. Gitt økningen av eldre vi kommer til å se i nærmeste framtid, så kan et allerede stort folkehelseproblem bli enda større, understreker Nesse Vigdal.

Han legger til at det å være i fysisk aktivitet kan hjelpe med å forebygge ryggsmerter.

Få flere tips i faktaboksen lenger ned!

Les også: Fem ting legen mener du bør vite om aldring

– Bruk ryggen

Både eldre og yngre er redde for ryggen sin, som om det er en skjør struktur man må passe på hele tiden, mener Nesse Vigdal.

Men ryggen er en svært robust struktur som tåler utrolig mye, og den er ingenting man trenger å være spesielt redd for eller oppmerksom på, understreker han.

Det beste man kan gjøre for ryggen sin ifølge forskeren er:

 • Bruk den selv om den er vond. Det betyr å i størst mulig grad bedrive sine vanlige aktiviteter selv om det gjør vondt.
 • Man kan ikke hvile seg frisk, dessverre.
 • Fysisk aktivitet er viktig, og det er ikke slik at noen aktiviteter er bedre enn andre. Man kan drive med den aktiviteten man liker best, og som man er motivert for å gjennomføre.
 • Det er viktig å bli ordentlig svett under aktiviteten, og å holde på til man blir sliten.
 • Sørg for ordentlig søvnhygiene og spis sunt.
 • Ha et positivt sosialt nettverk rundt deg, og ta tak i mistrivsel sosialt og på jobb.
 • Dette, sammen med fysisk aktivitet, er tiltak som vil hjelpe på de aller fleste smertetilstander i kroppen. En slags universalmedisin som gir utrolig mye.

– Noen bør oppsøke helsehjelp, og det er blant annet dem som enten er bekymret for sine ryggsmerter, har sterke ryggsmerter, ryggsmerter som ikke går over, ryggsmerter som stråler ned i beina, som opplever lammelser eller nummenhet i beina eller skrittet, råder Nesse Vigdal.

Forebygg ryggproblemer

Her er Stein Andresens tips:

Ikke utsett treningen! Hold deg i god, fysisk aktivitet, gå turer på mykt underlag og hold vekta på sunt nivå.

Få faglig hjelp, og hjelp til å sette opp et riktig treningsprogram.

Magen er ryggens beste venn, så sørg for en god magemuskulatur.

Husk at det ikke er alle løft du kan ta i dag som du kunne ta da du var yngre.

– Å sitte mye gjør alt verre

Stein Andresen erfarer at de fleste av Ryggforeningens medlemmer sliter med Degenerative rygglidelser, altså utslitt rygg.

– Årsakene til smertene er ofte slitasjeskader. Men å sitte mye i ro, gjør alt verre. Vi vet også at det i dag er stadig yngre mennesker som blir behandlet hos kiropraktor på grunn av ryggsmerter som følge av for mye stillesitting, sier Andresen.

– Sitter du mye på jobben, må du komme deg ut i naturen når du har fri. Muskulaturen dør hen om du ikke beveger deg, og det er muskler som hjelper ryggen mest, legger han til.

– Problemet er ikke «sexy» nok

Lite fokus på problemene knyttet til ryggsmerter var noe av bakgrunnen for studien.

Nesse Vigdal mener det fraværende fokuset skyldes flere faktorer:

– Ryggsmerter er ikke «sexy» nok, sammenlignet med andre sykdommer. Det er ikke livsfarlig på samme måte som hjerneslag, og dermed lite egnet til sensasjonsoppslag. Men ryggsmerter koster samfunnet milliarder av kroner hvert år, presiserer Vigdal.

Han mener at vi på et samfunnsmessig plan må oppnå en bedre forståelse for årsakssammenhenger – hvorfor oppstår ryggsmerter, hvorfor blir det langvarig, hvilken behandling fungerer.

– For å oppnå dette, må det bevilges mer midler til forskning på ryggsmerter og på muskel-og skjelettsmerter, sier han.

Videre har helsepersonell og media en svært viktig samfunnsrolle når det gjelder å skape holdninger og hvilken informasjon vi gir til folk, mener forskeren.

– Vi har kanskje spredd mer frykt og helseangst enn nødvendig. Da har vi ikke gjort det vi bør, nemlig å hjelpe til med å skape sunne, positive holdninger til hvor sterk og tilpasningsdyktig kroppen – og ryggen faktisk er.

Blir bedre på kort tid

Resultater i Nesse Vigdals forskningsprosjekt tyder så langt på at de aller fleste opplever en forbedring i sine ryggsmerter i løpet av tre måneder.

Forskerne driver med rekruttering, og oppfordrer personer over 55 år med ryggsmerter som nettopp har tatt kontakt med lege, fysioterapeut, manuellterapeut eller kiropraktor, til å ta kontakt med forskningsteamet.

– Slik kan vi sammen jobbe mot et bedre behandlingstilbud i fremtiden, sier Nesse Vigdal.

Skled på brygga

Fra Stein Andresen ble operert i 2003 hadde han fjorten år der formen hans var svært bra

Men så, i 2017, skled han på en brygge, og da sa det igjen pang i ryggen.

Ryggproblemene som igjen har oppstått, har han enda ikke blitt operert for.

Andresen er likevel positiv:

– Legene forsøker å se om det er mulig å operere igjen. Blir det et ja, så er jeg klar!

Les også: Denne treningen gir deg bedre psykisk helse

Saken er først publisert på Vi.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:28 Bane Nor erkjenner ikke straffskyld for Filipstad-ulykken14:23 Tusenvis av kunder uten strøm etter sterk vind14:11 Første kommune avlyser 17. mai-feiring14:10 Omstridt Brescia-president vil tape kamper med vilje13:34 Norway Cup sikter mot å arrangere13:33 Lånekassen utvider mulighet for betalingsutsettelse13:17 Slik blir kontantstøtten13:15 Leger frykter mangel på malariamedisin13:10 Tidligere FHI-forsker vil myke opp hytteforbudet13:08 Sparket politimann går til sak mot Politidirektoratet13:05 Forskere gjorde oppsiktsvekkende funn: – Visste ikke klimaet var så ekstremt12:45 Ni siktet for drapsforsøk i Oslo12:44 Nesten 50 medier har permittert folk12:27 Vekst i lakseeksporten til Kina12:25 Skuffet Graham Hansen om EM-utsettelsen: – Kom ikke som noen stor overraskelse12:10 Samantha Fox forlovet med sin norske kjæreste11:35 Flere alvorlig coronasyke enn antatt overlever11:33 Vaksine-stiftelse frykter meslingutbrudd som følge av coronatiltak11:05 Israels helseminister coronasmittet11:03 Tour de France-sjefen varsler avlysning10:57 For mange er det en kamp på liv og død å få være seg selv10:56 – En dypt inngripende måte å endre dagpengereglene på10:51 Coronatiltakene fører til doptørke10:48 Boligmarkedet har klart seg bedre enn ventet under coronakrisen10:46 Skudd avfyrt fra to biler i Oslo10:32 12 prosent av arbeidsstyrken i Norge har søkt dagpenger de siste ukene10:31 EU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger10:27 Corona sprer seg blant norsk-somaliere: – Vi har ingen å miste10:22 Kutt i boliglånsrentene kan koste DNB en halv milliard10:19 Astrid Nøklebye Heiberg er død10:07 Hund og katt fjernes fra menyen i Shenzhen10:07 Fotballstjerne besøkte sønnen – bøtelagt for brudd på virusregler10:01 Bygget nytt sykehus på to uker: – Vi trenger at folk holder seg hjemme09:45 – Umoralsk å la permitterte arbeidere jobbe09:44 Færre nyregistrerte biler09:12 Stor konkursfrykt i bilbransjen09:09 Advokat advarer mot corona-appen08:52 29 nyansatte politifolk skal kontrollere svenskegrensen08:39 Bil brant på Bogerud i Oslo08:36 Rokollegene om Tuftes OL-dilemma: – Fantastisk om han fortsetter08:14 Folket delt om «søringkarantene»08:13 Over 5.000 coronadødsfall i USA08:07 Stadig yngre dødsofre i kriminelle konflikter i Sverige08:06 Mer volds- og seksualkriminalitet gir økt press på politiet07:20 Dybala spøkefullt til Ronaldo: Argentina hater deg07:03 Uro blant norske helsearbeidere – ser kolleger over hele verden bli syke og dø06:52 Kraftig økning i anmeldt hatkriminalitet i Norge06:40 Verdens coronafrie hjørner stålsetter seg for krisen06:30 Solberg: – Vi kan ikke overta alle kostnadene06:27 Dette skjer i dag06:24 350 millioner i tilskudd til rohingya-muslimer06:07 Helsedirektoratet: Neppe fotballstart før til høsten06:00 Dette skal til for at Norge letter på tiltakene05:44 EU-land advarer mot krisetiltak mot demokratiet05:40 Enda mer nedgang for kollisjonsskader05:30 Dette skjedde i natt05:16 112 år gamle Bob Weighton er verdens eldste mann05:01 Kolonnekjøring for alle over Haukelifjell og Strynefjellet04:45 4.935 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 28004:32 Virusspredningen stiger ennå i Oslo og Viken, men bremser ellers i landet03:54 BBC: British Airways permitterer 80 prosent av sine ansatte03:28 Russisk utstyr ankommet USA02:52 Amerikansk etterretning: Kina skjuler omfanget av virusutbruddet01:50 Seks uker gammelt virussmittet spedbarn død i USA01:14 TV-tittingen øker, men annonsørene uteblir01:08 FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien00:32 Equinor sikrer lån for over 52 milliarder kroner23:39 WHO bekymret over rask virusspredning23:38 Guvernøren ber Floridas innbyggerne holde seg hjemme23:38 509 døde av koronaviruset i Frankrike siste døgn23:38 14 nordmenn har meldt seg til massesøksmål mot østerrikske myndigheter23:37 Aftenposten: Regjeringen skal betale 70 prosent av bedrifters faste utgifter23:37 Prisene på importerte jordbruksvarer stiger23:37 727 nye koronadødsfall i Italia23:36 WHO evaluerer bruk av ansiktsmaske23:36 Fem menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo23:36 Barneombudet krever dagtilbud til alle sårbare barn23:35 FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien23:00 Coronavirus påvist hos spedbarn i Nordre Follo22:41 Northug i karantene viser en ny side av seg selv22:04 – Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor21:47 Du kan bli pålagt ferie mens du er permittert20:56 Virusrammet amerikansk hangarskip evakueres20:16 Tysk presse: Thailands konge i karantene med 20 konkubiner20:15 Henriette Lien delte Facebook-innlegg - vekket sterke reaksjoner20:02 Høie: Grunn til å tro at vi unngår Italia-situasjon19:28 Trump: Iran planlegger angrep18:59 Coronasmittet mann i 50-årene fra Halden er død18:50 Ung gutt knivdrept i Göteborg – jevnaldrende gutt pågrepet18:43 Coronaviruset lar seg ikke stanse: – Et skremmende bilde av hva vi kan forvente18:28 Afrikanere hamstrer malariamedisin før coronavirusbølgen kommer18:25 Sjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea18:24 Tre nye snørekorder i Troms og Finnmark – krise i reindriften18:18 Ny studie: Viser hvor stor faktor alder er hos alvorlig coronasyke17:14 Virusrammet prins Charles: – Merkelig, frustrerende og ofte plagsom opplevelse16:30 «Star Wars»-stjerne døde av corona16:25 Inntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april16:09 Sverige i dyp coronakrise: Varsler gigantisk militærøvelse15:52 Forskuddsutbetalinger for dagpenger har begynt15:18 Kaldeste mars på Svalbard siden 2010
Siste nytt
14:28NorgeBane Nor erkjenner ikke straffskyld for Filipstad-ulykken14:23NorgeTusenvis av kunder uten strøm etter sterk vind14:11NorgeFørste kommune avlyser 17. mai-feiring14:10SportOmstridt Brescia-president vil tape kamper med vilje13:34SportNorway Cup sikter mot å arrangere13:33PengerLånekassen utvider mulighet for betalingsutsettelse13:17PengerSlik blir kontantstøtten13:15Helse og livsstilLeger frykter mangel på malariamedisin13:10NorgeTidligere FHI-forsker vil myke opp hytteforbudet13:08NorgeSparket politimann går til sak mot Politidirektoratet13:05VerdenForskere gjorde oppsiktsvekkende funn: – Visste ikke klimaet var så ekstremt12:45NorgeNi siktet for drapsforsøk i Oslo12:44KulturNesten 50 medier har permittert folk12:27PengerVekst i lakseeksporten til Kina12:25SportSkuffet Graham Hansen om EM-utsettelsen: – Kom ikke som noen stor overraskelse12:10KulturSamantha Fox forlovet med sin norske kjæreste11:35Helse og livsstilFlere alvorlig coronasyke enn antatt overlever11:33Helse og livsstilVaksine-stiftelse frykter meslingutbrudd som følge av coronatiltak11:05PolitikkIsraels helseminister coronasmittet11:03SportTour de France-sjefen varsler avlysning10:57Helse og livsstilFor mange er det en kamp på liv og død å få være seg selv10:56Penger– En dypt inngripende måte å endre dagpengereglene på10:51NorgeCoronatiltakene fører til doptørke10:48PengerBoligmarkedet har klart seg bedre enn ventet under coronakrisen10:46NorgeSkudd avfyrt fra to biler i Oslo10:32Penger12 prosent av arbeidsstyrken i Norge har søkt dagpenger de siste ukene10:31VerdenEU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger10:27NorgeCorona sprer seg blant norsk-somaliere: – Vi har ingen å miste10:22PengerKutt i boliglånsrentene kan koste DNB en halv milliard10:19PolitikkAstrid Nøklebye Heiberg er død10:07VerdenHund og katt fjernes fra menyen i Shenzhen10:07SportFotballstjerne besøkte sønnen – bøtelagt for brudd på virusregler10:01VerdenBygget nytt sykehus på to uker: – Vi trenger at folk holder seg hjemme09:45Norge– Umoralsk å la permitterte arbeidere jobbe09:44MotorFærre nyregistrerte biler09:12NorgeStor konkursfrykt i bilbransjen09:09NorgeAdvokat advarer mot corona-appen08:52Norge29 nyansatte politifolk skal kontrollere svenskegrensen08:39NorgeBil brant på Bogerud i Oslo08:36SportRokollegene om Tuftes OL-dilemma: – Fantastisk om han fortsetter08:14NorgeFolket delt om «søringkarantene»08:13VerdenOver 5.000 coronadødsfall i USA08:07VerdenStadig yngre dødsofre i kriminelle konflikter i Sverige08:06NorgeMer volds- og seksualkriminalitet gir økt press på politiet07:20SportDybala spøkefullt til Ronaldo: Argentina hater deg07:03Helse og livsstilUro blant norske helsearbeidere – ser kolleger over hele verden bli syke og dø06:52NorgeKraftig økning i anmeldt hatkriminalitet i Norge06:40VerdenVerdens coronafrie hjørner stålsetter seg for krisen06:30PengerSolberg: – Vi kan ikke overta alle kostnadene06:27NorgeDette skjer i dag06:24Verden350 millioner i tilskudd til rohingya-muslimer06:07SportHelsedirektoratet: Neppe fotballstart før til høsten06:00NorgeDette skal til for at Norge letter på tiltakene05:44VerdenEU-land advarer mot krisetiltak mot demokratiet05:40MotorEnda mer nedgang for kollisjonsskader05:30NorgeDette skjedde i natt05:16Verden112 år gamle Bob Weighton er verdens eldste mann05:01NorgeKolonnekjøring for alle over Haukelifjell og Strynefjellet04:45Norge4.935 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 28004:32NorgeVirusspredningen stiger ennå i Oslo og Viken, men bremser ellers i landet03:54VerdenBBC: British Airways permitterer 80 prosent av sine ansatte03:28VerdenRussisk utstyr ankommet USA02:52VerdenAmerikansk etterretning: Kina skjuler omfanget av virusutbruddet01:50VerdenSeks uker gammelt virussmittet spedbarn død i USA01:14NorgeTV-tittingen øker, men annonsørene uteblir01:08VerdenFNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien00:32NorgeEquinor sikrer lån for over 52 milliarder kroner23:39VerdenWHO bekymret over rask virusspredning23:38VerdenGuvernøren ber Floridas innbyggerne holde seg hjemme23:38Verden509 døde av koronaviruset i Frankrike siste døgn23:38Verden14 nordmenn har meldt seg til massesøksmål mot østerrikske myndigheter23:37PengerAftenposten: Regjeringen skal betale 70 prosent av bedrifters faste utgifter23:37PengerPrisene på importerte jordbruksvarer stiger23:37Verden727 nye koronadødsfall i Italia23:36VerdenWHO evaluerer bruk av ansiktsmaske23:36NorgeFem menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo23:36NorgeBarneombudet krever dagtilbud til alle sårbare barn23:35PolitikkFNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien23:00Helse og livsstilCoronavirus påvist hos spedbarn i Nordre Follo22:41SportNorthug i karantene viser en ny side av seg selv22:04Politikk– Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor21:47ReiseDu kan bli pålagt ferie mens du er permittert20:56VerdenVirusrammet amerikansk hangarskip evakueres20:16VerdenTysk presse: Thailands konge i karantene med 20 konkubiner20:15Helse og livsstilHenriette Lien delte Facebook-innlegg - vekket sterke reaksjoner20:02Helse og livsstilHøie: Grunn til å tro at vi unngår Italia-situasjon19:28VerdenTrump: Iran planlegger angrep18:59NorgeCoronasmittet mann i 50-årene fra Halden er død18:50VerdenUng gutt knivdrept i Göteborg – jevnaldrende gutt pågrepet18:43Helse og livsstilCoronaviruset lar seg ikke stanse: – Et skremmende bilde av hva vi kan forvente18:28Helse og livsstilAfrikanere hamstrer malariamedisin før coronavirusbølgen kommer18:25PengerSjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea18:24NorgeTre nye snørekorder i Troms og Finnmark – krise i reindriften18:18Helse og livsstilNy studie: Viser hvor stor faktor alder er hos alvorlig coronasyke17:14VerdenVirusrammet prins Charles: – Merkelig, frustrerende og ofte plagsom opplevelse16:30Kultur«Star Wars»-stjerne døde av corona16:25NorgeInntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april16:09VerdenSverige i dyp coronakrise: Varsler gigantisk militærøvelse15:52PengerForskuddsutbetalinger for dagpenger har begynt15:18NorgeKaldeste mars på Svalbard siden 2010
Populært