Utmattelse etter hjerneslag: – Fatigue er årsaken til at jeg er ufør nå

<p>For snart fire år siden ble Hilde Magelssen rammet av hjerneslag. Noen måneder etter opplevde hun ekstrem utmattelse, fatigue, for første gang. – Hvis jeg skal prioritere å gjøre noe som helst når jeg er dårlig, så er det å være sosial. Det får jeg så mye igjen for.</p>
For snart fire år siden ble Hilde Magelssen rammet av hjerneslag. Noen måneder etter opplevde hun ekstrem utmattelse, fatigue, for første gang. – Hvis jeg skal prioritere å gjøre noe som helst når jeg er dårlig, så er det å være sosial. Det får jeg så mye igjen for. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Hilde Magelssen (48) er mor til to sønner og bestemor til en jente på ett år. Hun lever med flere senskader etter hjerneslag, men du kan ikke se det på henne.

– Jeg er sensitiv for lyder, forklarer Hilde Magelssen på telefon da vi avtaler hvor vi skal møtes i Oslo sentrum.

Valget faller på en kafé der det er relativt stille. En kjøledisk bak oss durer, men det skal gå greit, sier hun.

Slike hensyn er en del av den nye hverdagen til Magelssen. Hverdagen etter at hun ble rammet av hjerneslag.

I tillegg til å være overfølsom for lyd, er hun overfølsom for lys, noe som gjør at hun ofte må på med solbrillene. Den mest alvorlige senskaden er likevel utmattelse, fatigue.

I perioder som varer i mange uker, blir Magelssen rammet av det som minner om en kraftig influensa, bare uten feber.

– Jeg blir helt slapp. Slått ut. Det er mest i kroppen, men jeg blir sliten i hodet av at kroppen ikke fungerer. Jeg har null krefter.

En influensalignende tilstand som varer og varer og varer.

Klarte ikke stå på bena

Onsdag morgen, 21. januar 2015: Magelssen som er få uker unna 45-årsdagen sin, blir plutselig fryktelig svimmel. Hun klarer ikke stå oppreist. Kaster opp. Klarer ikke kle på seg.

Mer om hjerneslag i lillehjernen:

Når symptomer på hjerneslag beskrives er det ofte halvsidig tap av kraft, språkvansker, eller ansiktsskjevhet som blir trukket frem. Disse symptomene skyldes som oftest skade i storhjernen og er viktige tegn som kan identifisere mange hjerneslag.

Hjerneslag i lillehjernen gir ofte andre symptomer.

Typisk for hjerneslag i lillehjernen er nedsatt koordinasjon i armer og ben. Det kan bli vanskelig å styre en arm eller ben på en hensiktsmessig måte, og føre til at en ikke treffer glasset som en strekker seg etter eller klarer å plassere bena riktig under seg.

Noen opplever at overkroppen heller mot en side.

Fordi lillehjernen også koordinerer informasjon fra balansesenteret kan skade her føre til at en blir svimmel og kvalm, og kan kaste opp. Det kan også føre til ufrivillige øyebevegelser (nystagmus). Større hjerneslag i lillehjernen kan føre til intens hodepine som følge av hevelse i etterkant av skaden.

Det er vanlig å bruke CT-bilder for å bistå i diagnostikk av hjerneslag. CT gir imidlertid dårlig fremstilling av lillehjernen, og det er nødvendig med MR-undersøkelse.

Kilde: LHL

– Jeg var naken da ambulansen kom. De snudde meg over på ryggen og da var det akkurat som om noe løsnet. Men jeg måtte ha hjelp til å kle på meg, før jeg ble kjørt til sykehuset i ambulanse, minnes hun.

På sykehuset må hun gjennom en rekke tester. Noen av dem består hun. Hun føler seg bedre. Men har fortsatt ustabil gange. En CT-undersøkelse viser ikke tegn til slag.

Det Magelssen vet i dag er at slag i lillehjernen ikke vises på CT, bare på MR.

– Jeg endte som korridorpasient.

I 12-tiden torsdag får hun beskjed om at hun lider av komplisert migrene. Men legen oppdager at det er forskjellig størrelse på pupillene hennes. Dermed blir det gjort avtale om en MR-undersøkelse lørdag.

Magelssen er sliten og har en vanvittig hodepine, som hun blir kvalm av.

– Men jeg tenkte at det er ingen som dør av komplisert migrene, så jeg var på håndballfest, måkte snø, gikk tur og var med sønnen min på håndballkamper. Jeg hadde hatt migrene før og vet at det kan sitte i i flere dager. Det hadde bare aldri skjedd med meg før, forteller hun.

Søndag får hun beskjed om at MR-undersøkelsen viser at hun har hatt et hjerneslag.

– Fikk en psykisk knekk

Da ABC Nyheter møter Magelssen godt uti november måned er hun inne i en god periode. Hun er på plussiden, som hun kaller det. Slik har det vært i et par uker. Før det hadde hun en lengre periode der hun var på minussiden.

– Det pleier å vare i fem uker, men denne gangen varte det i tre og en halv måned.

For Magelssen kan fatigue utløses av både fysisk overanstrengelse og store psykiske belastninger.

Den første gangen hun ble helt utmattet var da hun trodde hun skulle begynne å jobbe i august, samme året som hun hadde hatt slag, og det viste seg at hun ikke var klar likevel.

– Det jeg fikk høre etter slaget var at jeg var heldig. Det var et lite slag og jeg kom til å bli helt meg selv igjen innen et år. Så til å begynne med følte jeg at jeg hadde vunnet i Lotto, at jeg tross alt hadde vært kjempeheldig.

– Men så skjønte jeg etter hvert jeg at jeg ikke hadde vært så heldig. Da fikk jeg en psykisk knekk som utløste min første periode med fatigue.

Hun skjønte riktignok ikke at det var fatigue før hun deltok på en samling for unge slagrammede, der temaet var nettopp fatigue, i slutten av august.

– Da falt mye på plass for meg.

– Det er viktig for meg å få informasjon, forklaringer, knagger å henge ting på. Det hjelper å vite at jeg ikke er alene med disse plagene, at det er normalt å rammes av fatigue etter et slag, sier 48-åringen.

I ettertid har hun skjønt at hun også var plaget med fatigue det siste halvåret før hun fikk slag. Men hun forsto ikke at det var det det var. Hun var godt trent, men begynte å avlyse treningsøkter fordi hun ikke hadde energi til å trene.

– Jeg var så sliten og dårlig, men jeg trodde det var noe på jobben. Jeg sa til sjefen min at det var dårlig luft. Men undersøkelser viste at det ikke var noe. «Da må det være meg det er noe galt med», sa jeg til sjefen min. Tre uker senere fikk jeg slag.

Alene med bøkene på hytta

Magelssen mener det hjelper henne i den nye hverdagen at hun allerede før slaget var en livsnyter, som er flink til å legge merke til fine detaljer og nyte gode øyeblikk. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter
Magelssen mener det hjelper henne i den nye hverdagen at hun allerede før slaget var en livsnyter, som er flink til å legge merke til fine detaljer og nyte gode øyeblikk. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Når Magelssen har dårlige perioder trekker hun seg tilbake. Hun har det best i sitt eget selskap. Blir enda mer var for lyd og lys enn i gode perioder. Hun må hvile, ikke anstrenge seg.

– Jeg kan ikke trene når jeg har fatigue, da blir jeg så dårlig.

– Hvis jeg skal prioritere å gjøre noe som helst når jeg er dårlig, så er det å være sosial. Det får jeg så mye igjen for, forklarer hun.

Ikke alle slagrammede klarer eller orker å lese bøker, men bøker har blitt veldig viktig for Magelssen. Det første halvannet året pløyde hun gjennom 50-60 stykker.

– Bare siden august, da den siste dårlige perioden begynte, har jeg leste syv-åtte bøker.

Orker hun ikke lese, kan «søppel-TV», programmer som ikke krever så mye, fungere som avkobling. Så lenge volumet er lavt.

– Jeg hater sport på TV, det er så mye bråk!

Familiens hytte som ligger 45 minutter unna Rælingen, der hun bor med mannen og deres yngste sønn, har blitt et populært og nødvendig tilfluktssted for henne i de verste periodene.

– Der har jeg bodd mye når jeg har vært helt utslitt. Det har nok reddet ekteskapet, sier Magelssen.

– Det var nytteløst, jeg gråt på jobb

Den første tiden etter at hun ble syk, sørget Magelssen for alltid å ha friske blomster i stua. Det trengte hun. Det hjalp på humøret. De første to årene hadde hun også et ekstra behov for å være velstelt. Hun ville «lure speilbildet».

– Jeg passet på alltid å ordne håret og gå med fine klær for ikke å se syk ut i speilet. Nå er jeg frisk nok til å kunne gå med joggedress, sier hun.

Ser man på 48-åringen er det ingen ting som avslører at hun har hatt slag. Senskadene hennes er usynlige, bortsett fra for de aller nærmeste.

– De jeg bor med ser det på meg når jeg har fatigue. På ansiktet og kroppen. Og de hører det. Det er som om jeg er beruset. Jeg bråker mer, skumper borti ting.

Magelssen demonstrerer uvørne bevegelser med armene og forteller at hun har blitt flink til å si ifra til omgivelsene.

– Hvis jeg takker ja til en invitasjon, sier jeg ja med forbehold om at formen er ok. Så blir ikke folk skuffa hvis jeg ikke kommer, sier hun og fortsetter:

– Jeg planlegger alt når jeg er i god form. Når jeg er i dårlig form gjør jeg ingen avtaler.

To ganger etter slaget har Magelssen prøvd seg på jobb. Den første gangen, i desember 2015, forsøkte hun seg i noen dager.

– Det var helt nytteløst. Jeg klarte det ikke og gråt på jobb.

I januar i år jobbet hun 20 prosent i fire uker.

– Da tok det ti uker å hente seg inn igjen.

Tidligere i høst ble hun uføretrygdet.

– Det er fatigue som er årsaken til at jeg er ufør nå, sier hun.

Vanskelig å forstå begrensningene

Hilde Magelssen før 21. januar 2015 var i full jobb som messekoordinator, alltid mye på farten, sosial og aktiv. Hun spilte håndball selv, var trener på laget til en av sønnene, spilte egne kamper, var med på deres kamper, drev med egentrening, reiste mye …

– Jeg hadde frivillige verv rundt guttene mine i 15 år, sier hun.

Det har tatt tid å omstille seg fra det tempoet og det energinivået, til den nye hverdagen. Nå har hun lært seg at ting tar tid.

– Jeg har fått et nytt perspektiv. Jeg skjønner at det som skulle ta uker eller måneder, tar måneder eller år. Det er vanskelig å innse for en som har gjort så mye tidligere. Det er vanskelig å forstå begrensningene. Men jeg må være tålmodig.

Hun er usikker på om hun noen gang kan finne den perfekte balansen mellom hvile og aktivitet og dermed unngå nedeperiodene.

– Men ved å ta hensyn til kroppen kan jeg utsette en ny periode og gjøre den kortere, tror jeg.

– Kutter ut «bør» for å ha energi til «lyst»

En ting hun har lært seg er å dele aktiviteter inn i kategoriene «må», «bør» og «lyst».

– I begynnelsen ble jeg helt utslitt av en tur i banken, for å betale en faktura, som jeg måtte gjøre.

– Før slaget var jeg flink til å gjøre ting jeg burde gjøre, men nå gjør jeg så å si bare ting jeg har lyst til. Den mentale innstillingen har stor påvirkning, så hvis det er noe jeg virkelig har lyst til blir jeg ikke like sliten.

– Jeg har lært meg å kutte ut «bør» for å ha energi til «lyst». Men det betyr på ingen måte at jeg har energi til alt jeg har lyst til å gjøre.

Magelssen har følgende råd til andre som rammes av fatigue:

  • Husk at det går over, du vet bare ikke hvor lang tid det vil ta.
  • Lytt til kroppen. – Jeg må hvile både før og etter en aktivitet.
  • Finn ut hva eller hvem som gir energi og tar energi. – Unngå det som koster mer energi enn det gir.
  • Finn deg en hobby. – Jeg har begynt å sy!
  • Bruk avspenning.

Det siste punktet demonstrerer hun sittende på barkrakken ved vinduet på kafeen. Hun senker skuldrene. Lukker øynene. Slapper av i kjeven. Puster dypt.

– Da jeg skulle fly til Bergen i mai måtte jeg bruke denne teknikken syv ganger på flyturen. Det er så bråkete på fly, forklarer hun.

48-åringen forteller, tydelig stolt, at hun er bestemor til en jente som nettopp fylte ett år. Og at hennes nye hobby gjorde henne i stand til å sy en vognpose til barnebarnet.

– Men jeg klarer bare å være alene med henne i tre timer, sier hun med skuffelse i stemmen.

Livsnyter

Magelssen mener det hjelper henne i den nye hverdagen at hun allerede før slaget var en livsnyter, som er flink til å legge merke til fine detaljer og nyte gode øyeblikk.

– Det gjør jeg enda mer nå enn før.

– Hadde jeg vært alene her på kafeen ville jeg passet på å nyte stunden.

Hun demonstrerer ved å løfte kaffekoppen opp til ansiktet med begge hendene, puste dypt inn og lukke øynene et øyeblikk, før hun fortsetter:

– Jeg er også heldig som ikke har mistet vennene mine på veien. De er sammen med meg med mine begrensninger. De tenker «Hvor kan Hilde gå?» når de for eksempel skal velge kafé.

– Det høres ut som om du klarer å holde humøret oppe, selv når du har en dårlig periode?

Magelssen trekker litt på det før hun svarer:

– Det er klart at når jeg har vært nede i tre og en halv måned, så er det gråsorte dager. Jeg blir lei og sliten av å være sliten. Jeg vil være positiv, men enkelte dager er det vanskelig.

Hun forteller at hun har kjøpt seg en bok om hvordan å lage en god dag.

– Jeg viste den til en venninne som sa det var mye selvfølgeligheter. Og det er sant, men når du har det tøft må du bli minnet på disse tingene. Da kan det være vanskelig å finne lyspunktene, så du trenger å minnes på at livet ikke er så svart.

Les også: Hjerneslag rammer tusenvis og koster milliarder: – Må ha økt fokus

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:14 Tidligere Hvite hus-ansatt vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju personer pågrepet etter mistanke om alvorlig seksualforbrytelse08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid
Siste nytt
09:14PolitikkTidligere Hvite hus-ansatt vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju personer pågrepet etter mistanke om alvorlig seksualforbrytelse08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30NorgeSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31NorgeOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30NorgeFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15NorgeInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48NorgeUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12VerdenFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45VerdenEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52NorgeFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid
Populært