Én person smittet av tuberkulose i Bergen

<p>TUBERKULOSE: Personen som antakelig er blitt smittet i utlandet, er innlagt på isolat på Haukeland universitetssykehus.</p>
TUBERKULOSE: Personen som antakelig er blitt smittet i utlandet, er innlagt på isolat på Haukeland universitetssykehus. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

En person som har fått påvist smitteoverførende tuberkulosesykdom i Bergen, er innlagt på isolat på Haukeland universitetssjukehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personen er antakelig blitt smittet i utlandet, opplyser Bergen kommune i en pressemelding.

Smittevernkontoret har ifølge kommunen gjennomført en kartlegging av personer som har hatt kontakt med den smittede personen, og disse blir fulgt opp etter nasjonale retningslinjer. I tillegg er det iverksatt undersøkelser i miljøer som er spesielt utsatt for smitte, deriblant et kommunalt sykehjem.

– Vi har gjennomført en omfattende kartlegging og er nå i gang med å kontakte personer som kan ha vært utsatt for smitterisiko. De får nødvendig informasjon og innkalling til undersøkelse på Smittevernkontoret, sier smittevernoverlege Kari Stidal Øystese.

Øystese understreker at tuberkulose er en lite smittsom sykdom, noe som gjør at man sjelden ser smitte ut over husstandsmedlemmer.

Personvernpolicy