Meny

Steffen Tangstad rammet av nervesykdom: – Kan ikke gå ut uten gåstol

Tidligere proffbokser Steffen Tangstad er rammet av en nervesykdom. Her er han fotografert hjemme på Nøtterøy i september 2016. Da var det 30 år siden Tangstad bokset VM-kamp i tungvektsboksing i Las Vegas. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Tidligere tungvektsbokser Steffen Tangstad har mistet følelsen i hendene og føttene. Han snakker ut om sin nervesykdom i et intervju med Tønsbergs Blad.

59-åringen er rammet av polynevropati. Det er en sykdom som gjør at perifere nerver i kroppen leder nervesignaler dårlig.

– Jeg har ikke følelse i føttene og fingrene, og jeg kan ikke gå uten gåstol. Jeg kan heller ikke skrive med penn og papir og det er vanskelig å lage mat. Jeg har problemer med å holde rundt kopper og glass. Det er ikke noe kraft , sier Tangstad til Tønsbergs Blad.

Han merket de første symptomene for halvannet år siden. Sykdommen skyldes ikke Tangstads boksekarriere.

– Utvikling av polynevropati kan ha mange årsaker, men boksing er ikke en av dem, sier overlege Sigrid Svalheim på nevrologisk avdeling på Rikshospitalet til TB.

(Saken fortsetter under)

1986 ble et begivenhetsrikt år for bokser Steffen Tangstad. Her slapper han av i Las-Vegas-solen, mens leggen får ettersyn før VM-kampen mot Michael Spinks september 1986. Foto: Bjørn Sigurdsøn

Tangstad ble europamester i tungvekt i 1984 og 1986. I sistnevnte år bokset han også om VM-tittelen mot Michael Spinks i Las Vegas. Han er den eneste nordmannen som har bokset en slik kamp. Det ble tap på teknisk knockout i 4. runde. Tangstad la opp som bokser etter dette.

– Jeg var i grunnen ferdig med boksingen før jeg gikk inn i ringen den lørdagskvelden. Jeg var akkurat blitt pappa for første gang, og da jeg tapte var en epoke over. Det eneste jeg tenkte på var å komme meg hjem og starte et nytt liv, sa Tangstad i et intervju med NTB i 2016.

Helse og livsstil
Populært