Bipolar lidelse: Mange får ikke den behandlingen helsemyndighetene anbefaler

<p>Skuespilleren Mikael Persbrandt fikk diagnosen bipolar lidelse i 2015. Sykdommen preges av unormalt store svingninger i humør, energi og aktivitetsnivå. Noen kommer i masse trøbbel. Noe Persbrandt også gjorde. Persbrandt hever at innsikt i egen sykdom hjelper. Det viser forskning at han har rett i. (Foto: AP Photo/Michael Sohn/NTB scanpix)</p>
Skuespilleren Mikael Persbrandt fikk diagnosen bipolar lidelse i 2015. Sykdommen preges av unormalt store svingninger i humør, energi og aktivitetsnivå. Noen kommer i masse trøbbel. Noe Persbrandt også gjorde. Persbrandt hever at innsikt i egen sykdom hjelper. Det viser forskning at han har rett i. (Foto: AP Photo/Michael Sohn/NTB scanpix)

Bipolar lidelse rammer mange, men det finnes en god behandling som gjør livet langt enklere for pasientene. I store deler av landet tilbys den likevel ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva er bipolar lidelse?

Sykdommen preges av unormalt store svingninger i humør, energi og aktivitetsnivå.

Den kan oppstå når som helst i livet, men gjennomsnittlig debutalder er 18–20 år.

De viktigste undergruppene av sykdommen er bipolar 1 og bipolar 2.

Bipolar 1 er karakterisert av at man har mani.

Bipolar 2 av at man har hatt hypomani, som er en mildere variant av mani.

Det betyr ikke at bipolar 2 er en mildere lidelse. De med bipolar 2 er ofte syke mer av tiden og er mer deprimerte.

Ofte er lidelsen sammensatt av både depresjon og mani/hypomani. Mange har også blandede episoder med samtidige eller raskt vekslende symptomer fra begge ytterligheter.

Bipolar lidelse er vanligvis en livslang lidelse når den først har «satt seg».

Når Verdens helseorganisasjon har rangert antall år tapt i uførhet gjennom livet, er denne lidelsen rangert som en av de mest alvorlige av alle sykdommer, både psykiske og somatiske.

Tar man med alle undergrupper av sykdommen, er det mellom fire og fem prosent som lider av sykdommen i befolkningen.

Arveligheten er høy. Hvis en foreldre har lidelsen, og den andre er frisk, er det ti prosent sjanse for at barnet får lidelsen. Sannsynligheten øker hvis flere i familien har bipolar lidelse og andre psykiske lidelser.

Mikael Persbrandt, en av Skandinavias største skuespillere, har levd et hardt og turbulent liv. Det har vært preget av mye dop, alkohol, sammenstøt med politiet, og mer eller mindre kjente samlivsbrudd.

I 2015 fikk han diagnosen bipolar lidelse.

– Det fyller meg med stor sorg at det har tatt så jævlig mange år å finne ut dette. For om det er slik, så har sykdommen gjort så mye vondt for meg og mine omgivelser , sa han til svenske Expressen i 2015.

Persbrandt forteller videre til avisa at innsikt i egen sykdom har hjulpet ham mye.

Det handler om kunnskap

Tradisjonelt har bipolar lidelse blitt behandlet bare med medisiner.

Fortsatt er medisiner nødvendige for de fleste med denne sykdommen. Det er sterke krefter som settes i sving i de ulike fasene av den.

Men moderne behandling av bipolare lidelse handler om mer enn medikamenter.

De siste årene flere helseforetak i Norge tatt i bruk en annen behandlingsform. Denne har forskning vist gir pasientene færre, kortere og mildere tilbakefall og færre og kortere innleggelser.

Behandlingen handler nettopp om innsikt i egen sykdom, som Persbrandt hevder hjelper ham.

Les mer: – Jeg har jobbet med å finne balansen mellom hva som er for for mye og for lite

Redusert tilbakefall og innleggelser

Nylig var hovedforskeren bak noen av de viktigste studiene på såkalt gruppepsykoeduksjon i gruppe, på besøk i Norge. Han holdt foredrag for deltakerne i et nasjonalt nettverk som jobber med å drive slike grupper.

Francesc Colom regnes som pioneren bak denne behandlingen, som kort fortalt dreier seg om at pasienten blir kjent med sin egen sykdom, forstår seg selv og gjør endringer i eget liv for å håndtere hverdagen.

I 2003 ga Colom og hans kollegaer i Barcelona ut en studie der de sammenliknet 120 pasienter som tilfeldig ble trukket ut til å gå i en gruppe med 21 samlinger med psykoedukasjon med en tilsvarende gruppe som gikk på like mange ustrukturerte gruppemøter.

Etter to år viste det seg at det var en betydelig reduksjon i antall tilbakefall og innleggelser blant dem som hadde fått såkalt psykoedukasjon. Effekten vedvarte etter fem år.

Flere studier har vist tilsvarende resultater etter dette.

– Behandlingen bør bli rettighetlovpålagt

I dag er forskningen så overbevisende at behandlingen er anbefalt i de nasjonale retningslinjene for utredning og behandling av bipolar lidelse.

Men denne behandlingsformen er likevel ikke noe man har krav på.

Det mener Irene Norheim ved Klinikk for psykisk helse og rus ved Vestre Viken at den bør bli. Hun er spesialkonsulent ved FoU-avdelingen og koordinerer i dag dette tilbudet til pasientene i deres klinikk.

Vestre Viken har tilbudt pasienter med bipolar lidelse slike grupper helt siden 2007. I alt 600 pasienter har deltatt i løpet av disse årene. De fleste har gitt kurset, som går over 11 samlinger, toppkarakter, forteller Norheim.

«Jeg har fått mer ut av disse ti dagene enn ti år i terapi og mange innleggelser», skrev en av pasientene i evalueringen.

Pasientene har fått kunnskap om egen sykdom og har lært hvordan de kan leve bedre liv med denne alvorlige lidelsen. De har fått noen verktøy som kan hjelpe dem med å hindre tilbakefall og få bedre helse.

Les også: Litium gir lavere risiko for å bli innlagt for bipolar sykdom

Noen får bare trøbbel

Ikke alle er som Mikael Persbrandt, som ble en berømt skuespiller. Noen kommer bare i masse trøbbel. Noe Persbrandt forøvrig også har gjort.

Bipolar lidelse preges av unormalt store svingninger i humør, energi og aktivitetsnivå, forklarer Dag Vegard Skjelstad. Han er spesialist i klinisk voksenpsykologi, forsker i Vestre Viken helseforetak og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo.

Skjelstad har doktorgrad i bipolare lidelser. Han forklarer hvorfor mange med en bipolar diagnose kommer i trøbbel:

– En med bipolar lidelse har økt energi og impulsivitet i hypomane og maniske perioder og har ofte ikke nok impulskontroll eller selvkontroll til å tenke seg om.

Tilstanden er ofte preget av sterk lyst og få bremser. Dette gjør at den syke ofte blir dratt mot risikofylt atferd. Det kan være alt fra utroskap, høyt pengebruk til å ta sjanser i trafikken.

I tillegg har vedkommende ofte en overdreven selvfølelse i den maniske fasen.

Mange får diagnosen for sent

Svært ofte får pasienter diagnosen altfor sent. Det går vanligvis både fem og ti år fra de blir syke for første gang til de blir diagnostisert.

– Det er hender at det, som for Persbrandt, går 30 år fra sykdommen oppstår til diagnosen bipolar lidelse blir satt, sier Skjelstad.

Irene Norheim og Dag Vegard Skjelstad jobber med pasienter med bipolar lidelse. De er bekymret for at mange pasienter ikke får en enkelt behandling som forskning har vist er effektiv. (Foto: Siw Ellen Jakobsen)
Irene Norheim og Dag Vegard Skjelstad jobber med pasienter med bipolar lidelse. De er bekymret for at mange pasienter ikke får en enkelt behandling som forskning har vist er effektiv. (Foto: Siw Ellen Jakobsen)

– I mellomtiden kan problemene hope seg opp. Har du gått i mange år med en ubehandlet bipolar lidelse, vil det kunne påvirke både liv og lidelse negativt. Det kan komplisere behandlingen, fortsetter han.

Det er heller ikke alle som kommer i behandling.

– Noen behandles kanskje bare for depresjon, spesielt hvis de har den mildere formen for mani som kalles hypomani. Sykdommen kan kamufleres av andre plager og av rus, forteller Skjelstad.

Et kortere liv enn andre

En stor, svensk registerstudie fant for noen år siden at de med bipolar lidelse historisk sett lever åtte-ni år kortere enn de uten lidelsen. Men de som ble diagnostisert og behandlet tidlig, levde nesten like lenge som normalbefolkningen.

Det er viktig å få diagnosen tidlig. Kommer du tidlig til behandling er det lettere å påvirke sykdomsforløpet og forhindre negative konsekvenser, sier Skjelstad.

– Etter flere episoder begynner sykdommen å leve «sitt eget liv». Det er mindre som skal til for å utløse nye episoder. Mange respondere dårligere på medisiner.

Les også: Stor studie: – Forstyrrelse av døgnrytmen knyttes til dårligere psykisk helse

Dårligere behandling i Nord-Norge

Tidligere var det nesten bare fokus på medisiner i behandlingen av bipolar lidelse. Det var lite oppmerksomhet rettet mot hvordan sykdommen kunne bli påvirket av personene selv og pårørende.

Medisiner er viktig for de fleste med bipolar lidelse, men fortsatt er det mange pasienter i Norge som kun medisineres.

Hvis de i det hele tatt får behandling.

– Universitetssykehuset i Nord-Norge starter nå opp et tilbud med psykoedukasjon i gruppe, men de er de eneste vi kjenner til nord for Namsos som har tilbudet, forteller Irene Norheim.

Hun mener at pasienter som ikke får dette tilbudet, bør spørre etter det og vurdere å klage.

– Så lenge dette er anbefalt behandling fra Helsedirektoratet, skal helsepersonell dokumentere hvorfor de ikke gir dette tilbudet.

Men få pasienter orker dette.

– Kommer det en ny og effektiv behandlingsform innen somatisk helse, er pasientene på ballen og spør etter den. Brukerne av psykiske helsetjenester har som regel ikke krefter og energi til å etterspørre ny behandling på samme måten. Dessverre.

Avhengig av ildsjeler

I dag er det omtrent halvparten av helseforetakene som har interessert seg for dette behandlingstilbudet. Men mange steder er det bare spredte tilbud der ildsjeler står bak.

Det blir sårbart når et behandlingstilbud ikke er noe pasientene har rett på, mener Norheim.

– Slike tilbud er veldig avhengig av ildsjeler og ledere som organiserer tilbudet slik at man ikke blir avhengig av ildsjelene over tid.

Kilder:

Dag Vegard Skjelstad, Irene Norheim m.fl: Psykoedukasjon i gruppe for personer med bipolar lidelse, Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 52, nummer 12, 2015

Francesco Colom m.f: A randomized trial on the e cacy of group psychoeducation in the prophylaxis of recurrences in bipolar patients whose disease is in re­ mission. Archives of General Psychiatry, 2003 (Sammendrag)

Artikkelen ble først publisert av Forskning.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Bergs kone: – En stor lettelse10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26 Cuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12 Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00 Ringvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58 Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30 Langrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55 Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32 Irans leder forsvarer økte bensinpriser07:12 Fotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45 Florø-drapet: Siktet 27-åring fremstilles for fengsling06:43 Unntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41 NRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08 Dette skjer i dag06:06 14-åring slått og ranet i Stavanger05:37 Dette skjedde i natt05:28 Savnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22 Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15 Brann i leilighet i Kongsberg slukket05:05 Tilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52 Pence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45 Antall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44 Nytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33 Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29 Nissan tilbakekaller 400.000 biler02:17 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38 Kina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15 Bergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58 Boris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53 Forsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51 Statsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21 Frode Berg tilbake på norsk jord22:45 Uventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05 Den siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42 Frode Berg tilbake i Norge21:16 Obama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52 90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13 Ekspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38 Fly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18 Mysteriet i vikinggraven19:01 – Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11 Anklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04 Verden er et skumlere sted for Norge17:49 Trond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27 Kinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39 John (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29 Sp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52 Ny norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17 Flere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16 Koran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56 Bjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54 Brochmann sikret poeng for Sandviken14:53 Adserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52 Historisk sølvmedalje til Vålerenga14:52 Vålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52 Fart ble ydmyket av Klepp14:37 Etterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30 Bale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55 Thingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52 «Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38 Danmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52 Store mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34 Fylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06 Haaland uaktuell til Malta-kampen11:20 EM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10 Dansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09 En drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04 Eckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49 Gressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02 Høy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00 35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40 Serbias president innlagt på sykehus09:30 Verdenscupfinalen i hopp avsluttes i Vikersund i 202009:17 Ni år gammel gutt var savnet i Oslo – har kommet til rette09:08 27 år gammel mann fra Øst-Europa siktet for drap i Florø08:43 Hitlers eiendeler auksjoneres bort08:21 Mistenkt for bibliotekbrann i Larvik ble ved en feil løslatt i forrige uke06:56 Israelske luftangrep mot Gazastripen06:50 Frode Berg et steg nærmere hjemreise06:20 Krimkommentator kritisk til politiets informasjonsflyt06:19 Fem Morales-tilhengere drept i sammenstøt i Bolivia06:01 Fortsatt mange branner i Australia06:00 Dette skjer i dag05:39 Dette skjedde i natt05:17 Ni år gammel gutt savnet i Oslo04:28 Tenåringer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen04:22 Lovende start for Hovland og Ventura i Mexico
Siste nytt
13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Bergs kone: – En stor lettelse10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26VerdenCuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12NorgeHalsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00SportRingvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58VerdenDemonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30SportLangrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55VerdenRajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32VerdenIrans leder forsvarer økte bensinpriser07:12NorgeFotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45NorgeFlorø-drapet: Siktet 27-åring fremstilles for fengsling06:43VerdenUnntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41NorgeNRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08NorgeDette skjer i dag06:06Norge14-åring slått og ranet i Stavanger05:37NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeSavnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22VerdenKina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15NorgeBrann i leilighet i Kongsberg slukket05:05NorgeTilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52VerdenPence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45VerdenAntall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44NorgeNytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33NorgeStatsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29VerdenNissan tilbakekaller 400.000 biler02:17VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38VerdenKina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15NorgeBergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58VerdenBoris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53NorgeForsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51VerdenStatsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21VerdenFrode Berg tilbake på norsk jord22:45VerdenUventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05VerdenDen siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42NorgeFrode Berg tilbake i Norge21:16VerdenObama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52Norge90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13VerdenEkspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38NorgeFly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18VerdenMysteriet i vikinggraven19:01Helse og livsstil– Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11PolitikkAnklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04NorgeVerden er et skumlere sted for Norge17:49Helse og livsstilTrond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27VerdenKinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39VerdenJohn (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29PolitikkSp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52SportNy norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17VerdenFlere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16NorgeKoran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56SportBjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54SportBrochmann sikret poeng for Sandviken14:53SportAdserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52SportHistorisk sølvmedalje til Vålerenga14:52SportVålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52SportFart ble ydmyket av Klepp14:37NorgeEtterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30SportBale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55SportThingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52Norge«Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38VerdenDanmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52NorgeStore mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34NorgeFylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06SportHaaland uaktuell til Malta-kampen11:20SportEM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10VerdenDansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09VerdenEn drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04SportEckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49SportGressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02PolitikkHøy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00Sport35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40VerdenSerbias president innlagt på sykehus09:30SportVerdenscupfinalen i hopp avsluttes i Vikersund i 202009:17NorgeNi år gammel gutt var savnet i Oslo – har kommet til rette09:08Norge27 år gammel mann fra Øst-Europa siktet for drap i Florø08:43VerdenHitlers eiendeler auksjoneres bort08:21NorgeMistenkt for bibliotekbrann i Larvik ble ved en feil løslatt i forrige uke06:56VerdenIsraelske luftangrep mot Gazastripen06:50NorgeFrode Berg et steg nærmere hjemreise06:20NorgeKrimkommentator kritisk til politiets informasjonsflyt06:19VerdenFem Morales-tilhengere drept i sammenstøt i Bolivia06:01VerdenFortsatt mange branner i Australia06:00NorgeDette skjer i dag05:39NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeNi år gammel gutt savnet i Oslo04:28NorgeTenåringer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen04:22SportLovende start for Hovland og Ventura i Mexico
Populært