Nortura relanserer produktserie med bedre dyrevelferd

Krøll på halen er et tegn på at grisen trives. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Krøll på halen er et tegn på at grisen trives. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nortura vil forsøke å bøte på forbrukernes dårlige inntrykk av grisenæringen etter oppslag om dårlig dyrevelferd og høyt antibiotikabruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forpakningene til nye Gilde Edelgris har hjerter i midten som viser at grisen er produsert med ny standard for dyrevelferd, melder Nationen.

Alt bråket rundt sviktende dyrevelferd for norske griser toppet seg i vinter da daværende landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) kalte svinenæringa inn til et møte. Da var det avdekket flere tilfeller av dårlig dyrehold i grisehus i Rogaland.

Denne uka vil Nortura relansere en produktserie med svinekjøtt fra griser som er produsert med bedre dyrevelferdsstandard enn minstekravet i Norge. Gilde Edelgris ble utviklet som en del av prosjektet Griseløftet for nesten tre år siden, men behovet for mer positiv oppmerksomhet og å rette opp inntrykket av industrien er enda større nå. Målet med å relansere edelgrisen er at det skal øke både etterspørselen etter svinekjøtt og tilliten til norsk svineproduksjon.

Kravene til griseproduksjonen er at disse dyrene blant annet får større areal å bevege seg på, får tildelt rotemateriale å leke med minst to ganger daglig for å være mer aktive, alltid har tørt strø i bingen og at antibiotikabruken følges nøyere opp og blir derfor lavere.