Faktisk.no: Ingenting tyder på at det er farlig å spise GMO-mat

Ingen GMO-matvarer eller -ingredienser i matvarer har så langt blitt godkjent for salg her. Årsaken er å hindre spredning av sprøytemiddelresistens til ugress, og unngå å forringe biologisk mangfold. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
Ingen GMO-matvarer eller -ingredienser i matvarer har så langt blitt godkjent for salg her. Årsaken er å hindre spredning av sprøytemiddelresistens til ugress, og unngå å forringe biologisk mangfold. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix

Lege og blogger Berit Nordstrand er en av flere som er kritisk til genmanipulert mat. Men hva er egentlig GMO-mat? Og er det farlig for oss å spise?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faktisk.no har den siste tiden fått flere tips om innlegget «GMO-mat er ikke mat», hvor lege Berit Nordstrand skriver at GMO-mat kan gi mindre næringsrik og mer giftig mat, at genmanipulerte planter har innebygde insektmidler og kan tåle uhyrlige mengder sprøytemidler. Hun har 95 000 følgere på Facebook.

Blogginnlegget inneholder flere påstander og antydninger som vanskelig lar seg faktasjekke entydig. Derfor har vi valgt å belyse innlegget i denne artikkelen.

Se hele innlegget fra Faktisk.no under.

anne.lise.stranden@faktisk.no