Nordmenn bruker flere titalls millioner kroner på lusemidler

<p>Hodelusa er ikke farlig, men plagsom. Og uten betydelig innsats, vil den nok fortsette å være et kjent, men ikke kjært problem for familier med barn.</p>
Hodelusa er ikke farlig, men plagsom. Og uten betydelig innsats, vil den nok fortsette å være et kjent, men ikke kjært problem for familier med barn. Foto: M. Motzfeldt Laane / NTB scanpix

Det selges 60 prosent flere forpakninger av lusemidler nå enn i 2010. Men er luseproblemet større enn før? Det vil Folkehelseinstituttet finne svar på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer om hodelus:

Hodelus (Pediculus capitis) suger blod i hodebunnen og bittene kan gi kløe, men gjør det ikke hos alle.

Lusene er små, bare 2-3 mm lange og gjennomskinnelige.

Eggene er 0,3 x 0,8 mm og festes til hårstrå.

Både egg og lus kan sees med det blotte øye.

Lus går igjennom stadiene egg, tre nymfestadier og voksen. Utviklingstiden for en generasjon er ca. tre uker.

Hodelus er avhengig av menneskeblod for å overleve, og lever derfor kun på mennesker. Hodelus suger blod minst fem ganger i døgnet. Den kan ikke overføre bakterier eller virus.

Lusesmitte skjer ved at lus kryper fra en persons hår til en annens når hodene legges inntil hverandre.

Det er viktig å sjekke ofte med lusekam (minst en gang i måneden) slik at hodelus oppdages raskt og sjansen for å smitte andre reduseres.

Barn er mer utsatt for smitte enn voksne.

Hvordan merker man lusebitt?

Kløe i hodebunnen er et vanlig tegn på hodelus. Lusas spytt inneholder stoffer som, når de kommer inn i huden, utløser kløe.

Det er imidlertid ikke alle med lus som opplever kløe eller det kan ta noe tid før kløe oppstår.

Et annet symptom på lus er sår og infeksjoner i hodebunnen som følge av opprevne lusebitt.

En grundig lusesjekk bør utføres straks man hører om lus i omgangskretsen eller på annen måte mistenker smitte. Hele familien bør undersøkes.

Folkehelseinstituttet anbefaler lusesjekk med lusekam minst en gang i måneden. Les mer om fremgangsmåten på FHIs nettsider.

Hodelus kan bekjempes med lusemiddel, ved kjemming eller ved å barbere håret til under 0,5 cm lengde. Vanlig hårvask dreper ikke lus eller luseegg.

Les mer om lus og lusebehandling på FHIs nettsider

Hodelus suger blod i hodebunnen og bittene kan etter hvert gi kløe. Føttene har klør som gjør at lusa lett kan gripe tak i hårstrå. Og når et hode med lus kommer i kontakt med hårstrå på et annet hode, benytter lusa sjansen til å krype over. Slik spres lusene.

Lus er ikke farlig, men på grunn av kløen kan det være plagsomt. Og lusene forsvinner ikke uten behandling, enten i form av iherdig kjemming med lusekam, ved å barbere hodet eller ved bruk av lusemidler. Mange velger sisntnevnte.

I fjor ble det solgt lusemidler for 49 millioner kroner fra apotekene. Og hittil i år har nordmenn brukt 29 millioner kroner på å bekjempe lus, opplyser Apotekforeningen.

Det har vært en stor økning i bruken av lusemidler siden 2010 som er så langt tilbake Apotekforeningen har statistikk. Etter en salgstopp i 2014 har det vært en liten nedgang de siste tre årene, men salget er likevel mye høyere enn i 2010, forklarer kommunikasjonssjef Jostein Soldal.

– Salget av antall pakninger lusemidler gjennom apotek har økt med over 60 prosent fra 2010 til 2017, sier han til ABC Nyheter.

De senere årene har det kommet en rekke nye produkter på markedet. Mens man tidligere brukte kjemiske virkende midler, har nye mekaniske virkende lusemidler økt i popularitet.

– Dette er midler som «kveler» lusa i stedt for å forgifte den. Men det selges også en god del av de kjemiske virkende midlene, sier Soldal.

– Kan ikke si sikkert at det er mer lus

Er det slik at denne store økningen i bruk av lusemidler siden 2010 betyr at lus er et større problem enn før?

Ikke nødvendigvis, mener seniorforsker Bjørn Arne Rukke ved avdeling for skadedyrkontroll på Folkehelseinstituttet (FHI).

– Å kunne si noe om det er mer eller mindre lus på bakgrunn av salg av lusemidler er vanskelig. Vi har ikke noe fasitsvar på hvorfor det blir solgt mer lusemidler. Det har kommet flere midler på markedet, noe som kanskje kan bidra til at det selges mer, sier han til ABC Nyheter.

Den beste måten å finne ut omfanget av luseproblemet er å gjennomføre undersøkelser om faktisk forekomst av lus hos personer. Sist FHI gjennomførte en slik undersøkelse var i 2008. Da var det husholdninger ved 42 skoler i Norge som deltok. De fikk spørreskjema, lusekam og instruksjon om å gre alle i husholdningen, på jakt etter lus.

– Da fikk man et interessant bilde av situasjonen. Og noe informasjon om utviklingen over tid. I disse dager gjennomfører vi den samme undersøkelsen. Svarene derfra vil gi oss et bedre tallgrunnlag for å si noe om utviklingen. Vi kan ikke konkludere med sikkerhet ut ifra salg av lusemidler, sier Rukke.

Han forklarer at de gjerne vil vite mer om hvorfor folk kjøper lusemidler.

– Derfor har vi i årets undersøkelse lagt til et spørsmål om dette. Er det fordi det er mer oppmerksomhet rundt hodelus i media? Fordi det er kjekt å ha i tilfelle det skulle dukke opp lus? Fordi venner eller andre i klassen har lus? Eller fordi det mer lus i omløp?

– Sett over tid er det mange som har lus

Årets undersøkelse gjennomføres ved 41 skoler.

– Det er de samme som sist, minus en skole som ikke ønsket å delta. Det er skoler i Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø, så vi har en rimelig bra dekning i de ulike landsdelene, sier Rukke.

Akkurat hvor stort problemet er nå, vet man altså ikke før resultatene fra denne undersøkelsen foreligger. Det vil ta tid, forklarer forskeren.

Men ved gjennomføring av forrige undersøkelse fant forskerne at det var lus hos cirka 1,5 prosent av barneskolebarna som ble undersøkt. Andelen som hadde lus blant førskolebarn og ungdomsskolebarn var lavere, cirka 0,5 prosent.

– Det vi også fant ut var at det var ganske mange som hadde hatt lus i husstanden en eller flere ganger tidligere.

I snitt var det 36 prosent av husstandene som hadde hatt det tidligere. I Oslo og Bergen var andelen høyere enn i de andre byene. Her var det rundt 45 prosent som hadde hatt lus tidligere.

– Det er altså mange som har lus hvis man ser det over en lengre tidshorisont.

Barneskolebarn har mest kontakt - og mest lus

– Undersøkelsen er gjort i byer, har dere noen peiling på hvordan det står til på landsbygda? Er det slik at lus er mer utbredt i tettbygde strøk?

– Det har vi ikke undersøkt, så det kan vi ikke si noe sikkert om. Men når man får resultater som dette, så spekulerer man gjerne litt. Med lus så regner vi med at det er tetthetsavhengig spredning. Hvis du er i landområde som er tett befolket, har du gjerne mer kontakt med flere personer enn i mer glisne strøk. Når det er færre som kommer i kontakt, blir spredningen mindre.

– Hodelus spres ved hode til hode-kontakt. De hopper ikke og kryper heller ikke på bakken eller lignende for å oppsøke nye hoder. Lus spres når hodene kommer sammen, slik at lusene kan krabbe over.

Dette forklarer nok også hvorfor barneskolebarna hadde mest lus, sier forskeren.

– En europeiske undersøkelse viste at det er barn i denne alderen som har mest kontakt med andre. De leker sammen, spiller dataspill ved siden av hverandre, og når hodene møtes kan lusene vandre over.

Spredning via gjenstander er sjeldent

Tidligere fikk man streng beskjed om ikke å byttelåne luer, dersom det var meldt om lus i klassen. Spredning via gjenstander har vist seg ikke å være så viktig som man trodde før, forklarer forskeren.

– Dette er det gjort forskning på. Det er via hårkontakt fra hode til hode som er smitteveien for lus. Spredning via gjenstander kan kanskje skje en sjelden gang, men ikke noe viktig med tanke på smitteveiene.

– For hodelusa er det ekstremt viktig å sitte på et hårstrå. Hvis de forsvinner fra hodet er det ekstremt risikofylt for dem, fordi det kan hende de ikke kommer i kontakt med det beste miljøet for dem, altså hår og hodebunn. Lus som befinner seg utenfor dette miljøet, vil dø relativt kjapt.

Undersøkelser i miljøet rundt barn som har hodelus, viser at lusa ikke befinner seg på gulvet, eller pulten eller lignende. De befinner seg på hodene.

– Derfor får man ikke bukt med hodelus

To ganger i året, senest i forrige uke, oppfordrer Folkehelseinstituttet alle skoler og barnehager til å arrangere kampanje mot hodelus. Hvor godt dette følges opp, kan ikke Rukke si sikkert. Men at det er viktig, er det ingen tvil om.

– Grunnen til at man ikke får bukt med hodelusa er det at man sjekker seg for sjelden.

– Hvis man fikk sjekket alle personene i husstandene veldig regelmessig, aller helst hver måned eller oftere, ville man oppdage hodelus veldig tidlig. Men dette er nok utopi.

Undersøkelsen fra 2008 viste at sjekkfrekvensen var for lav. Bare 25 prosent sjekket seg månedlig eller hyppigere. Mange sjekket seg vesentlig sjeldnere.

– Det som ofte skjer er at man går med hodelus oppi hodet og rekker å smitte andre før man oppdager det selv. Synkrone sjekker med høy frekvens ville ha redusert hodelusproblemet.

Ikke flaut å få lus

Undersøkelsen viste også at når hodelus ble oppdaget, behandlet så å si alle.

– Det var også mange som informerte andre i nærmiljøet om at de hadde hodelus. Det er bra, for da kan den økte oppmerksomheten oppfordre andre til å sjekke seg.

Det er heller ikke flaut å få lus, understreker forskeren.

– Hodelus er noe som alle kan få, om håret og hodet er nyvasket eller ikke er hodelusa like glad. Den bryr seg bare om å få tak i hår og et hode som den kan forplante seg på.

Les også: Tannkjøttsykdom rammer 10-15 prosent - dette bør du vite

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg
Siste nytt
19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg
Populært