Meny

Funn av listeria i Coop-salat – trekkes fra markedet

Prøve med Listeriabakterie på et bilde tatt på Rikshospitalet. Illustrasjonsfoto Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Det er funnet listeriabakterier i pakker med ferdig kuttet salat fra Coop som er distribuert til butikker i Stavanger og Rogaland.

Funnet gjelder pakker merket med «Grillsalat», med best før-dato 20.08.18. Folk i Rogaland som har denne salaten hjemme, oppfordres til å returnere den i butikken for å få pengene igjen, skriver Mattilsynet.

Listeria finnes mange steder i naturen, og risikoen for å få den i matvarer er derfor relativt stor. De fleste får i seg bakterien ofte, uten å bli syke av den. Men for personer med nedsatt immunforsvar, deriblant gravide, eldre og barn, kan listeria føre til alvorlig sykdom.

Aktuelt: Listeria-smitte i europeiske grønnsaker har krevd ni ofre

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært