Høyesterett fastslår strenge beviskrav ved oppsigelse av gravide

Arbeidstakere som er gravide, kan ikke sies opp på grunn av graviditeten. Høyesterett har kommet med en kjennelse om at det er opp til arbeidsgiver å vise klar sannsynlighetsovervekt for at oppsigelse av en gravid ansatt skyldes andre forhold. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Arbeidstakere som er gravide, kan ikke sies opp på grunn av graviditeten. Høyesterett har kommet med en kjennelse om at det er opp til arbeidsgiver å vise klar sannsynlighetsovervekt for at oppsigelse av en gravid ansatt skyldes andre forhold. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Høyesterett kom enstemmig fram til at oppsigelse av gravid arbeidstaker krever klar sannsynlighetsovervekt for at oppsigelsen ikke skyldes graviditeten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjennelsen kom i en sak der en gravid arbeidstaker fikk svangerskapsplager og senere ble delvis sykemeldt i 2014. Noen uker senere ble hun sagt opp etter at arbeidsgiveren brukte bedriftens nedbemanningsbehov som begrunnelse.

Etter arbeidsmiljøloven skal oppsigelse under graviditet anses å ha sin grunn i nettopp graviditeten, med mindre noe annet gjøres «overveiende sannsynlig». Dette beviskravet ble ikke oppfylt av arbeidsgiver, ifølge Høyesterett.

Kvinnen vant i Oslo tingrett mot sin tidligere arbeidsgiver og ble tilkjent en samlet erstatningssum på nesten 600.000 kroner. Bedriften ble frifunnet i lagmannsretten etter å ha anket dommen. Kvinnen har nå vunnet fram med sin anke til Høyesterett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden