Trude og datteren Victoria lider begge av sykdommen ingen ser

STØTTER HVERANDRE: Trude Schei (57) og datteren Victoria (25) lider begge av samme sykdom, ME - også kjent som kronisk utmattelsessyndrom. Foto: Privat
STØTTER HVERANDRE: Trude Schei (57) og datteren Victoria (25) lider begge av samme sykdom, ME - også kjent som kronisk utmattelsessyndrom. Foto: Privat

– Fryktelig å ikke bli trodd, sier Trude Schei (57).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan virke frisk når folk ser meg. Det de ikke ser er alle de dagene jeg må ligge for å lade opp eller hente meg inn igjen etterpå, sier Trude Schei (57).

For noen år siden dro hun på deLillos-konsert. Det endte med at hun ble sengeliggende i flere dager etterpå.

For det skal ikke så mye til før hun blir unormalt trøtt, fryktelig sliten. Hun er overfølsom for lyd, skal hun på kino må hun bruke ørepropper. Hun orker ikke å snakke så lenge med andre, være for mye i bevegelse.

– Jeg kan gjøre noe i en periode. Men bruker jeg hodet en dag, kan jeg ha hjernetåke i dagesvis etterpå. Ellers er det muskelsmerter, hodepine, trøblete mage - så jeg må være forsiktig med hva jeg spiser, sier Schei.

Så går det utover konsentrasjonen og hukommelsen.

– Jeg glad jeg har en tålmodig mann!

Bjørn (85): – Jeg går ikke glipp av noe uten internett

– ME er som en konstant influensa

57-åringen fra Hurum oppsummerer hvordan det er å leve med Myalgisk encefalopati, bedre kjent som ME. På engelsk kalles sykdommen Chronic fatigue syndrom, altså kronisk utmattelsessyndrom.

DÅRLIG: Her er Trude på en dag hun ikke har det så bra. -Men da er det ingen som ser meg, sier hun. Foto: Privat.
DÅRLIG: Her er Trude på en dag hun ikke har det så bra. -Men da er det ingen som ser meg, sier hun. Foto: Privat.

Sykdommen vises ikke utenpå kroppen til dem som rammes, og dermed kan det være vanskelig, nærmest umulig for andre å forstå hva som egentlig er galt.

Det skulle gå fire år fra hun ble syk til Trude ble diagnostisert med ME i 2003.

57-åringen jobber i dag som assisterende generalsekretær ved Norges ME-forening. Hun har opparbeidet seg mye kunnskap om sykdommen. Schei mener selv at hun er heldig fordi hun har en mild form for ME. For enkelte ME-pasienter er såpass alvorlig rammet at de er fullstendig pleietrengende, forteller hun.

– For de fleste er nok selve sykdommen det verste problemet, med smerter, utmattelse og hjernetåke og en evig følelse av å ha influensa. Pasientene opplever forverring av symptomene hvis de anstrenger seg ut over sin tålegrense, og det begrenser enormt hva de kan gjøre.

Sorg og savn over tapt liv - arbeid, fritidsaktiviteter, yrke, venner - er en stor faktor i manges liv, ifølge Schei.

Symptomer på ME

ME kjennetegnes ved uforklarlig utmattelse som nedsetter funksjonsnivået betydelig i forhold tidligere.

- Pasientene beskriver en influensafølelse eller følelsen av at de akkurat har løpt maraton. De er tomme for energi, og symptomene blir verre etter enhver form for anstrengelse. Det er vanlig å bli sliten ved anstrengelse, men for ME-pasienter tar det veldig lang tid før de kommer seg igjen, sier overlege Ingrid B. Helland til Lommelegen.no.

Typiske symptomer:

 • Ikke forfriskende søvn
 • Smerter - muskelsmerter, smerter i mange ledd, ulike former for hodepine
 • Svekket hukommelse
 • Redusert konsentrasjonsevne
 • Nedsatt simultankapasitet
 • Ordletingsproblemer
 • Noen er klossete
 • Svimmelhet og hjertebank
 • Overfølsomhet for en eller flere typer sanseinntrykk som lys, lyd, smak, lukt, berøring
 • Mage og tarm-problemer
 • Hyppig vannlating
 • Problemer med temperaturreguleringen
 • Økt tørste
 • Prikking i hender og føtter
 • Sykdomsfølelse, feberfølelse, tilbakevendende sår hals og ømme lymfeknuter

Kilde: Lommelegen.no

– Mange sliter også med å få aksept for at de virkelig er alvorlig syke - både fra det offentlige som Nav, helsevesen og skole og fra venner og familie. Det er en fryktelig opplevelse å være så syk og ikke bli trodd, sier hun.

Les også: Slik takler Jan livet med Parkinson

Antall ME-syke har økt

ME-foreningen kjenner til mange tilfeller der ME-syke må slåss for å få de ytelsene de skal fra Nav, eller de har blitt utsatt for behandling i helsevesenet som bare kan kalles trakassering, hevder Schei.

– Manglende kunnskap om ME er et gjennomgående problem. E n undersøkelse ME-foreningen gjennomførte, viste at én av fem familier med ME-syke barn har opplevd at det har blitt sendt en bekymringsmelding til barnevernet om omsorgen for deres ME-syke barn, utdyper 57-åringen.

FIKK OGSÅ DIAGNOSEN: Victoria (25) har fått samme diagnose som mamma Trude Schei. Foto: Privat.
FIKK OGSÅ DIAGNOSEN: Victoria (25) har fått samme diagnose som mamma Trude Schei. Foto: Privat.

Det finnes ingen sikre tall på hvor mange ME-syke det er i Norge. Studie på prevalens i andre land tyder på en forekomst i befolkningen på mellom to og fire av tusen, det vil i så fall si mellom 10.000 og 20.000 pasienter, ifølge ME-foreningen.

Tall fra Norsk pasientregister viste imidlertid at det i 2014 ble stilt rundt 1500 nye diagnoser på personer under 35 år bare i spesialisthelsetjenesten.

– Regner man med dem som får diagnose hos fastlegen og de som er over 35, er det sannsynlig at det ble stilt rundt 2000 nye diagnoser det året. Det ser ut som om antallet nye diagnoser er stabilt, og det antyder at tallet pasienter er høyere enn anslaget. Flere leger ME-foreningen har kontakt med mener de ser en reell økning i antall tilfeller, forteller Schei videre.

Les også: Forsker: – Folk som blir gamle har tre faktorer til felles

Datteren med ME

Noe av det viktigste ME-rammede behøver for å kunne takle den kroniske sykdommen, er god støtte fra sine nærmeste, mener Schei. Og ikke minst forståelse.

Og er det noen som forstår henne godt, så er det datteren Victoria (25). For også hun har ME.

– Datteren min var 19 da hun fikk diagnosen, men ble nok syk da hun var 15. Det kom så gradvis at det var vanskelig å vite om det bare var pubertet eller om det var noe mer - og hun ville i hvert fall ikke være syk, og ville ikke til lege, forteller moren.

Etter hvert ble det imidlertid helt klart at noe var feil, og hun ble utredet og fikk ME-diagnose.

– Hun er student, men har måttet kutte ut normale studier, nå forsøker hun å ta ett og ett fag om gangen. Nå som hun er 25 år er det sårt å se at jevnaldrende er ferdig med studier, gifter seg, og noen har fått barn. Hun vet ikke om hun kommer til å klare å fullføre, eller om det vil være forsvarlig å få barn. Heldigvis har hun verdens snilleste kjæreste, forteller Schei.

Victoria og mammaen er veldig gode venner.

– Er hun hjemme hos oss blir det mye te og serier. Og så bruker vi en god slump galgenhumor for å takle sykdommen.

Saken fortsetter under

MOR OG DATTER: På tunge dager er det spesielt godt å ha noen som forstår hvor tøft det er. Trude Schei og datteren Victoria tar vare på hverandre i sykdommen. Foto: Privat.
MOR OG DATTER: På tunge dager er det spesielt godt å ha noen som forstår hvor tøft det er. Trude Schei og datteren Victoria tar vare på hverandre i sykdommen. Foto: Privat.

Forsøk med kreftmedisin

Det forskes kontinuerlig for å finne en kur for ME, men foreløpig er det ingen som har lykkes med dette.

En av de mest kjente studiene her til lands er det kreftlegene Olav Mella og Øystein Fluge ved Haukeland universitetssykehus som står bak. Prosjektet kalles rituximabstudien, eller RituxME-studien.

Mella og Fluge utviklet en hypotese om at effekten på ME-symptomene kunne skyldes kreftmedisinens effekt på immunsystemet. Dette la grunnlag for gradvis utprøving av to forskjellige medisiner: Rituximab, som er et antistoff som angriper immunforsvarets B-celler, og cyclofosfamid, som er en cellegift med en bredere virkning på immunforsvaret.

Det opplyser Kari Sørland, studiekoordinator for forskningsgruppen for ME/CFS ved Haukeland.

– De begynte med rituximab, siden det er medisin med mindre forventede bivirkninger. De prøvde ut medisinen først på noen få pilotpasienter, og deretter i to mindre kliniske studier som viste lovende resultater. Basert på disse resultatene ble det søkt om å få utføre en større, nasjonal studie på fem sykehus i Norge; RituxME-studien, forteller Sørland til Vi.no.

Forskningsteamet inkluderte de første pasientene i studien i september 2014, og avsluttet oppfølging av siste pasient i september 2017.

FORTSETTER KAMPEN: Som assisterende generalsekretær ved Norges ME-forening, vil Trude Schei fortsette å kjempe for ME-syke. Foto: Privat.
FORTSETTER KAMPEN: Som assisterende generalsekretær ved Norges ME-forening, vil Trude Schei fortsette å kjempe for ME-syke. Foto: Privat.

– Vi inkluderte 151 pasienter, som hver fikk behandling i ett år og oppfølgning i ytterligere ett år. Studien var placebokontrollert og dobbeltblindet. Det vil si at halvparten av pasientene fikk aktiv medisin, og halvparten fikk saltvann. Verken deltakere eller behandlere visste hvilken medisin deltakerne hadde fått før studien var avsluttet, sier Sørland.

Resultatene ikke publisert

RituxME-studien ble avsluttet etter planen når oppfølgning av siste pasient var fullført.

Resultatene fra studien er enda ikke publisert i et vitenskapelig tidsskrift, og Sørland kan derfor ikke kommentere resultatene i detalj.

Likevel valgte forskerne i høst å gå ut med hovedkonklusjonen: At det i denne studien ikke kan påvises effekt av rituximab ved ME.

– Vi gikk ut med denne konklusjonen av hensyn til pasientene, som hadde ventet i spenning på resultatet, og for å hindre at flere pasienter oppsøkte privat behandling, opplyser Sørland videre.

Les også: Helene ble grovt mobbet i flere år. Så orket hun ikke mer. Nå har Trine (50) en datter mindre

Håp om lindrende ME-behandling

Når det enda ikke finnes noen kur for ME, er det i alle fall helt nødvendig at ME-rammede kan få lindrende behandling, mener Trude Schei.

– Her er det i dag medikamenter som ME-pasienter mener gir lindring - medikamenter som allerede brukes for andre sykdommer. Men på grunn av manglende forskning og dokumentasjon vil ikke legene skrive det ut - så her har det offentlige en stor oppgave med å finansiere forskning, konstaterer hun og legger til:

– Vi håper selvsagt på en kur! Men i mellomtiden ville vi sette enorm pris på lindrende behandling, avslutter hun.

Saken er først publisert på Vi.no - ny nettavis for godt voksne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:48 Therese Johaug utklasset konkurrentene på Lillehammer11:27 – Om noen år er det kun utenlandske banker som kan drive med forbrukslån i Norge10:57 Homoterapi: MDG ber partiene fristille sine folkevalgte10:40 25 demonstranter drept i Bagdad10:35 NSBs navnebytte kan bli billigere10:11 Kilde: USA gjenopptar samtaler med Taliban10:08 Én av tre innrømmer: Tror de har kjørt med promille09:34 Dansk øl-jubel og tårer før Norge-duell: – Vi forbereder oss på slagsmål08:51 Björk: Greta Thunberg kommer til å forandre verden08:36 Reidulf (17) fikk øye på noe rart: Norges ukjente sovjet-drama08:00 Hoppsjefen: – Vi har fått vår Northug og Bjørgen07:09 Evo Morales til Cuba for medisinsk behandling07:01 Indisk kvinne anmeldte menn for voldtekt – døde etter å ha blitt satt fyr på06:25 Mange trafikkuhell på glatte veier på Østlandet06:13 Strømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California06:02 Hergeirsson innrømmer feilvurdering, Gigstad Fauske kan bli VM-joker05:55 Flere naust totalskadd i brann i Arna05:53 Samoa hever portforbud etter massevaksinasjon05:50 Dette skjer i dag05:41 Bilbrann i Oslo05:39 Dette skjedde i natt05:08 Pilene peker nedover for Ap05:04 Utålmodig kø-sniker fikk som fortjent04:53 Trump avviser at han vil møte til høringer om riksrett04:42 Dale forsvarer ferjefri E3902:27 Høyesterett i USA stanser regjeringens plan om å gjenoppta føderale dødsdommer02:27 VG: 14 mistenkte i svindel av Telenor-bank i Pakistan01:53 Fotgjenger omkom i trafikkulykke på Randaberg i Rogaland01:29 Polfarerne og hjelperne har møtt hverandre på isen01:09 Ericsson betaler 9 milliarder i bot etter korrupsjonssak00:46 Elon Musk frifunnet for ærekrenkelser mot grottedykker23:53 Lie kjørte inn til karrierebeste i utfor21:40 Trump ber høyesterett nekte Kongressen innsyn i finansopplysninger21:33 Politiet utelukker ikke flere pågripelser etter skyting i Trondheim21:07 Listhaug avskriver staten: – Kan bidra til at folk blir mindre ensomme20:40 Pearson blir Watfords tredje manager denne sesongen20:23 Mann omkom i ulykke på Randaberg i Rogaland20:10 Christiansen tok EM-sølv og satte nordisk rekord20:07 Kilde sikret sesongens første pallplass med strålende løp i USA20:05 Drapsforsøk med sparkesykkel opp for lagmannsretten19:09 Aktor krever femdoblet kausjon for Weinstein19:07 Hvas tok EM-sølv og smadret den nordiske rekorden på 200 meter medley18:57 Lørenskog-saken: Kan ha låst seg inn i huset18:27 Mann omkom i snøscooterulykke i Alta18:19 Forsvarer drapstiltalt nordmann: Tok ikke uprovosert kvelertak på mannen18:09 Greta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke15:59 Merkel bøyde hodet for nazistenes ofre15:32 Konkurrentene faller som fluer rundt Johaug15:29 Bosnia vil tømme sterkt kritisert teltleir15:13 Saudiaraber skal ha stått bak skyting på amerikansk militærbase15:13 Tennisspilleren Caroline Wozniacki legger opp14:44 Frp-topp ut mot Carl I. Hagens NRK-tirade14:25 Pasient fikk overført feil blodtype under operasjon14:24 Mann funnet død i Trondheim13:53 VM-smell for Norge mot Nederland13:50 Gasseksplosjon i Iran krevde mange liv13:49 Thorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen13:43 Sundby: – Tror ikke på et mirakel13:04 Oslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32 Chelsea kan handle spillere i januar12:31 Senterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier12:14 Narkoaksjon med utspring i Norge: 4 tonn hasj beslaglagt12:06 Finansselskaper satser flere tusen milliarder på kull11:50 Turistenes meldinger i sanden setter sinnene i kok11:44 Norsk hopper på vei til Russland etter visumkluss11:38 Solskjær om avisforside: – Det verste jeg har sett11:19 Tre menn mistenkt etter drapet på Wilma (17) i Sverige11:01 Partene i atomavtalen med Iran møtes for å redde stumpene11:00 Mann siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyting i Trondheim10:55 Politiet etterlyser vitne etter Tromsø-tragedien10:09 Ljungberg: – Spillerne så redde ut10:08 Svært glatte veier på Østlandet09:55 Frankrike gjør seg klar for ny dag med streikekaos09:53 Mot verdensrekord i Bergen - snart går hver femte bil på strøm09:29 Greta Thunberg framme i Madrid09:27 Eldre kvinner og innvandrere er overrepresentert blant dem med dårlig råd09:01 Ny rekordoppslutning for Jimmy Åkessons sverigedemokrater08:59 Politiet bevæpner seg i hele Trøndelag etter skyting08:40 Lagerbäck vil ha mer moro med Norge08:15 Fireåringen fra Tromsø døde av drukning07:37 Petter Dass-prisen til Arne Viste07:31 Vegvesenet får samme muligheter som Nye Veier07:24 Kasparov: – Trumps USA er et ekko fra sovjettiden07:24 Høyre-topp får Politi-Bolstad til å se rødt: – Jeg er utrolig sint og forbanna06:53 Zuccarello matchvinner for Wild mot Tampa Bay06:38 Uber melder om 6.000 overgrep på to år i USA06:19 Brrrr, iskald VM-oppladning for Oftedal og håndballjentene06:02 Fire indiske menn siktet for voldtekt, skutt av politiet06:00 Nav må gå gjennom nesten 5.000 saker06:00 Norsk monster-fasit i OL, VM og EM parkerer de andre05:57 Politiet jakter minst en gjerningsperson etter skyting05:50 Dette skjer i dag05:44 Enorme skogbranner omringer Australias største by05:33 Dette skjedde i natt05:05 To på strømmen: Syklet over 300 mil på seks uker05:00 SPD velger ny ledelse: Trøbbel for Merkels storkoalisjon04:23 SAS planlegger nytt selskap – pilotene steiler04:11 Fire drept da ranere stjal budbil og startet skuddveksling med politiet i Miami04:06 Ny avtale om Nordkapplatået gir millionøkning i leieinntekter03:02 Helikopter med tre om bord styrtet i Minnesota
Siste nytt
11:48SportTherese Johaug utklasset konkurrentene på Lillehammer11:27Penger– Om noen år er det kun utenlandske banker som kan drive med forbrukslån i Norge10:57PolitikkHomoterapi: MDG ber partiene fristille sine folkevalgte10:40Verden25 demonstranter drept i Bagdad10:35NorgeNSBs navnebytte kan bli billigere10:11VerdenKilde: USA gjenopptar samtaler med Taliban10:08MotorÉn av tre innrømmer: Tror de har kjørt med promille09:34SportDansk øl-jubel og tårer før Norge-duell: – Vi forbereder oss på slagsmål08:51VerdenBjörk: Greta Thunberg kommer til å forandre verden08:36PolitikkReidulf (17) fikk øye på noe rart: Norges ukjente sovjet-drama08:00SportHoppsjefen: – Vi har fått vår Northug og Bjørgen07:09VerdenEvo Morales til Cuba for medisinsk behandling07:01VerdenIndisk kvinne anmeldte menn for voldtekt – døde etter å ha blitt satt fyr på06:25NorgeMange trafikkuhell på glatte veier på Østlandet06:13VerdenStrømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California06:02SportHergeirsson innrømmer feilvurdering, Gigstad Fauske kan bli VM-joker05:55NorgeFlere naust totalskadd i brann i Arna05:53VerdenSamoa hever portforbud etter massevaksinasjon05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeBilbrann i Oslo05:39NorgeDette skjedde i natt05:08NorgePilene peker nedover for Ap05:04VerdenUtålmodig kø-sniker fikk som fortjent04:53VerdenTrump avviser at han vil møte til høringer om riksrett04:42NorgeDale forsvarer ferjefri E3902:27VerdenHøyesterett i USA stanser regjeringens plan om å gjenoppta føderale dødsdommer02:27NorgeVG: 14 mistenkte i svindel av Telenor-bank i Pakistan01:53NorgeFotgjenger omkom i trafikkulykke på Randaberg i Rogaland01:29NorgePolfarerne og hjelperne har møtt hverandre på isen01:09VerdenEricsson betaler 9 milliarder i bot etter korrupsjonssak00:46VerdenElon Musk frifunnet for ærekrenkelser mot grottedykker23:53SportLie kjørte inn til karrierebeste i utfor21:40VerdenTrump ber høyesterett nekte Kongressen innsyn i finansopplysninger21:33NorgePolitiet utelukker ikke flere pågripelser etter skyting i Trondheim21:07PolitikkListhaug avskriver staten: – Kan bidra til at folk blir mindre ensomme20:40SportPearson blir Watfords tredje manager denne sesongen20:23NorgeMann omkom i ulykke på Randaberg i Rogaland20:10SportChristiansen tok EM-sølv og satte nordisk rekord20:07SportKilde sikret sesongens første pallplass med strålende løp i USA20:05NorgeDrapsforsøk med sparkesykkel opp for lagmannsretten19:09VerdenAktor krever femdoblet kausjon for Weinstein19:07SportHvas tok EM-sølv og smadret den nordiske rekorden på 200 meter medley18:57NorgeLørenskog-saken: Kan ha låst seg inn i huset18:27NorgeMann omkom i snøscooterulykke i Alta18:19VerdenForsvarer drapstiltalt nordmann: Tok ikke uprovosert kvelertak på mannen18:09VerdenGreta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke15:59VerdenMerkel bøyde hodet for nazistenes ofre15:32SportKonkurrentene faller som fluer rundt Johaug15:29VerdenBosnia vil tømme sterkt kritisert teltleir15:13VerdenSaudiaraber skal ha stått bak skyting på amerikansk militærbase15:13SportTennisspilleren Caroline Wozniacki legger opp14:44PolitikkFrp-topp ut mot Carl I. Hagens NRK-tirade14:25Helse og livsstilPasient fikk overført feil blodtype under operasjon14:24NorgeMann funnet død i Trondheim13:53SportVM-smell for Norge mot Nederland13:50VerdenGasseksplosjon i Iran krevde mange liv13:49KulturThorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen13:43SportSundby: – Tror ikke på et mirakel13:04NorgeOslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32SportChelsea kan handle spillere i januar12:31PolitikkSenterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier12:14NorgeNarkoaksjon med utspring i Norge: 4 tonn hasj beslaglagt12:06PengerFinansselskaper satser flere tusen milliarder på kull11:50ReiseTuristenes meldinger i sanden setter sinnene i kok11:44SportNorsk hopper på vei til Russland etter visumkluss11:38SportSolskjær om avisforside: – Det verste jeg har sett11:19VerdenTre menn mistenkt etter drapet på Wilma (17) i Sverige11:01VerdenPartene i atomavtalen med Iran møtes for å redde stumpene11:00NorgeMann siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyting i Trondheim10:55NorgePolitiet etterlyser vitne etter Tromsø-tragedien10:09SportLjungberg: – Spillerne så redde ut10:08NorgeSvært glatte veier på Østlandet09:55VerdenFrankrike gjør seg klar for ny dag med streikekaos09:53MotorMot verdensrekord i Bergen - snart går hver femte bil på strøm09:29VerdenGreta Thunberg framme i Madrid09:27PengerEldre kvinner og innvandrere er overrepresentert blant dem med dårlig råd09:01PolitikkNy rekordoppslutning for Jimmy Åkessons sverigedemokrater08:59NorgePolitiet bevæpner seg i hele Trøndelag etter skyting08:40SportLagerbäck vil ha mer moro med Norge08:15NorgeFireåringen fra Tromsø døde av drukning07:37NorgePetter Dass-prisen til Arne Viste07:31NorgeVegvesenet får samme muligheter som Nye Veier07:24VerdenKasparov: – Trumps USA er et ekko fra sovjettiden07:24PolitikkHøyre-topp får Politi-Bolstad til å se rødt: – Jeg er utrolig sint og forbanna06:53SportZuccarello matchvinner for Wild mot Tampa Bay06:38VerdenUber melder om 6.000 overgrep på to år i USA06:19SportBrrrr, iskald VM-oppladning for Oftedal og håndballjentene06:02VerdenFire indiske menn siktet for voldtekt, skutt av politiet06:00NorgeNav må gå gjennom nesten 5.000 saker06:00SportNorsk monster-fasit i OL, VM og EM parkerer de andre05:57NorgePolitiet jakter minst en gjerningsperson etter skyting05:50NorgeDette skjer i dag05:44VerdenEnorme skogbranner omringer Australias største by05:33NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeTo på strømmen: Syklet over 300 mil på seks uker05:00PolitikkSPD velger ny ledelse: Trøbbel for Merkels storkoalisjon04:23PengerSAS planlegger nytt selskap – pilotene steiler04:11VerdenFire drept da ranere stjal budbil og startet skuddveksling med politiet i Miami04:06PengerNy avtale om Nordkapplatået gir millionøkning i leieinntekter03:02VerdenHelikopter med tre om bord styrtet i Minnesota
Populært