Ponnitreff avlyst på grunn av salmonellautbrudd

Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ponnilandsleir på Momarken i Østfold er avlyst på grunn av salmonellautbruddet blant hester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

135 barn og ungdom og 150 ekvipasjer skulle deltatt på landsleiren, men arrangøren tar ikke sjansen på å gjennomføre leiren fordi det anses for risikabelt å samle et større antall hester/ponnier og mennesker på et begrenset område når man ikke har full oversikt over mulige kontaktpunkter mot smittede hester, skriver Smaalenene.

Det Norske Travselskap besluttet tirsdag å avlyse eller utsette all annen aktivitet enn totalisatorløp innen travsporten den kommende uken på grunn av smittefaren.

Mattilsynet opplyste fredag at salmonellautbruddet økte i omfang. Seks staller var da bekreftet smittet. I tillegg er det mistanke om smitte i omtrent 15 staller. 23 dyrehold er båndlagt, noe som betyr at dyr ikke får flyttes fra gården, og nye dyr ikke får komme inn.

Mattilsynet oppfordrer alle som er i kontakt med dyr til å være nøye med håndhygiene.

– Smitte med salmonella fra dyr til mennesker kan bare skjedd ved at man får bakterier fra avføringen via hender og videre inn i munnen når man spiser. Derfor er håndvask et viktig hygieneråd for å forebygge smitte, sier seniorforsker Umaer Naseer ved Mattilsynet.