Meny

Ponnitreff avlyst på grunn av salmonellautbrudd

Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En ponnilandsleir på Momarken i Østfold er avlyst på grunn av salmonellautbruddet blant hester.

135 barn og ungdom og 150 ekvipasjer skulle deltatt på landsleiren, men arrangøren tar ikke sjansen på å gjennomføre leiren fordi det anses for risikabelt å samle et større antall hester/ponnier og mennesker på et begrenset område når man ikke har full oversikt over mulige kontaktpunkter mot smittede hester, skriver Smaalenene.

Det Norske Travselskap besluttet tirsdag å avlyse eller utsette all annen aktivitet enn totalisatorløp innen travsporten den kommende uken på grunn av smittefaren.

Mattilsynet opplyste fredag at salmonellautbruddet økte i omfang. Seks staller var da bekreftet smittet. I tillegg er det mistanke om smitte i omtrent 15 staller. 23 dyrehold er båndlagt, noe som betyr at dyr ikke får flyttes fra gården, og nye dyr ikke får komme inn.

Mattilsynet oppfordrer alle som er i kontakt med dyr til å være nøye med håndhygiene.

– Smitte med salmonella fra dyr til mennesker kan bare skjedd ved at man får bakterier fra avføringen via hender og videre inn i munnen når man spiser. Derfor er håndvask et viktig hygieneråd for å forebygge smitte, sier seniorforsker Umaer Naseer ved Mattilsynet.

Helse og livsstil
Populært