Meny

– Er du glemsk, bør du henge mer på sosiale medier

BEDRE HUKOMMELSE: Bruk av sosiale medier kan bidra til at du husker mer, ifølge forskere. Foto: Scanpix.
BEDRE HUKOMMELSE: Bruk av sosiale medier kan bidra til at du husker mer, ifølge forskere. Foto: Scanpix.

Syns du at Facebook-innlegg som kattevideoer og bilder middager er noe fjas? Da skal du vite at selv uviktige oppdateringer kan gjøre hjernen skarpere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det studien kanskje først og fremst viser, er at det å dele opplevelser man har hatt, hverdagslige eller spesielle, gjør at man husker dem bedre. Det å dele, gjør at man bearbeider minnet av hendelsen slik at det får flere minnespor knyttet til seg.

Ylva Østby, postdoktor ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo, snakker om en amerikansk studie som har kommet frem til at dem som er aktive på sosiale medier, for eksempel Facebook, Instagram eller Snapchat, faktisk husker bedre enn dem som ikke er aktiv på noen av disse plattformene.

Les også: Forsker: – Det viktigste for å beholde en god hukommelse

FORSKER: Ylva Østby, postdoktor ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo. Foto: Trond Trondal.
FORSKER: Ylva Østby, postdoktor ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo. Foto: Trond Trondal.

«Tulle-hendelser» har betydning

Østby har forsket på hukommelse i en årrekke, og forteller at vi får repetert minnet gjennom å lese andres kommentarer eller sjekke likes.

– Også det at man bestemmer seg for å poste det på Facebook, i seg selv gjør noe med minnet, det blir tillagt en betydning, selv om hendelsen i seg selv kanskje er uviktig, forklarer hun.

Forskerne bak studien som ble gjennomført i 2016 ved Cornell University i New York, tok utgangspunkt i Internett-teknologi har blitt et nyttig middel for å hente og dele personlige minner i den digitale tidsalderen:

Forskerne ønsket blant annet å undersøke den mnemoniske konsekvensen av å legge ut personlige minner på nett – altså hvordan bruk av sosiale medier kan fungere som en effektiv måte å memorere ting på:

  • 66 studenter ved universitetet deltok i studien, og skrev dagbok hver dag i en uke. Etter hver dag noterte de ned alle hendelser gjennom dagen som gikk utenfor deres hverdagslige rutiner. Studentene svarte også på spørsmål om de hadde postet noe om disse hendelsene i sosiale medier.
  • På slutten av uken ble studentene spurt om hvor mange av hendelsene de kunne huske gjennom en uanmeldt hukommelsestest, samme test tok de en uke etterpå.
  • Forskerne fant ut at dersom studentene hadde postet informasjon om hendelsen i sosiale medier, husket de det bedre både på slutten av den aktuelle uken og uken etter.
Funker det for nybegynnere? Østby utdyper:

- Jeg tror absolutt at nybegynnere på sosiale medier er godt stilt med tanke på å ha nytte av å dele opplevelser. Men vi må huske på at dette ikke bedrer hukommelsen som sådan, det fungerer ikke som hjernetrim, men bidrar til å berike minnesporene som fører til varig lagring av akkurat det minnet det er snakk om. Og det er jo bra!

- Vi skiller vanligvis mellom hukommelsestrening som er ment å forbedre evnen til innlæring og hukommelse, og kompenserende tiltak som hjelper oss å ta vare på minner til tross for sviktende hukommelse.

- Det å dele minner med hverandre på sosiale medier, så vel som ansikt til ansikt, er en måte å støtte hukommelsen på, som ligner måten vi naturlig tar vare på minner i fellesskap.

Forskning.no har også tidligere omtalt denne studien, les alt om dette her.

– Ikke overraskende

Sosiale medier-ekspert, Astrid Valen-Utvik, mener at dette er et omdiskutert tema i og med at noen hevder det motsatte; at vi får dårligere hukommelse av å bruke sosiale medier:

– Det er fordi digital kommunikasjon anses som mer flyktig enn analog kommunikasjon. Men jeg tror at grunnen til at forskere nå har kommet frem til at vi husker bedre hva som har skjedd i livene våre ved hjelp av sosiale medier, kan skyldes flere ting, sier Valen-Utvik.

Hun forklarer:

– Jeg tror det kan handle om at hjernen vår trenes opp til å konsumere stadig større mengder informasjon, i en stadig økende hastighet. Og sånn sett er det ikke overraskende om den blir mer og mer avansert og kan huske ting bedre etter hvert som den trenes opp.

Hun mener at det også kan handle om at når vi opplever noe som vi synes er verdt å dele med vennene våre, så lager vi et innlegg, henter opp et bilde eller en video og skriver en tekst. Det forsterker for hjernen vår det som nettopp har skjedd, og kan sånn sett være enklere å huske, mener Valen-Utvik.

EKSPERT: Astrid Valen-Utvik er siviløkonom og gründer av Valen–Utvik, selskapet som rådgir, etablerer og videreutvikler bedrifters satsing i sosiale medier. Foto: Valen-Utvik.
EKSPERT: Astrid Valen-Utvik er siviløkonom og gründer av Valen–Utvik, selskapet som rådgir, etablerer og videreutvikler bedrifters satsing i sosiale medier. Foto: Valen-Utvik.

– I tillegg har Facebook og andre sosiale kanaler fine funksjoner som faktisk minner oss på ting som har skjedd, basert på hva vi har delt på denne dag for X antall år tilbake i tid, og så er vi nok flere som blar litt bakover på vår egen profil av og til – enten det er på Facebook, Instagram eller noe helt annet, fortsetter eksperten.

Hun tenker at våre profiler i sosiale medier blir som en slags minnebok eller historiebok, med utvalgte detaljer av våre minner representert.

– I tillegg til dette, er jo sosiale medier også akkurat det – sosiale, som betyr at vi kan få kommentarer og annen feedback fra våre venner og kjente, som naturligvis også er med på å forsterke minnet i hjernen vår, hevder Valen-Utvik.

Les også: Kanskje den verste Facebook-tabben du kan gjøre

Mottaker er viktig

Hvilken sosiale medieplattform som har størst innvirkning på hukommelsen, tror Østby varierer med bruken. På Facebook er det for eksempel mange som bruker plattformen til å dele mer og mer personlige ytringer så vel som mye personlige hendelser.

– For min egen del merker jeg at Instagram fungerer mer som personlig minnebok enn Facebook, andre igjen har kanskje andre sosiale medier som fungerer for dem. Når vi deler opplevelser i sosiale medier, har vi alltid et blikk på hvem publikum er, og dette styrer også hva vi deler og på hvilken måte, sier hun og legger til:.

– Å skrive dagbok blir mindre styrt av dette, naturlig nok, og kan sånn sett gjenspeile mer av hva som virkelig er viktig å huske, også det som er for privat til å dele på sosiale medier. På den andre siden kan nettopp det at man retter seg mot en bestemt mottaker gjøre at minnet får en spesiell betydning og derfor huskes bedre. Det finnes mange gode dagbok-apper hvor man kan legge inn et bilde og litt tekst, hvor du kan ta vare på minnene uten stresset med å dele og å få likes.

Dette handler også om hva man ønsker å huske, mener hun.

– Studien til de amerikanske forskerne har altså ikke vist noen effekt på evnen til å huske ting generelt, men sier noe om at hvordan man håndterer minnene, i dette tilfellet i sosiale medier, bidrar til minnets videre skjebne, og det er jo oppløftende.

Negativ effekt

Men så er det også slik at sosiale medier ser ut til å kunne ha en negativ effekt på oppmerksomhet og hukommelse, understreker Østby.

– En del studier viser en sammenheng mellom mye bruk av smarttelefonen og redusert oppmerksomhetsfunksjon, sier den norske forskeren.

Her kan du lese om ett eksempel på en slik studie.

– Selv om studiene ikke kan vise til hva som er årsakssammenhengen -for eksempel kan det jo være slik at dem som har dårligere oppmerksomhetsstyring har vanskeligere for å la telefonen ligge i veska eller på bordet – peker de på en bekymring for at vi blir altfor oppslukt av sosiale medier. Problemet for hukommelsens del, blir jo at vi får altfor mange inntrykk, det blir en grøt at egne og andres opplevelser som strømmer over skjermen, forklarer Østby videre.

Hvis man klarer å begrense delingen til et lite nettverk, og bruker sosiale medier til deling av minner, er nok dette en god støtte for hukommelsen, ifølge forskeren.

– Men ofte bruker man sosiale medier til helt andre ting: dele morsomme bilder av kattunger, linke til avisartikler og meninger om både det ene og andre. Når Facebook gir meg et tilbakeblikk på noe jeg delte for fem år siden, er det like ofte noe meningsløst som bare var aktuelt der og da, som et genuint minne som betyr noe for meg, legger hun til.

Les også: – Jeg går ikke glipp av noe uten internett

God helse viktigst

Anders Fjell, professor ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo, har tidligere fortalt til Vi.no at det viktigste for å opprettholde god hukommelse i høy alder er å holde seg aktiv og frisk. Alt som er bra for hjertet er bra for hjernen.

Dette støtter Østby hundre prosent:

– Fysisk og psykisk helse er viktig for hjernen og hukommelsen, også i godt voksen alder. Fysisk aktivitet er bra, og alle monner drar. Det er også stimulerende å bruke hodet til å lære seg noe nytt, få ny innsikt og nye impulser, understreker hun.

Østby trekker frem noen eksempler:

Det kan være å lære seg en ny dans, et nytt språk, sjekke ut musikk man ikke har interessert seg for tidligere

Kosthold og søvn er også viktig for hukommelsen.

Man kan trene på hukommelsesteknikker som reiserute-metoden, også kalt loci-metoden eller minnepalass, hvor man plasserer visuelle forestillingsbilder at det som skal huskes, langs en kjent rute som man følger mentalt for å gjenkalle senere.

Les også: Facebook-meldingene du ikke må sende videre

– Naturlig at vi glemmer mye

Men aller viktigst er det å anerkjenne hva hukommelsen har gjort for oss gjennom livet, og være ydmyk overfor glemselens naturlige virkning, mener Østby.

– Ofte får jeg inntrykk av at mange krever mye av hukommelsen, og det har oppstått et nytt prestasjonspress i samfunnet vårt. Det er naturlig at vi glemmer mye, det er regelen snarere enn unntaket.

– Og det at vi må hjelpe til med dagbøker, kalendere, alarmer, og rett og slett å dele minnene med hverandre, er en naturlig forlengelse av hukommelsen. Mannen min husker noen ganger mer av hva jeg har opplevd i ferien enn det jeg selv husker, for eksempel.

Der evnen til å få ting til å feste seg i hukommelsen går nedover med alderen, øker visdommen, understreker Østby. All den kunnskapen man har samlet opp gjennom et langt liv bidrar til at ny kunnskap har et rikt minnenettverk å lande i, samt at man har bedre forutsetninger for å se hva som er vesentlig og hva som er mindre vesentlig, ifølge forskeren.

– At man glemmer hvor man har lagt nøklene er irriterende, men tross alt som regel uvesentlig i den store sammenhengen, avslutter hun.

Les også: Så mange av oss bruker ikke Internett

Saken er først publisert på Vi.no - ny nettavis for godt voksne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:20 Dårlig oppførsel på byen blir dyrere03:43 Ap krever mer midler til helseteknologi03:33 Flere skadd i gasseksplosjon i Christchurch03:21 Stavanger Frp reagerer på muslimsk råds forespørsel03:02 Salvini toner ned rykter om regjeringskrise02:52 Trump utnevner sønn av tidligere høyesterettsdommer til arbeidsminister02:29 Flertallet vil ha gratis skolemat02:21 Mange skadd etter at to biler kjørte inn i folkemengde i England01:27 Dansk studie: Over ni av ti døde havhester svelget plast01:14 Frp og Ap i strid om innvandringsforskningen00:10 Bjørn skutt i Selbu00:04 Ulrikstunnelen i Bergen fortsatt sikret med brannfarlig skum23:49 Sverige og Norge blant landene med flest narkorelaterte dødsfall i Europa23:44 Sterkt kvartal for Microsoft23:38 Brann fikk europaligadrømmen knust av Shamrock Rovers: – Veldig trist23:00 Leteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag22:57 Meteorologer: Varmeste juni målt på kloden noensinne22:52 Sterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør22:17 Tysk politi sier de har forhindret et mulig terrorangrep22:06 Trump: – USA har skutt ned iransk drone22:03 Krabbetyver herjer i Telemark – stjeler både fangst og utstyr21:38 Iran ber Europa styrke innsatsen for å redde atomavtalen20:43 Fant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39 Advokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29 Mann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03 Trump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27 Slik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10 Overraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59 Revy om norske politikere skaper reaksjoner18:56 Dommer nekter Epstein kausjon18:18 Florida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30 Kongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22 EU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15 Ingen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09 Taktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49 Marokko-drapsmenn dømt til døden16:46 Flere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33 Parlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29 Kvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54 Slik skal Russland ruste opp15:52 Mann med motorsag pågrepet på Ski15:36 EU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27 – Frp spiller på alle hester14:59 Fannemel sendt til sykehus etter fall14:52 Veterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51 Ukrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31 Sturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26 Amerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08 Italiensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05 Russland tilbyr Tyrkia kampfly13:56 Marokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49 Bergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49 Mann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18 Gigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05 Stor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50 Statlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46 EU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11 Kim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10 Mann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02 Sivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41 Kambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31 UDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30 Kortslutning i russisk atomkraftverk11:00 PSG-talent klar for RB Leipzig10:52 Ny lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49 Microsoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41 NRK mister skøyterettighetene til NENT10:30 Stadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57 Jente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52 Solskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45 Fornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18 Muslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10 Matthijs de Ligt klar for Juventus09:01 Mulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56 Statkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50 Mann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44 Froome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42 Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39 Instagram skjuler antall likerklikk08:27 Ekstrem tørke rammer Nord-Korea08:12 68.000 overdosedødsfall i USA08:11 23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05 Forsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02 Kraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00 Arsenal slo Bayern München i USA08:00 Kraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26 BT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00 Trump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36 Labert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35 Muslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10 Forbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00 Marokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00 Molde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57 Dette skjer i dag05:35 Stadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30 Mange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30 Dette skjedde i natt05:29 Mann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46 «El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44 Kvinne i Oslo funnet død etter fem måneder
Siste nytt
04:20NorgeDårlig oppførsel på byen blir dyrere03:43NorgeAp krever mer midler til helseteknologi03:33VerdenFlere skadd i gasseksplosjon i Christchurch03:21NorgeStavanger Frp reagerer på muslimsk råds forespørsel03:02VerdenSalvini toner ned rykter om regjeringskrise02:52VerdenTrump utnevner sønn av tidligere høyesterettsdommer til arbeidsminister02:29NorgeFlertallet vil ha gratis skolemat02:21VerdenMange skadd etter at to biler kjørte inn i folkemengde i England01:27VerdenDansk studie: Over ni av ti døde havhester svelget plast01:14NorgeFrp og Ap i strid om innvandringsforskningen00:10NorgeBjørn skutt i Selbu00:04NorgeUlrikstunnelen i Bergen fortsatt sikret med brannfarlig skum23:49VerdenSverige og Norge blant landene med flest narkorelaterte dødsfall i Europa23:44VerdenSterkt kvartal for Microsoft23:38SportBrann fikk europaligadrømmen knust av Shamrock Rovers: – Veldig trist23:00NorgeLeteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag22:57VerdenMeteorologer: Varmeste juni målt på kloden noensinne22:52SportSterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør22:17VerdenTysk politi sier de har forhindret et mulig terrorangrep22:06VerdenTrump: – USA har skutt ned iransk drone22:03NorgeKrabbetyver herjer i Telemark – stjeler både fangst og utstyr21:38VerdenIran ber Europa styrke innsatsen for å redde atomavtalen20:43VerdenFant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39NorgeAdvokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29NorgeMann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03VerdenTrump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27NorgeSlik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10VerdenOverraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59KulturRevy om norske politikere skaper reaksjoner18:56VerdenDommer nekter Epstein kausjon18:18VerdenFlorida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30NorgeKongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22VerdenEU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15NorgeIngen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09SportTaktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49VerdenMarokko-drapsmenn dømt til døden16:46NorgeFlere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33PolitikkParlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29NorgeKvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54PolitikkSlik skal Russland ruste opp15:52NorgeMann med motorsag pågrepet på Ski15:36MotorEU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27Politikk– Frp spiller på alle hester14:59SportFannemel sendt til sykehus etter fall14:52NorgeVeterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51VerdenUkrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31SportSturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26PengerAmerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08VerdenItaliensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05VerdenRussland tilbyr Tyrkia kampfly13:56VerdenMarokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49NorgeBergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49NorgeMann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18VerdenGigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05NorgeStor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50VerdenStatlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46VerdenEU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11NorgeKim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10NorgeMann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02NorgeSivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41VerdenKambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31PolitikkUDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30VerdenKortslutning i russisk atomkraftverk11:00SportPSG-talent klar for RB Leipzig10:52NorgeNy lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49VerdenMicrosoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41SportNRK mister skøyterettighetene til NENT10:30PengerStadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57VerdenJente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52SportSolskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45PengerFornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18NorgeMuslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10SportMatthijs de Ligt klar for Juventus09:01NorgeMulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56NorgeStatkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50NorgeMann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44SportFroome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42NorgeRegelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39VerdenInstagram skjuler antall likerklikk08:27VerdenEkstrem tørke rammer Nord-Korea08:12Verden68.000 overdosedødsfall i USA08:11Verden23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05NorgeForsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02PengerKraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00SportArsenal slo Bayern München i USA08:00NorgeKraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26SportBT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00VerdenTrump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36SportLabert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35NorgeMuslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10NorgeForbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00VerdenMarokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00SportMolde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57NorgeDette skjer i dag05:35NorgeStadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30NorgeMange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30NorgeDette skjedde i natt05:29NorgeMann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46Verden«El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44NorgeKvinne i Oslo funnet død etter fem måneder
Populært