Meny

Stor test av barndommens kjøttretter: Definitivt noe vi kommer til å kjøpe igjen!

<p>Helseinspirator har testet barndommens kjøttretter.</p>
Helseinspirator har testet barndommens kjøttretter. Foto: Pål Bikseth

Helseinspirator har testet kjøttretter. Tre retter fikk terningkast seks!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kan matvareprodusentenes stille opp med velsmakende og helsefremmende alternativer av barndommens tradisjonskost - mammas svinestek og bestemors kjøttkaker? Og hva med barndommens feriefavoritt– svenske kjøttboller? Det var spørsmålet Kjell Petter og jeg stilte oss da vi en stille ettermiddag ruslet mellom butikkhyllene og vurderte utvalget av ferdigretter.

Vi er begge vokst opp med de norske mattradisjonene, laget av erfarne mødre og bestemødre. Foruten sin matglade mamma, hadde Kjell Petter to bestemødre rett i nærheten som la all sin flid og stolthet i å trylle frem velsmakende, hjemmelagede måltider. Familien hans fikk poteter, grønnsaker og slakt fra familiens gård i Drevja, som de laget pølser, sodd, steik og andre retter av. Da jeg for snart 30 år siden ble en del av hans familie, skjønte jeg straks at de var langt over gjennomsnittet kvalitetsbevisste, godt vante som de tross alt var med ferskt og nyplukket. Mitt hjem var mer normalen, og vi fikk i tillegg til hjemmelaget svinestek og kjøttkaker også servert kjøpepølser og fiskepudding.

Helseinspirators vurdering

Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker.

Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere.

Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters nye matanmelder og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Kjell Petter og jeg har arvet våre foreldres og besteforeldres sans for disse rettene og pleier å lage de hjemme hos oss selv. Da vi vurderte ferdigmatalternativene innen denne kategorien, innså vi at vi aldri hadde smakt ferdigretter av slike måltider før. Vi var derfor temmelig spente på hva vi ville møte. Med nyinnkjøpt mikrobølgeovn og en stabel ferdigretter skred vi håpefullt til verks.

Les også: Stor test av ferdigsupper

Rettene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  • Smak og konsistens: Trine er sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker og de har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  • Råvarer: Vurdering av rettenes innhold av rene råvarer.
  • Vekteffekt: Hvilken tallerkenmodell i TD-metoden måltidet tilhører. Metoden er en vektreguleringsmetode, fremkommet som et resultat av Trines mangeårige erfaring som ernæringsterapeut. Ved å følge sine klienters vekt- og helseeffekt av ulike kostholdstiltak har hun erkjent at både fete lavkarbodietter og magre karbohydratrike dietter gir lavere vekt og bedre helse. Med tanken – hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele - har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden. Mer om metoden- og dens tallerkenmodeller finner du på hennes blogg Helseinspirator
  • Pris og mengde.

Les også: Stor test av béarnaisesaus: En solid nedtur

Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat
Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat

To av Fjordlands Arne Brimi retter fikk testens høyeste terningkast – Grove middagskaker og viltboller i fløtesaus. De var skikkelig gode og definitivt noe vi kommer til å kjøpe igjen. Likeledes ble vi imponerte over Henriettes storferagu, med dens ekte og rene smaker. Dårligst ut kom Mors tradisjonelle svinestek. Den hverken så ut eller smakte som en tradisjonell svinesteik og smakte dessuten ikke bra. Disse fire skilte seg betydelig ut fra testens øvrige retter, som havnet med ganske jevnt løp på 3-ere og 4-ere. Ingen retter fikk terningkast 5 denne gangen.

Alle rettene hadde fra ett enkelt til flere tilsetningsstoffer. Om jeg ikke har funnet særskilte advarsler om dem, er de ikke nevnt i omtalen av produktet. Siden noen av rettene inneholder svært lite eller ingen fortykningsmidler, konserveringsmidler og fargestoffer viser det at det er mulig å lage slike ferdigretter uten. Vi har trukket for mye bruk av tilsetningsstoffer og oppfordrer matvareprodusentene til å finne bedre løsninger. Forbrukerne vil ha ekte vare – gi dem det, og bruk det gjerne i markedsføringen av produktet!

Helseinspirator tester ferdigretter:

Fjordland – Arne Brimis grove middagskaker med potetstappe, rotgrønnsaker og tyttebærsyltetøy med eplebiter - Terningkast 6

Smak, konsistens: Måltidet ser innbydende ut. Stuingen har en deilig, fyldig konsistens med gode biter av grønnsaker. Persilleroten gir stuingen en aldeles nydelig smak. Kjøttkakene er kjøttfulle og milde, og har en god stekeskorpe. Sausen er mild, fyldig og smaksrik – som hjemmelaget. Krydringen i måltidets ulike elementer harmonerte perfekt. Tyttebærsyltetøyet er syrlig, ikke for søtt og inneholder hele bær.

Råvarer: Ekte og naturlige råvarer som svinekjøtt, grønnsaker, melk og crème fraîche. Protein 4,6/100 g. Salt 0,7 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen (skala)

Pris, mengde: Kr. 62,20. 1 porsjon, 565 g.

Fjordland – Arne Brimis viltboller i fløtesaus med sjalottløk, sellerirotstappe, tyttebærsyltetøy med eplebiter - Terningkast 6

Smak, konsistens: Milde og smakfulle kjøttboller med fint viltpreg, Mild og fyldig saus med gode løkbiter. Tyttebærsyltetøyet er syrlig, ikke for søtt og inneholdert hele bær. Deilig fyldig sellerirotpure med grove biter. En harmonisk og velsmakende rett

Råvarer: Gode råvarer som elg- og svinekjøtt, fløte, smør, grønnsaker, tyttebær. Protein 4,6 g/100 g. 0,9 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 71,70. 1 porsjon, 535 g

Henriettes – Storferagu - Terningkast 6

Smak, konsistens: Smakfull kraft. Kjøttet er mørt og rikelig. Paprikaen og gulroten gir en god sødme til retten. Mild smak som vil falle i smak hos de fleste. Vi ville likt mer hete i kraften. Smaken er ikke for salt, til tross for testens høyeste saltinnhold.

Råvarer: Ekte, gode råvarer som haler og knoker av storfe, grønnsaker. Testens høyeste proteininnhold, med hele 15 g/100. 2,09 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 45,90. 1 porsjon, 400 g. Selv om porsjonen er lavere enn de fleste rettene i testen, gir det høye proteininnholdet en metthet som gjør mengden tilstrekkelig. Lav pris!

Mors tradisjonelle – Kjøttkaker i brun saus med ertestuing - Terningkast 4

Smak, konsistens: Kjøttkakene er grove og faste med god stekeskorpe, litt seige. God kjøttsmak. Ertestuingen er god, ikke for søt. Poteten har en tørr og pappaktig smak. Gulroten er litt vassen. Kraftig og god saus.

Råvarer: Gode råvarer som storfekjøtt, grønnsaker, kokosolje og fløte. Protein 4,6/100 g. Salt 0,8 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 57,70. 1 porsjon, 520 g. Måltidet er pakket i et praktisk spisebrett. Gjenvinnes som plast.

Mors tradisjonelle – Svenske kjøttboller med potetmos, tyttebærsyltetøy og fløtesaus - Terningkast 4

Smak, konsistens: God potetstappe med smak av muskat. Kremet, riktig konsistens. Gode kjøttboller med løk. Passelig spedd, kjøttfull, litt grov. Godt krydret. Fyldig og litt syrlig fløtesaus. Tyttebærsyltetøyet er for finmost og alt for søtt.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker, storfekjøtt og fløte. Protein 4,0 g/100 g. 0,8 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 63,90. 1 porsjon, 555 g. Måltidet er pakket i et praktisk spisebrett. Gjenvinnes som plast.

Fjordland – Kjøttkaker med ertestuing og poteter - Terningkast 4

Smak, konsistens: Smakfulle kjøttkaker hvor muskatsmaken er litt for fremtredende for vår smak. Ertestuingen er god, ikke for søt. Poteten smaker OK. Sausen smaker godt, litt tynn.

Råvarer: Gode råvarer som storfekjøtt, melk, erter og smør. Svært lite tilsetningsstoffer. Protein 5,4 g/100 g. 0,8 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 41,80. 1 porsjon, 605 g. Lav pris.

Fjordland – Komler/Raspeballer med salt kjøtt, vossakorv og kålrotstappe - Terningkast 4

Smak, konsistens: Vossakorven er fet, smaksrik og god. Saltkjøttet er mørt og passelig salt, veldig godt. Deilig smaksrik kraft. Kålrabistappen er for søt og kunne gjerne vært grovere. Raspeballene er for faste og utspedde og har derfor for mye smak av mel og for lite smak av potet.

Råvarer: Ekte, gode råvarer som potet, mel, grønnsaker, smør, kjøtt og svinefett. Protein 7,5 g/100. 1,2 g salt. Høyere proteininnhold enn de fleste rettene i testen.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo-tallerkenen. (hhv 11 g/11 g)

Pris, mengde: Kr. 78,90. 1 porsjon, 600 g

Fjordland – Arne Brimis Lammelår i sjalottløk- og estragonsaus, potetskiver, bygg fra Skjåk og grønnsaker - Terningkast 3

Smak, konsistens: Nei men Arne da. Hva er dette? Med tanke på at 2 av testens 3 seksere er Brimi-produkter, falt denne retten kraftig gjennom. Måltidet ser lite tiltalende ut, alt er brunt. Kjøttet er rettens stjerne, mørt og smakfullt. Poteten er litt vassen, men er smakfullt krydret. Bygg- og grønnsaksblandingen blir for vassen, men tilfører retten tiltrengt syre. Sausen er glinsende, som den blir ved bruk av masstivelse som fortykningsmiddel. Sausen er for søt.

Råvarer: Ekte, rene råvarer som lammekjøtt, grønnsaker, smør og bygg. Protein 5,7g/100 g. 0,6 g salt.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 85,00. 1 porsjon, 480 g. Høy pris i forhold til smak.

Fjordland – Oksekjøtt i saus med ertestuing, poteter og tyttebærsyltetøy - Terningkast 3

Smak, konsistens: Mørt og godt kjøtt. Mild og kraftfull brunsaus, litt vassen, men god på smak. Tyttebærsyltetøyet er for finmost og alt for søtt. Poteten smaker ikke godt. Den er vassen og smaker papp. Ertestuingen smaker godt, ikke for søt. Kjell Petters uttalelse Gi meg kjøttet, sausen og ertestuingen, så er jeg relativt fornøyd – oppsummerer smaksopplevelsen godt.

Råvarer: Ekte gode råvarer som oksekjøtt, poteter, erter, grønnsaker og smør. Protein 7 g/100 g. 0,5 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 51,70. 1 porsjon, 580 g

Fjordland – Svinestek med surkål, poteter og tyttebærsyltetøy - Terningkast 3

Smak, konsistens: Mørt, lyst og velsmakende kjøtt, som ser ut som svinestek skal se ut. Surkålen er syrlig og god. Fast og fin konsistens med god karvesmak. En lysere saus enn øvrige retter, som passer godt til kjøttet. Poteten er virkelig ikke god. Den smaker som vassen papp. Tyttebærsyltetøyet er for finmost og alt for søtt. Smaksmessig balanserer de ulike komponentene godt.

Råvarer: Gode råvarer som svinekjøtt, poteter, surkål. Protein 6,2 g/100 g. 0,8 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 74,40. 1 porsjon, 580 g

Toro – Saftige biffboller med krydret bearnaise - Terningkast 3

Smak, konsistens: Grove kjøttboller med god krydring. Bernaisesausen smakte OK, men bar preg av å mangle smør. Grønnsakene hadde på den positive siden litt bittmotstand. Det var imidlertid vanskelig å kjenne forskjellen på smaken av gulroten og poteten. Vi så at grønnsakene var krydret, men kjente ikke smaken av krydderet.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker, potet og kjøtt. Lav mengde kjøtt. Én kjøttbolle til ville hjulpet på helheten. Protein 4,4 g/100 g. 0,6 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 67,70. 1 porsjon, 390 g. Høy pris ifht mengde og kvalitet.

Fjordland – Svenske kjøttboller i fløtesaus med potetstappe og tyttebærsyltetøy - Terningkast 3

Smak, konsistens: Smaker som svenske kjøttboller, med dens karakteristiske krydring. De kunne gjerne vært mindre spedd. Tyttebærsyltetøyet er for finmost og alt for søtt. Fyldig og fin konsistens på sausen, kraftig og velsmakende. Vassen og pappaktig smak på potetstappen, som har et glinsende og lite tiltalende utseende.

Råvarer: Protein 4,0 g/100 g. 0,7 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 41,90. 1 porsjon, 566 g. Lav pris.

Mors tradisjonelle – Svinestek med surkål, poteter og fløtesaus - Terningkast 2

Smak, konsistens: Sausen har en buljongaktig litt ubehagelig smak og minner lite om fløtesaus. Kjøttet er mørt og smaker OK, men avviker i smak og utseende fra det vi forventer av svinestek. Surkålen er tørr og manglet syre. Poteten smaker OK. Retten som helhet var lite tiltalende.

Råvarer: Poteter, svinesteik, kål. Protein 6,3 g/100 g. 0,6 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 63,90, 1 porsjon, 500 g. Måltidet er pakket i et praktisk spisebrett. Gjenvinnes som plast.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:46 Siktet mann i 40-årene kan trolig avhøres denne uken etter dødsfall i Telemark11:32 New York øker aldersgrensen for røyking til 21 år11:19 Etterlyst kvinne stakk av fra politiet i Oslo11:11 Mann drept i forbindelse med knivran i Göteborg11:09 Italia har fortsatt ikke bedt om utlevering av terrordømte11:06 Arsenal-manageren varsler store signeringer11:03 100 kameraer skal forebygge overfall i rekordlang sykkeltunnel i Bergen11:01 Sp-nestlederens oljeselskap med milliardomsetning10:50 Flere tilfeller av harepest påvist i Sør-Norge10:48 Steve Bruce ny Newcastle-manager10:37 Clas Ohlson tilbakekaller vannkoker10:16 Joey Barton siktet for angrep på manager10:15 Hoffet ville ha lavere pensjonsalder for kongens sjåfører10:07 Uten flaks kunne Ingrid (86) blitt borte for alltid10:01 Politiet undersøker sak om kvinne som var strandet på holme09:38 – Det blir ikke pumpet dritt ut i fjorden!09:28 Canada etterforsker tyveri ved militært forskningssenter08:53 Ingen vet hva Krekar har kostet Norge08:53 Mullaen norske myndigheter aldri blir kvitt08:38 Salvini sier trusler mot ham førte til stort våpenbeslag08:36 Bondevik advarer Solberg mot koalisjon i Persiabukta08:13 Elvestuen hyller Von der Leyens klimaambisjoner08:09 Russland stenger døren for flere opposisjonskandidater i forbindelse med Moska-valget08:00 Falla vil bli mer kynisk07:54 Solskjær vil bygge laget rundt Pogba: – Paul er en fantastisk spiller07:41 Puerto Ricos guvernør nekter å gå av etter skandale07:33 Omsetningsvekst for Aker Solutions07:15 Zucca: – Det blir Vålerenga eller Frisk Asker06:27 Barnesoldater på begge sider i Jemen06:15 Dette skjer i dag06:00 Mørk på plass i Romania: Måtte si nei til landslaget05:30 Ueland-familien håper på dom i Marokko05:29 Dette skjedde i natt05:15 Partiene ruster seg til valgkampinnspurt05:12 Hundrevis av migranter håper å slippe inn i USA før nye forskrifter04:22 Hetebølge i verdens nordligste bosetning04:15 Bitcoins Norge varsler kundeutbetalinger03:43 Tidligere høyesterettsdommer i USA død03:42 Nordmenn kjøper mindre rødt kjøtt03:26 Tidligere guvernør vurderer å stille mot Trump03:06 Representantenes hus fordømmer Trumps rasistiske tvitring03:02 Mann fløyet til sykehus etter mopedulykke02:25 Tre biler i brann i Langesund01:39 Nordmenn flest kildesorterer gjerne for klimaet – få dropper kjøtt og fly01:26 USA nekter fire generaler fra Myanmar adgang00:49 Iran bistår savnet tankskip00:08 Facebook: – Vi fjerner innlegg som støtter farlige personer23:49 Tre tiltalt for journalistdrap på Malta i 201723:19 Kramp-Karrenbauer blir ny forsvarsminister i Tyskland23:10 Trollpikken blir nasjonal maskot for prostatasaken22:43 – Ettåringene var ute i det grå markedet, med dagmammaer vi ikke hadde kontroll over22:12 Instruktør omkom under dykking på Hitra21:27 Helse Nord ber om forlengelse av kriseplanen for ambulansefly21:25 Italia vil sende mulla Krekar ut av landet etter soning21:23 Politiet vil ha helikopter i nord – lyser ut konkurranse til 250 millioner21:21 Berlin kjøper nesten 700 leiligheter21:17 – Perus ekspresident pågrepet i USA21:15 Kvinne var strandet på holme i Østfold i tre dager – uten vann19:07 von der Leyen ny president for EU-kommisjonen18:41 Kallmyr: Mulla Krekar er uønsket i Norge18:36 «Game of Thrones» kapret 32 Emmy-nominasjoner18:11 Sommerværet snur over hele landet17:45 Økende uro over oljetanker som er forsvunnet i Hormuzstredet17:43 Redningsskøyte kom til unnsetning for fiskebåt i trøbbel17:35 Mann i 80-årene omkom i brann i Harstad17:33 Krekar har uendelige ankemuligheter16:58 Trump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen16:56 Medieeksperter om Amundsen-sensur: – Veldig overraskende16:37 Slik blir de nye Oslo-trikkene16:20 Terrorforsker stiller spørsmål ved Krekar-dom16:08 Dyr vin og for mye hummer tvinger fransk miljøvernminister til å gå16:05 Helseforetak får kritikk etter at levende kvinne ble erklært død15:38 Mann tatt i Barcelona med en halv kilo kokain under parykken15:23 Stadig flere melder seg ut av kirken15:02 Trump gir seg ikke: – Er du ikke lykkelig her, kan du bare reise!15:01 Apollo 11-astronautene gjenforenes - se livesending fra møtet14:56 Tørkesommer i fjor – nå gror det frodig og grønt14:54 Ruud sjanseløs i Sverige – tapte i første runde14:38 Thailands nye regjering tatt i ed14:34 Tyrkia vil ikke la EU-sanksjoner stå i veien for leteboring ved Kypros13:42 Meling hardt ut mot PST etter Krekar-pågripelse13:40 Zabaleta gir seg i England etter sesongen13:39 Molde-back klar for belgisk fotball13:16 Politiet etterforsker dødsfall i Telemark – mann pågrepet13:16 Per-Willy Amundsen sensurert av Facebook13:06 Ektepar dømt for ulovlig bruk av arbeidskraft13:05 Hiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 201012:46 Nesebrudd for Stabæk-kaptein Hanche-Olsen12:26 PST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte11:45 Politiet etterlyser pårørende etter at eldre kvinne ble funnet i vannet11:31 De grønne i EU-parlamentet vil stemme mot von der Leyen11:29 Gransking av Mattilsynet kan koste 1,1 millioner kroner11:28 Nord-Korea sier amerikansk øvelse i Sør-Korea vil påvirke atomsamtaler11:20 Grindhaug tar ikke Haugesund-avansement på forskudd11:18 Kontantfri danskebåt får kritikk11:15 15-åring avhørt etter knivstikking på Holmlia11:04 Økokrim gir millionbot etter ulovlig lagring av kompost10:52 Giroud forsvarer Koscielny etter at han nektet å være med Arsenal til USA10:38 Tidligere fotballspiller skutt og drept10:25 Oslo-politiet: – Regelmessig funksjonsfeil på tjenestepistolen
Siste nytt
11:46NorgeSiktet mann i 40-årene kan trolig avhøres denne uken etter dødsfall i Telemark11:32VerdenNew York øker aldersgrensen for røyking til 21 år11:19NorgeEtterlyst kvinne stakk av fra politiet i Oslo11:11VerdenMann drept i forbindelse med knivran i Göteborg11:09NorgeItalia har fortsatt ikke bedt om utlevering av terrordømte11:06SportArsenal-manageren varsler store signeringer11:03Norge100 kameraer skal forebygge overfall i rekordlang sykkeltunnel i Bergen11:01PengerSp-nestlederens oljeselskap med milliardomsetning10:50NorgeFlere tilfeller av harepest påvist i Sør-Norge10:48SportSteve Bruce ny Newcastle-manager10:37PengerClas Ohlson tilbakekaller vannkoker10:16SportJoey Barton siktet for angrep på manager10:15PengerHoffet ville ha lavere pensjonsalder for kongens sjåfører10:07Helse og livsstilUten flaks kunne Ingrid (86) blitt borte for alltid10:01NorgePolitiet undersøker sak om kvinne som var strandet på holme09:38Norge– Det blir ikke pumpet dritt ut i fjorden!09:28NorgeCanada etterforsker tyveri ved militært forskningssenter08:53NorgeIngen vet hva Krekar har kostet Norge08:53NorgeMullaen norske myndigheter aldri blir kvitt08:38VerdenSalvini sier trusler mot ham førte til stort våpenbeslag08:36NorgeBondevik advarer Solberg mot koalisjon i Persiabukta08:13NorgeElvestuen hyller Von der Leyens klimaambisjoner08:09VerdenRussland stenger døren for flere opposisjonskandidater i forbindelse med Moska-valget08:00SportFalla vil bli mer kynisk07:54SportSolskjær vil bygge laget rundt Pogba: – Paul er en fantastisk spiller07:41VerdenPuerto Ricos guvernør nekter å gå av etter skandale07:33NorgeOmsetningsvekst for Aker Solutions07:15SportZucca: – Det blir Vålerenga eller Frisk Asker06:27VerdenBarnesoldater på begge sider i Jemen06:15NorgeDette skjer i dag06:00SportMørk på plass i Romania: Måtte si nei til landslaget05:30NorgeUeland-familien håper på dom i Marokko05:29NorgeDette skjedde i natt05:15NorgePartiene ruster seg til valgkampinnspurt05:12VerdenHundrevis av migranter håper å slippe inn i USA før nye forskrifter04:22VerdenHetebølge i verdens nordligste bosetning04:15NorgeBitcoins Norge varsler kundeutbetalinger03:43VerdenTidligere høyesterettsdommer i USA død03:42NorgeNordmenn kjøper mindre rødt kjøtt03:26VerdenTidligere guvernør vurderer å stille mot Trump03:06VerdenRepresentantenes hus fordømmer Trumps rasistiske tvitring03:02NorgeMann fløyet til sykehus etter mopedulykke02:25NorgeTre biler i brann i Langesund01:39NorgeNordmenn flest kildesorterer gjerne for klimaet – få dropper kjøtt og fly01:26VerdenUSA nekter fire generaler fra Myanmar adgang00:49VerdenIran bistår savnet tankskip00:08NorgeFacebook: – Vi fjerner innlegg som støtter farlige personer23:49VerdenTre tiltalt for journalistdrap på Malta i 201723:19VerdenKramp-Karrenbauer blir ny forsvarsminister i Tyskland23:10NorgeTrollpikken blir nasjonal maskot for prostatasaken22:43Norge– Ettåringene var ute i det grå markedet, med dagmammaer vi ikke hadde kontroll over22:12NorgeInstruktør omkom under dykking på Hitra21:27NorgeHelse Nord ber om forlengelse av kriseplanen for ambulansefly21:25NorgeItalia vil sende mulla Krekar ut av landet etter soning21:23NorgePolitiet vil ha helikopter i nord – lyser ut konkurranse til 250 millioner21:21PengerBerlin kjøper nesten 700 leiligheter21:17Verden– Perus ekspresident pågrepet i USA21:15NorgeKvinne var strandet på holme i Østfold i tre dager – uten vann19:07Verdenvon der Leyen ny president for EU-kommisjonen18:41NorgeKallmyr: Mulla Krekar er uønsket i Norge18:36Kultur«Game of Thrones» kapret 32 Emmy-nominasjoner18:11NorgeSommerværet snur over hele landet17:45VerdenØkende uro over oljetanker som er forsvunnet i Hormuzstredet17:43NorgeRedningsskøyte kom til unnsetning for fiskebåt i trøbbel17:35NorgeMann i 80-årene omkom i brann i Harstad17:33NorgeKrekar har uendelige ankemuligheter16:58PolitikkTrump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen16:56PolitikkMedieeksperter om Amundsen-sensur: – Veldig overraskende16:37NorgeSlik blir de nye Oslo-trikkene16:20NorgeTerrorforsker stiller spørsmål ved Krekar-dom16:08PolitikkDyr vin og for mye hummer tvinger fransk miljøvernminister til å gå16:05NorgeHelseforetak får kritikk etter at levende kvinne ble erklært død15:38VerdenMann tatt i Barcelona med en halv kilo kokain under parykken15:23NorgeStadig flere melder seg ut av kirken15:02PolitikkTrump gir seg ikke: – Er du ikke lykkelig her, kan du bare reise!15:01VerdenApollo 11-astronautene gjenforenes - se livesending fra møtet14:56PengerTørkesommer i fjor – nå gror det frodig og grønt14:54SportRuud sjanseløs i Sverige – tapte i første runde14:38VerdenThailands nye regjering tatt i ed14:34VerdenTyrkia vil ikke la EU-sanksjoner stå i veien for leteboring ved Kypros13:42NorgeMeling hardt ut mot PST etter Krekar-pågripelse13:40SportZabaleta gir seg i England etter sesongen13:39SportMolde-back klar for belgisk fotball13:16NorgePolitiet etterforsker dødsfall i Telemark – mann pågrepet13:16PolitikkPer-Willy Amundsen sensurert av Facebook13:06NorgeEktepar dømt for ulovlig bruk av arbeidskraft13:05NorgeHiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 201012:46SportNesebrudd for Stabæk-kaptein Hanche-Olsen12:26NorgePST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte11:45NorgePolitiet etterlyser pårørende etter at eldre kvinne ble funnet i vannet11:31VerdenDe grønne i EU-parlamentet vil stemme mot von der Leyen11:29NorgeGransking av Mattilsynet kan koste 1,1 millioner kroner11:28VerdenNord-Korea sier amerikansk øvelse i Sør-Korea vil påvirke atomsamtaler11:20SportGrindhaug tar ikke Haugesund-avansement på forskudd11:18PengerKontantfri danskebåt får kritikk11:15Norge15-åring avhørt etter knivstikking på Holmlia11:04NorgeØkokrim gir millionbot etter ulovlig lagring av kompost10:52SportGiroud forsvarer Koscielny etter at han nektet å være med Arsenal til USA10:38SportTidligere fotballspiller skutt og drept10:25NorgeOslo-politiet: – Regelmessig funksjonsfeil på tjenestepistolen
Populært