Stor test av barndommens kjøttretter: Definitivt noe vi kommer til å kjøpe igjen!

<p>Helseinspirator har testet barndommens kjøttretter.</p>
Helseinspirator har testet barndommens kjøttretter. Foto: Pål Bikseth

Helseinspirator har testet kjøttretter. Tre retter fikk terningkast seks!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kan matvareprodusentenes stille opp med velsmakende og helsefremmende alternativer av barndommens tradisjonskost - mammas svinestek og bestemors kjøttkaker? Og hva med barndommens feriefavoritt– svenske kjøttboller? Det var spørsmålet Kjell Petter og jeg stilte oss da vi en stille ettermiddag ruslet mellom butikkhyllene og vurderte utvalget av ferdigretter.

Vi er begge vokst opp med de norske mattradisjonene, laget av erfarne mødre og bestemødre. Foruten sin matglade mamma, hadde Kjell Petter to bestemødre rett i nærheten som la all sin flid og stolthet i å trylle frem velsmakende, hjemmelagede måltider. Familien hans fikk poteter, grønnsaker og slakt fra familiens gård i Drevja, som de laget pølser, sodd, steik og andre retter av. Da jeg for snart 30 år siden ble en del av hans familie, skjønte jeg straks at de var langt over gjennomsnittet kvalitetsbevisste, godt vante som de tross alt var med ferskt og nyplukket. Mitt hjem var mer normalen, og vi fikk i tillegg til hjemmelaget svinestek og kjøttkaker også servert kjøpepølser og fiskepudding.

Helseinspirators vurdering

Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker.

Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere.

Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters nye matanmelder og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Kjell Petter og jeg har arvet våre foreldres og besteforeldres sans for disse rettene og pleier å lage de hjemme hos oss selv. Da vi vurderte ferdigmatalternativene innen denne kategorien, innså vi at vi aldri hadde smakt ferdigretter av slike måltider før. Vi var derfor temmelig spente på hva vi ville møte. Med nyinnkjøpt mikrobølgeovn og en stabel ferdigretter skred vi håpefullt til verks.

Les også: Stor test av ferdigsupper

Rettene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  • Smak og konsistens: Trine er sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker og de har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  • Råvarer: Vurdering av rettenes innhold av rene råvarer.
  • Vekteffekt: Hvilken tallerkenmodell i TD-metoden måltidet tilhører. Metoden er en vektreguleringsmetode, fremkommet som et resultat av Trines mangeårige erfaring som ernæringsterapeut. Ved å følge sine klienters vekt- og helseeffekt av ulike kostholdstiltak har hun erkjent at både fete lavkarbodietter og magre karbohydratrike dietter gir lavere vekt og bedre helse. Med tanken – hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele - har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden. Mer om metoden- og dens tallerkenmodeller finner du på hennes blogg Helseinspirator
  • Pris og mengde.

Les også: Stor test av béarnaisesaus: En solid nedtur

Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat
Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat

To av Fjordlands Arne Brimi retter fikk testens høyeste terningkast – Grove middagskaker og viltboller i fløtesaus. De var skikkelig gode og definitivt noe vi kommer til å kjøpe igjen. Likeledes ble vi imponerte over Henriettes storferagu, med dens ekte og rene smaker. Dårligst ut kom Mors tradisjonelle svinestek. Den hverken så ut eller smakte som en tradisjonell svinesteik og smakte dessuten ikke bra. Disse fire skilte seg betydelig ut fra testens øvrige retter, som havnet med ganske jevnt løp på 3-ere og 4-ere. Ingen retter fikk terningkast 5 denne gangen.

Alle rettene hadde fra ett enkelt til flere tilsetningsstoffer. Om jeg ikke har funnet særskilte advarsler om dem, er de ikke nevnt i omtalen av produktet. Siden noen av rettene inneholder svært lite eller ingen fortykningsmidler, konserveringsmidler og fargestoffer viser det at det er mulig å lage slike ferdigretter uten. Vi har trukket for mye bruk av tilsetningsstoffer og oppfordrer matvareprodusentene til å finne bedre løsninger. Forbrukerne vil ha ekte vare – gi dem det, og bruk det gjerne i markedsføringen av produktet!

Helseinspirator tester ferdigretter:

Fjordland – Arne Brimis grove middagskaker med potetstappe, rotgrønnsaker og tyttebærsyltetøy med eplebiter - Terningkast 6

Smak, konsistens: Måltidet ser innbydende ut. Stuingen har en deilig, fyldig konsistens med gode biter av grønnsaker. Persilleroten gir stuingen en aldeles nydelig smak. Kjøttkakene er kjøttfulle og milde, og har en god stekeskorpe. Sausen er mild, fyldig og smaksrik – som hjemmelaget. Krydringen i måltidets ulike elementer harmonerte perfekt. Tyttebærsyltetøyet er syrlig, ikke for søtt og inneholder hele bær.

Råvarer: Ekte og naturlige råvarer som svinekjøtt, grønnsaker, melk og crème fraîche. Protein 4,6/100 g. Salt 0,7 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen (skala)

Pris, mengde: Kr. 62,20. 1 porsjon, 565 g.

Fjordland – Arne Brimis viltboller i fløtesaus med sjalottløk, sellerirotstappe, tyttebærsyltetøy med eplebiter - Terningkast 6

Smak, konsistens: Milde og smakfulle kjøttboller med fint viltpreg, Mild og fyldig saus med gode løkbiter. Tyttebærsyltetøyet er syrlig, ikke for søtt og inneholdert hele bær. Deilig fyldig sellerirotpure med grove biter. En harmonisk og velsmakende rett

Råvarer: Gode råvarer som elg- og svinekjøtt, fløte, smør, grønnsaker, tyttebær. Protein 4,6 g/100 g. 0,9 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 71,70. 1 porsjon, 535 g

Henriettes – Storferagu - Terningkast 6

Smak, konsistens: Smakfull kraft. Kjøttet er mørt og rikelig. Paprikaen og gulroten gir en god sødme til retten. Mild smak som vil falle i smak hos de fleste. Vi ville likt mer hete i kraften. Smaken er ikke for salt, til tross for testens høyeste saltinnhold.

Råvarer: Ekte, gode råvarer som haler og knoker av storfe, grønnsaker. Testens høyeste proteininnhold, med hele 15 g/100. 2,09 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 45,90. 1 porsjon, 400 g. Selv om porsjonen er lavere enn de fleste rettene i testen, gir det høye proteininnholdet en metthet som gjør mengden tilstrekkelig. Lav pris!

Mors tradisjonelle – Kjøttkaker i brun saus med ertestuing - Terningkast 4

Smak, konsistens: Kjøttkakene er grove og faste med god stekeskorpe, litt seige. God kjøttsmak. Ertestuingen er god, ikke for søt. Poteten har en tørr og pappaktig smak. Gulroten er litt vassen. Kraftig og god saus.

Råvarer: Gode råvarer som storfekjøtt, grønnsaker, kokosolje og fløte. Protein 4,6/100 g. Salt 0,8 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 57,70. 1 porsjon, 520 g. Måltidet er pakket i et praktisk spisebrett. Gjenvinnes som plast.

Mors tradisjonelle – Svenske kjøttboller med potetmos, tyttebærsyltetøy og fløtesaus - Terningkast 4

Smak, konsistens: God potetstappe med smak av muskat. Kremet, riktig konsistens. Gode kjøttboller med løk. Passelig spedd, kjøttfull, litt grov. Godt krydret. Fyldig og litt syrlig fløtesaus. Tyttebærsyltetøyet er for finmost og alt for søtt.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker, storfekjøtt og fløte. Protein 4,0 g/100 g. 0,8 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 63,90. 1 porsjon, 555 g. Måltidet er pakket i et praktisk spisebrett. Gjenvinnes som plast.

Fjordland – Kjøttkaker med ertestuing og poteter - Terningkast 4

Smak, konsistens: Smakfulle kjøttkaker hvor muskatsmaken er litt for fremtredende for vår smak. Ertestuingen er god, ikke for søt. Poteten smaker OK. Sausen smaker godt, litt tynn.

Råvarer: Gode råvarer som storfekjøtt, melk, erter og smør. Svært lite tilsetningsstoffer. Protein 5,4 g/100 g. 0,8 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 41,80. 1 porsjon, 605 g. Lav pris.

Fjordland – Komler/Raspeballer med salt kjøtt, vossakorv og kålrotstappe - Terningkast 4

Smak, konsistens: Vossakorven er fet, smaksrik og god. Saltkjøttet er mørt og passelig salt, veldig godt. Deilig smaksrik kraft. Kålrabistappen er for søt og kunne gjerne vært grovere. Raspeballene er for faste og utspedde og har derfor for mye smak av mel og for lite smak av potet.

Råvarer: Ekte, gode råvarer som potet, mel, grønnsaker, smør, kjøtt og svinefett. Protein 7,5 g/100. 1,2 g salt. Høyere proteininnhold enn de fleste rettene i testen.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo-tallerkenen. (hhv 11 g/11 g)

Pris, mengde: Kr. 78,90. 1 porsjon, 600 g

Fjordland – Arne Brimis Lammelår i sjalottløk- og estragonsaus, potetskiver, bygg fra Skjåk og grønnsaker - Terningkast 3

Smak, konsistens: Nei men Arne da. Hva er dette? Med tanke på at 2 av testens 3 seksere er Brimi-produkter, falt denne retten kraftig gjennom. Måltidet ser lite tiltalende ut, alt er brunt. Kjøttet er rettens stjerne, mørt og smakfullt. Poteten er litt vassen, men er smakfullt krydret. Bygg- og grønnsaksblandingen blir for vassen, men tilfører retten tiltrengt syre. Sausen er glinsende, som den blir ved bruk av masstivelse som fortykningsmiddel. Sausen er for søt.

Råvarer: Ekte, rene råvarer som lammekjøtt, grønnsaker, smør og bygg. Protein 5,7g/100 g. 0,6 g salt.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 85,00. 1 porsjon, 480 g. Høy pris i forhold til smak.

Fjordland – Oksekjøtt i saus med ertestuing, poteter og tyttebærsyltetøy - Terningkast 3

Smak, konsistens: Mørt og godt kjøtt. Mild og kraftfull brunsaus, litt vassen, men god på smak. Tyttebærsyltetøyet er for finmost og alt for søtt. Poteten smaker ikke godt. Den er vassen og smaker papp. Ertestuingen smaker godt, ikke for søt. Kjell Petters uttalelse Gi meg kjøttet, sausen og ertestuingen, så er jeg relativt fornøyd – oppsummerer smaksopplevelsen godt.

Råvarer: Ekte gode råvarer som oksekjøtt, poteter, erter, grønnsaker og smør. Protein 7 g/100 g. 0,5 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 51,70. 1 porsjon, 580 g

Fjordland – Svinestek med surkål, poteter og tyttebærsyltetøy - Terningkast 3

Smak, konsistens: Mørt, lyst og velsmakende kjøtt, som ser ut som svinestek skal se ut. Surkålen er syrlig og god. Fast og fin konsistens med god karvesmak. En lysere saus enn øvrige retter, som passer godt til kjøttet. Poteten er virkelig ikke god. Den smaker som vassen papp. Tyttebærsyltetøyet er for finmost og alt for søtt. Smaksmessig balanserer de ulike komponentene godt.

Råvarer: Gode råvarer som svinekjøtt, poteter, surkål. Protein 6,2 g/100 g. 0,8 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 74,40. 1 porsjon, 580 g

Toro – Saftige biffboller med krydret bearnaise - Terningkast 3

Smak, konsistens: Grove kjøttboller med god krydring. Bernaisesausen smakte OK, men bar preg av å mangle smør. Grønnsakene hadde på den positive siden litt bittmotstand. Det var imidlertid vanskelig å kjenne forskjellen på smaken av gulroten og poteten. Vi så at grønnsakene var krydret, men kjente ikke smaken av krydderet.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker, potet og kjøtt. Lav mengde kjøtt. Én kjøttbolle til ville hjulpet på helheten. Protein 4,4 g/100 g. 0,6 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 67,70. 1 porsjon, 390 g. Høy pris ifht mengde og kvalitet.

Fjordland – Svenske kjøttboller i fløtesaus med potetstappe og tyttebærsyltetøy - Terningkast 3

Smak, konsistens: Smaker som svenske kjøttboller, med dens karakteristiske krydring. De kunne gjerne vært mindre spedd. Tyttebærsyltetøyet er for finmost og alt for søtt. Fyldig og fin konsistens på sausen, kraftig og velsmakende. Vassen og pappaktig smak på potetstappen, som har et glinsende og lite tiltalende utseende.

Råvarer: Protein 4,0 g/100 g. 0,7 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 41,90. 1 porsjon, 566 g. Lav pris.

Mors tradisjonelle – Svinestek med surkål, poteter og fløtesaus - Terningkast 2

Smak, konsistens: Sausen har en buljongaktig litt ubehagelig smak og minner lite om fløtesaus. Kjøttet er mørt og smaker OK, men avviker i smak og utseende fra det vi forventer av svinestek. Surkålen er tørr og manglet syre. Poteten smaker OK. Retten som helhet var lite tiltalende.

Råvarer: Poteter, svinesteik, kål. Protein 6,3 g/100 g. 0,6 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 63,90, 1 porsjon, 500 g. Måltidet er pakket i et praktisk spisebrett. Gjenvinnes som plast.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:28 Spanias fotballkvinner vil streike for lønn og arbeidstid13:37 Stort slagsmål på Stovner i Oslo13:36 Mest vått vær i vente – men også en smak av vinter13:26 Google hevder de har gjort et stort data-gjennombrudd13:19 Drapssiktet mann varetektsfengsles i Drammen13:19 16-åring pågrepet etter helgens voldshendelser i Oslo13:10 Issmelting i Arktis har gitt Russland fem nye øyer12:49 Hardarson forlenger med Start12:40 Tunisias nye president tatt i ed12:31 Russland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09 Ber publikum om videoer av ambulansekapringen11:37 Ap-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21 Svakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21 Full bortekrise for Solskjær11:20 Skamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19 Russlands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02 PST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01 Kippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37 39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34 De fire riksrett-punktene: Alle veier fører til Putin10:13 MDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12 Mann forskanset seg på museum i Frankrike09:56 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget09:47 Færre lovbrudd ble oppklart09:45 Granskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08 Lonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07 Botswanas politiske stabilitet på prøve09:04 15 norske alpinister til Sölden09:03 Jevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35 Stein Erik Hagen går inn i SATS07:35 Norges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09 Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04 Norge gir 3 milliarder til renere hav06:33 Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28 Nye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27 Stöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15 De siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:25 Mann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04 En av Norges rikeste vil utfordre Darwins evolusjonsteori04:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35 Regjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07 Medier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04 Chiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm17:10 Kvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør
Siste nytt
14:28SportSpanias fotballkvinner vil streike for lønn og arbeidstid13:37NorgeStort slagsmål på Stovner i Oslo13:36NorgeMest vått vær i vente – men også en smak av vinter13:26Helse og livsstilGoogle hevder de har gjort et stort data-gjennombrudd13:19NorgeDrapssiktet mann varetektsfengsles i Drammen13:19Norge16-åring pågrepet etter helgens voldshendelser i Oslo13:10VerdenIssmelting i Arktis har gitt Russland fem nye øyer12:49SportHardarson forlenger med Start12:40PolitikkTunisias nye president tatt i ed12:31VerdenRussland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09NorgeBer publikum om videoer av ambulansekapringen11:37Helse og livsstilAp-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21PengerSvakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21SportFull bortekrise for Solskjær11:20PolitikkSkamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19SportRusslands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02NorgePST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01SportKippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37Verden39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34StemmerDe fire riksrett-punktene: Alle veier fører til Putin10:13PolitikkMDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12VerdenMann forskanset seg på museum i Frankrike09:56PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget09:47NorgeFærre lovbrudd ble oppklart09:45VerdenGranskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08ReiseLonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07PolitikkBotswanas politiske stabilitet på prøve09:04Sport15 norske alpinister til Sölden09:03PengerJevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35PengerStein Erik Hagen går inn i SATS07:35NorgeNorges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09SportSkadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04NorgeNorge gir 3 milliarder til renere hav06:33Helse og livsstilRapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28PengerNye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27SportStöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15NorgeDe siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeMann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04NorgeEn av Norges rikeste vil utfordre Darwins evolusjonsteori04:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35Helse og livsstilRegjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07VerdenMedier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04VerdenChiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:05Penger30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24Helse og livsstilMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm17:10ReiseKvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør
Populært