Meny

Stor test av barndommens kjøttretter: Definitivt noe vi kommer til å kjøpe igjen!

Helseinspirator har testet barndommens kjøttretter. Foto: Pål Bikseth

Helseinspirator har testet kjøttretter. Tre retter fikk terningkast seks!

Kan matvareprodusentenes stille opp med velsmakende og helsefremmende alternativer av barndommens tradisjonskost - mammas svinestek og bestemors kjøttkaker? Og hva med barndommens feriefavoritt– svenske kjøttboller? Det var spørsmålet Kjell Petter og jeg stilte oss da vi en stille ettermiddag ruslet mellom butikkhyllene og vurderte utvalget av ferdigretter.

Vi er begge vokst opp med de norske mattradisjonene, laget av erfarne mødre og bestemødre. Foruten sin matglade mamma, hadde Kjell Petter to bestemødre rett i nærheten som la all sin flid og stolthet i å trylle frem velsmakende, hjemmelagede måltider. Familien hans fikk poteter, grønnsaker og slakt fra familiens gård i Drevja, som de laget pølser, sodd, steik og andre retter av. Da jeg for snart 30 år siden ble en del av hans familie, skjønte jeg straks at de var langt over gjennomsnittet kvalitetsbevisste, godt vante som de tross alt var med ferskt og nyplukket. Mitt hjem var mer normalen, og vi fikk i tillegg til hjemmelaget svinestek og kjøttkaker også servert kjøpepølser og fiskepudding.

Helseinspirators vurdering

Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker.

Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere.

Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters nye matanmelder og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Kjell Petter og jeg har arvet våre foreldres og besteforeldres sans for disse rettene og pleier å lage de hjemme hos oss selv. Da vi vurderte ferdigmatalternativene innen denne kategorien, innså vi at vi aldri hadde smakt ferdigretter av slike måltider før. Vi var derfor temmelig spente på hva vi ville møte. Med nyinnkjøpt mikrobølgeovn og en stabel ferdigretter skred vi håpefullt til verks.

Les også: Stor test av ferdigsupper

Rettene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  • Smak og konsistens: Trine er sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker og de har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  • Råvarer: Vurdering av rettenes innhold av rene råvarer.
  • Vekteffekt: Hvilken tallerkenmodell i TD-metoden måltidet tilhører. Metoden er en vektreguleringsmetode, fremkommet som et resultat av Trines mangeårige erfaring som ernæringsterapeut. Ved å følge sine klienters vekt- og helseeffekt av ulike kostholdstiltak har hun erkjent at både fete lavkarbodietter og magre karbohydratrike dietter gir lavere vekt og bedre helse. Med tanken – hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele - har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden. Mer om metoden- og dens tallerkenmodeller finner du på hennes blogg Helseinspirator
  • Pris og mengde.

Les også: Stor test av béarnaisesaus: En solid nedtur

Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat

To av Fjordlands Arne Brimi retter fikk testens høyeste terningkast – Grove middagskaker og viltboller i fløtesaus. De var skikkelig gode og definitivt noe vi kommer til å kjøpe igjen. Likeledes ble vi imponerte over Henriettes storferagu, med dens ekte og rene smaker. Dårligst ut kom Mors tradisjonelle svinestek. Den hverken så ut eller smakte som en tradisjonell svinesteik og smakte dessuten ikke bra. Disse fire skilte seg betydelig ut fra testens øvrige retter, som havnet med ganske jevnt løp på 3-ere og 4-ere. Ingen retter fikk terningkast 5 denne gangen.

Alle rettene hadde fra ett enkelt til flere tilsetningsstoffer. Om jeg ikke har funnet særskilte advarsler om dem, er de ikke nevnt i omtalen av produktet. Siden noen av rettene inneholder svært lite eller ingen fortykningsmidler, konserveringsmidler og fargestoffer viser det at det er mulig å lage slike ferdigretter uten. Vi har trukket for mye bruk av tilsetningsstoffer og oppfordrer matvareprodusentene til å finne bedre løsninger. Forbrukerne vil ha ekte vare – gi dem det, og bruk det gjerne i markedsføringen av produktet!

Helseinspirator tester ferdigretter:

Fjordland – Arne Brimis grove middagskaker med potetstappe, rotgrønnsaker og tyttebærsyltetøy med eplebiter - Terningkast 6

Smak, konsistens: Måltidet ser innbydende ut. Stuingen har en deilig, fyldig konsistens med gode biter av grønnsaker. Persilleroten gir stuingen en aldeles nydelig smak. Kjøttkakene er kjøttfulle og milde, og har en god stekeskorpe. Sausen er mild, fyldig og smaksrik – som hjemmelaget. Krydringen i måltidets ulike elementer harmonerte perfekt. Tyttebærsyltetøyet er syrlig, ikke for søtt og inneholder hele bær.

Råvarer: Ekte og naturlige råvarer som svinekjøtt, grønnsaker, melk og crème fraîche. Protein 4,6/100 g. Salt 0,7 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen (skala)

Pris, mengde: Kr. 62,20. 1 porsjon, 565 g.

Fjordland – Arne Brimis viltboller i fløtesaus med sjalottløk, sellerirotstappe, tyttebærsyltetøy med eplebiter - Terningkast 6

Smak, konsistens: Milde og smakfulle kjøttboller med fint viltpreg, Mild og fyldig saus med gode løkbiter. Tyttebærsyltetøyet er syrlig, ikke for søtt og inneholdert hele bær. Deilig fyldig sellerirotpure med grove biter. En harmonisk og velsmakende rett

Råvarer: Gode råvarer som elg- og svinekjøtt, fløte, smør, grønnsaker, tyttebær. Protein 4,6 g/100 g. 0,9 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 71,70. 1 porsjon, 535 g

Henriettes – Storferagu - Terningkast 6

Smak, konsistens: Smakfull kraft. Kjøttet er mørt og rikelig. Paprikaen og gulroten gir en god sødme til retten. Mild smak som vil falle i smak hos de fleste. Vi ville likt mer hete i kraften. Smaken er ikke for salt, til tross for testens høyeste saltinnhold.

Råvarer: Ekte, gode råvarer som haler og knoker av storfe, grønnsaker. Testens høyeste proteininnhold, med hele 15 g/100. 2,09 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 45,90. 1 porsjon, 400 g. Selv om porsjonen er lavere enn de fleste rettene i testen, gir det høye proteininnholdet en metthet som gjør mengden tilstrekkelig. Lav pris!

Mors tradisjonelle – Kjøttkaker i brun saus med ertestuing - Terningkast 4

Smak, konsistens: Kjøttkakene er grove og faste med god stekeskorpe, litt seige. God kjøttsmak. Ertestuingen er god, ikke for søt. Poteten har en tørr og pappaktig smak. Gulroten er litt vassen. Kraftig og god saus.

Råvarer: Gode råvarer som storfekjøtt, grønnsaker, kokosolje og fløte. Protein 4,6/100 g. Salt 0,8 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 57,70. 1 porsjon, 520 g. Måltidet er pakket i et praktisk spisebrett. Gjenvinnes som plast.

Mors tradisjonelle – Svenske kjøttboller med potetmos, tyttebærsyltetøy og fløtesaus - Terningkast 4

Smak, konsistens: God potetstappe med smak av muskat. Kremet, riktig konsistens. Gode kjøttboller med løk. Passelig spedd, kjøttfull, litt grov. Godt krydret. Fyldig og litt syrlig fløtesaus. Tyttebærsyltetøyet er for finmost og alt for søtt.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker, storfekjøtt og fløte. Protein 4,0 g/100 g. 0,8 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 63,90. 1 porsjon, 555 g. Måltidet er pakket i et praktisk spisebrett. Gjenvinnes som plast.

Fjordland – Kjøttkaker med ertestuing og poteter - Terningkast 4

Smak, konsistens: Smakfulle kjøttkaker hvor muskatsmaken er litt for fremtredende for vår smak. Ertestuingen er god, ikke for søt. Poteten smaker OK. Sausen smaker godt, litt tynn.

Råvarer: Gode råvarer som storfekjøtt, melk, erter og smør. Svært lite tilsetningsstoffer. Protein 5,4 g/100 g. 0,8 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 41,80. 1 porsjon, 605 g. Lav pris.

Fjordland – Komler/Raspeballer med salt kjøtt, vossakorv og kålrotstappe - Terningkast 4

Smak, konsistens: Vossakorven er fet, smaksrik og god. Saltkjøttet er mørt og passelig salt, veldig godt. Deilig smaksrik kraft. Kålrabistappen er for søt og kunne gjerne vært grovere. Raspeballene er for faste og utspedde og har derfor for mye smak av mel og for lite smak av potet.

Råvarer: Ekte, gode råvarer som potet, mel, grønnsaker, smør, kjøtt og svinefett. Protein 7,5 g/100. 1,2 g salt. Høyere proteininnhold enn de fleste rettene i testen.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo-tallerkenen. (hhv 11 g/11 g)

Pris, mengde: Kr. 78,90. 1 porsjon, 600 g

Fjordland – Arne Brimis Lammelår i sjalottløk- og estragonsaus, potetskiver, bygg fra Skjåk og grønnsaker - Terningkast 3

Smak, konsistens: Nei men Arne da. Hva er dette? Med tanke på at 2 av testens 3 seksere er Brimi-produkter, falt denne retten kraftig gjennom. Måltidet ser lite tiltalende ut, alt er brunt. Kjøttet er rettens stjerne, mørt og smakfullt. Poteten er litt vassen, men er smakfullt krydret. Bygg- og grønnsaksblandingen blir for vassen, men tilfører retten tiltrengt syre. Sausen er glinsende, som den blir ved bruk av masstivelse som fortykningsmiddel. Sausen er for søt.

Råvarer: Ekte, rene råvarer som lammekjøtt, grønnsaker, smør og bygg. Protein 5,7g/100 g. 0,6 g salt.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 85,00. 1 porsjon, 480 g. Høy pris i forhold til smak.

Fjordland – Oksekjøtt i saus med ertestuing, poteter og tyttebærsyltetøy - Terningkast 3

Smak, konsistens: Mørt og godt kjøtt. Mild og kraftfull brunsaus, litt vassen, men god på smak. Tyttebærsyltetøyet er for finmost og alt for søtt. Poteten smaker ikke godt. Den er vassen og smaker papp. Ertestuingen smaker godt, ikke for søt. Kjell Petters uttalelse Gi meg kjøttet, sausen og ertestuingen, så er jeg relativt fornøyd – oppsummerer smaksopplevelsen godt.

Råvarer: Ekte gode råvarer som oksekjøtt, poteter, erter, grønnsaker og smør. Protein 7 g/100 g. 0,5 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 51,70. 1 porsjon, 580 g

Fjordland – Svinestek med surkål, poteter og tyttebærsyltetøy - Terningkast 3

Smak, konsistens: Mørt, lyst og velsmakende kjøtt, som ser ut som svinestek skal se ut. Surkålen er syrlig og god. Fast og fin konsistens med god karvesmak. En lysere saus enn øvrige retter, som passer godt til kjøttet. Poteten er virkelig ikke god. Den smaker som vassen papp. Tyttebærsyltetøyet er for finmost og alt for søtt. Smaksmessig balanserer de ulike komponentene godt.

Råvarer: Gode råvarer som svinekjøtt, poteter, surkål. Protein 6,2 g/100 g. 0,8 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 74,40. 1 porsjon, 580 g

Toro – Saftige biffboller med krydret bearnaise - Terningkast 3

Smak, konsistens: Grove kjøttboller med god krydring. Bernaisesausen smakte OK, men bar preg av å mangle smør. Grønnsakene hadde på den positive siden litt bittmotstand. Det var imidlertid vanskelig å kjenne forskjellen på smaken av gulroten og poteten. Vi så at grønnsakene var krydret, men kjente ikke smaken av krydderet.

Råvarer: Gode råvarer som grønnsaker, potet og kjøtt. Lav mengde kjøtt. Én kjøttbolle til ville hjulpet på helheten. Protein 4,4 g/100 g. 0,6 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 67,70. 1 porsjon, 390 g. Høy pris ifht mengde og kvalitet.

Fjordland – Svenske kjøttboller i fløtesaus med potetstappe og tyttebærsyltetøy - Terningkast 3

Smak, konsistens: Smaker som svenske kjøttboller, med dens karakteristiske krydring. De kunne gjerne vært mindre spedd. Tyttebærsyltetøyet er for finmost og alt for søtt. Fyldig og fin konsistens på sausen, kraftig og velsmakende. Vassen og pappaktig smak på potetstappen, som har et glinsende og lite tiltalende utseende.

Råvarer: Protein 4,0 g/100 g. 0,7 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 41,90. 1 porsjon, 566 g. Lav pris.

Mors tradisjonelle – Svinestek med surkål, poteter og fløtesaus - Terningkast 2

Smak, konsistens: Sausen har en buljongaktig litt ubehagelig smak og minner lite om fløtesaus. Kjøttet er mørt og smaker OK, men avviker i smak og utseende fra det vi forventer av svinestek. Surkålen er tørr og manglet syre. Poteten smaker OK. Retten som helhet var lite tiltalende.

Råvarer: Poteter, svinesteik, kål. Protein 6,3 g/100 g. 0,6 g salt

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 63,90, 1 porsjon, 500 g. Måltidet er pakket i et praktisk spisebrett. Gjenvinnes som plast.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:52 Israel har begynt angrep mot Hamas-mål på Gazastripen16:50 May: Fortsatt ikke nok støtte til å få vedtatt brexit-avtalen16:28 Fikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26 Trump vil offisielt anerkjenne Golanhøydene som en del av Israel16:15 Viking Sky-rederiet beklager15:35 Advokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09 Nike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08 Beklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07 Ber Viking-rederen bli med og betale skatt14:59 Telenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55 Nordmenn dropper hytta i påsken14:34 Flykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22 Sovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16 Ny bunnotering for «Skavlan»14:13 Vil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12 Kurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05 Trump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52 Nordea hever rentene13:38 Hjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16 Bjørgen ble mamma igjen12:55 Kripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55 Lagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47 Torskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23 Rogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12 Russland fryder seg over rapport11:48 Proffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44 Sumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42 Ødegaard sto over landslagets trening11:42 Passasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27 Russisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15 Første viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13 – Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06 Hvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51 Cruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22 Fullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57 To unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35 Øyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24 Fembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14 Ny forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12 Nasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50 Kristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45 Klæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52 Kvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44 – Turistbusser får ikke kjøre i Oslo sentrum07:22 Løfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05 Netanyahu lover svar på rakettangrep06:37 Nordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31 Flere juridiske floker venter for Trump06:15 Undersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02 20 år siden NATO bombet Serbia06:00 Thingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50 Dette skjer i dag05:35 Norge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30 Dette skjedde i natt05:00 – Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56 Ardern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38 Orbán ut mot EU etter utestengelse04:30 Fire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25 Flere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11 Boeing inviterer til møte om 737 MAX03:28 Medlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20 Kuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45 Baby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41 Sjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21 Lapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45 Sp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40 Flyangrep mot Gazastripen01:02 Flertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58 To menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17 Russiske soldater og utstyr til Venezuela00:13 Nytt vikingskip funnet i Vestfold23:54 Romania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40 Kongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35 Waras samboer klager VG inn for PFU21:55 – Vil utforske om det er liv på Triton21:52 Område i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45 Graham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34 To skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19 Sp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10 VG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54 Mueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50 Mars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30 Gillibrand: – Trump er en feiging20:26 Røe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15 Gaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00 Norge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38 Overlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09 IS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31 Australsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52 VGs gransking offentliggjøres til uka17:27 Mali lover å oppløse milits etter massakre17:03 – Astrologi er ingen etterspurt kompetanse16:33 Cruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22 Klæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20 Molde gjør seg klar for cruisepassasjerer16:02 Mann som ble skutt av politiet, har ikke villet la seg avhøre15:58 Fem millioner ber May avlyse brexit15:53 USAs justisminister forbereder Mueller-notat15:36 – Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong15:01 Dødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika
Siste nytt
16:52VerdenIsrael har begynt angrep mot Hamas-mål på Gazastripen16:50NorgeMay: Fortsatt ikke nok støtte til å få vedtatt brexit-avtalen16:28MotorFikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26VerdenTrump vil offisielt anerkjenne Golanhøydene som en del av Israel16:15NorgeViking Sky-rederiet beklager15:35VerdenAdvokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09PengerNike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08Helse og livsstilBeklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07PengerBer Viking-rederen bli med og betale skatt14:59PengerTelenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55ReiseNordmenn dropper hytta i påsken14:34NorgeFlykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22VerdenSovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16KulturNy bunnotering for «Skavlan»14:13SportVil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12VerdenKurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05PolitikkTrump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52PengerNordea hever rentene13:38VerdenHjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16SportBjørgen ble mamma igjen12:55VerdenKripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55SportLagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47NorgeTorskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23MotorRogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12VerdenRussland fryder seg over rapport11:48NorgeProffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44KulturSumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42SportØdegaard sto over landslagets trening11:42NorgePassasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27VerdenRussisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15SportFørste viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13Sport– Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06StemmerHvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51NorgeCruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22SportFullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57NorgeTo unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35PengerØyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24NorgeFembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14Helse og livsstilNy forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12PengerNasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50SportKristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45SportKlæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52NorgeKvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44Reise– Turistbusser får ikke kjøre i Oslo sentrum07:22SportLøfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05VerdenNetanyahu lover svar på rakettangrep06:37SportNordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31VerdenFlere juridiske floker venter for Trump06:15NorgeUndersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02Verden20 år siden NATO bombet Serbia06:00SportThingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50NorgeDette skjer i dag05:35NorgeNorge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30NorgeDette skjedde i natt05:00Penger– Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56VerdenArdern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38PolitikkOrbán ut mot EU etter utestengelse04:30VerdenFire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25NorgeFlere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11VerdenBoeing inviterer til møte om 737 MAX03:28PolitikkMedlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20PolitikkKuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45VerdenBaby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41PengerSjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21VerdenLapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45PolitikkSp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40VerdenFlyangrep mot Gazastripen01:02VerdenFlertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58NorgeTo menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17VerdenRussiske soldater og utstyr til Venezuela00:13NorgeNytt vikingskip funnet i Vestfold23:54VerdenRomania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40VerdenKongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35NorgeWaras samboer klager VG inn for PFU21:55Verden– Vil utforske om det er liv på Triton21:52NorgeOmråde i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45VerdenGraham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34NorgeTo skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19PolitikkSp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10NorgeVG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54VerdenMueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50NorgeMars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30VerdenGillibrand: – Trump er en feiging20:26PolitikkRøe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15VerdenGaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00SportNorge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38VerdenOverlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09VerdenIS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31NorgeAustralsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52NorgeVGs gransking offentliggjøres til uka17:27VerdenMali lover å oppløse milits etter massakre17:03Politikk– Astrologi er ingen etterspurt kompetanse16:33NorgeCruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22SportKlæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20NorgeMolde gjør seg klar for cruisepassasjerer16:02NorgeMann som ble skutt av politiet, har ikke villet la seg avhøre15:58VerdenFem millioner ber May avlyse brexit15:53VerdenUSAs justisminister forbereder Mueller-notat15:36Sport– Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong15:01VerdenDødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika
Populært