– Fast stilling til pilotene i luftambulansen løser ikke problemet

Luftambulansefly fra Lufttransport på Tromsø Lufthavn. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Luftambulansefly fra Lufttransport på Tromsø Lufthavn. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk Flygerforbund mener tilbudet fra Babcock om fast stilling til pilotene er en avsporing fra det egentlige problemet, som ifølge dem er anbudspraksisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag ble det klart at Babcock tilbyr alle piloter i Lufttransport fast stilling. En avsporing svarer, Norsk Flygerforbund, ifølge NRK.

– Tilbudet er et skritt i riktig retning, men det er et forsøk på en avsporing fra hva dette handler om, sier forbundsleder i Flygerforbundet, Yngve Carlsen.

Carlsen mener det hele handler om en uvettig anbudspraksis. Tilbudet skal gjøre at pilotene får lønns- og arbeidsvilkår i samsvar med det NHO Luftfart og Norsk Flygerforbund har blitt enige om tidligere. Om pilotene vil godkjenne tilbudet, er fortsatt ukjent.

– Nå må vi først sette oss ved forhandlingsbordet. Det er kun pilotene som vet om de vil bli værende i tjeneste, sier Carlsen.

Torbjørn Lothe i NHO Luftfart avviser kritikken fra Carlsen, og viser til at tilbudet om fast jobb fjerner usikkerheten til pilotene.

– Hvis flygerforbundet mener det de har sagt før, burde dette tilsi at vi nå kan diskutere den endelige tilpasningen av et sånt avtaleverk, og finne en løsning, sier Lothe.

Forhandlingene vil trolig starte i løpet av neste uke.