Meny

Faktisk.no: Helt sant at lyset fra mobiltelefonen kan forstyrre søvnen din

– Lyset i LED-skjermer kan påvirke produksjonen vår av søvnhormonet melatonin og dermed ha negativ effekt på døgnrytmen. Spesielt vil det å bli utsatt for slikt lys på kvelden og natten ha en søvnforsinkende effekt, sier søvnforsker Ståle Pallesen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Hvis det siste du gjør før du legger deg er å scrolle gjennom Facebook-feeden eller siste nytt på mobiltelefonen, bør du vurdere å endre vanen.

Faktisk.no og Forbrukerinspektørene har faktasjekket påstanden om at «lyset fra mobilskjermen kan ødelegge søvnen din».

Konklusjon: Faktisk helt sant.

– Gjennom et døgn er lyset skiftende. På morgenen og frem til lunsjtider har det naturlige lyset mye blått i seg. Melanopsin fanger opp det blå lyset, og sender signaler til deler av hjernen som setter i gang prosesser for å holde oss våkne, forteller søvnforsker Janne Grønli ved Universitetet i Bergen.

Les hele faktasjekken under

Helse og livsstil
Populært