Meny

Bailey (9) nektet å dø før søsteren var født

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Bailey Cooper klarte å holde den dødelige kreften i sjakk lenge nok til å få holde lillesøsteren i armene sine og gi henne navn.

Mens vintermørket begynte å senke seg utenfor og folk flest var opptatt med å feire julaften rundt om de tusen hjem, lå det en ni år gammel gutt i en sykeseng i Bristol omgitt av sine nærmeste. To dager tidligere var Bailey Cooper blitt hentet av ambulanse etter at den lille kroppen hans ikke lenger responderte på behandlingen og de måtte gi ham sterke smertestillende.

Foreldrene, bestemoren og lillebroren hadde vekslet på sittet ved sengen hans mens de leste for ham og hørte på yndlingsmusikken hans. Nå nærmet det seg slutten. Men Bailey var takknemlig for at han hadde klart det han ønsket, å få se sin lillesøster og navngi henne.

Fikk kun måneder å leve

Det hele begynte sommeren 2016, da Bailey var blitt syk og innlagt på sykehus med store magesmerter. Legene mistenkte virus, men etter å ha tatt en prøve, viste det seg at han hadde lymfekreft – Non-Hodgkins lymfom – og den var allerede kommet til tredje stadium.

To ganger måtte Bailey gjennom cellegift og stråling, og to ganger erklærte legene ham frisk.

(Saken fortsetter under)

FOTO: Bailey sammen med foreldrene og lillebroren august 2016

Men over sommeren i fjor kom sykdommen tilbake for tredje gang. Alt håp var ute. Kreften var mer aggressiv enn tidligere, og legene kunne ikke annet enn fortelle foreldrene at deres eldste sønn kun hadde noen få uker igjen å leve.

– Bailey var bare ni år gammel, men vi fortalte ham hva som ville skje. Han ble knust og sa at han ikke ville dra herfra alene. Vi snakket mye om hva som skulle skje etter døden, og til slutt smilte han og sa: «La oss gå hjem» , sier mor Rachel Louise Cooper til Bristol Post.

Les også:   Nytt håp til pasienter med uvanlige kreftsvulster

(Saken fortsetter under)

FOTO: Brødrene Bailey og Riley den siste sommeren de fikk sammen. Lillebroren sliter i dag med savn etter at han mistet sin beste venn.

Nektet å gi seg

Bailey ble satt på sterke smertestillende. Hverken foreldrene eller legene trodde han ville klare seg spesielt lenge, men Bailey var bestemt: Han skulle møte lillesøsteren som ennå lå i morens gravide mage.

I slutten av november gikk vannet, og på vei til sykehuset bestemte Bailey seg for at de skulle kalle henne Millie. Lillesøsteren kom til verden og Bailey var verdens stolteste storebror.

– Men øyeblikket etter han møtte henne, begynte han å avta raskt. Han gled bort, minnes moren.

Les også:   Mindre risiko for å dø av folkesykdommer

(Saken fortsetter under)

FOTO: Bailey var tydelig stolt storebror da han fikk holde sin nyfødte lillesøster Millie.

– Egoistisk

Julen nærmet seg og foreldrene forsøkte å få Bailey til å sette opp en ønskeliste. Etter litt overtalelse gikk han med på det, men listen inneholdt ting han visste hans to år yngre lillebror Riley ville komme til å leke med.

– Jeg skulle ønske jeg kunne bli, men det er min tur til å dra, til å bli hennes skytsengel, sa han om lillesøsteren Millie.

Bestemoren sa til ham på et tidspunkt at hun ønsket hun kunne ta hans plass. Da hadde Bailey svart at det syntes han var egoistisk - hun hadde tross alt mange barnebarn å skulle ta seg av.

Les også:   Avliver myter om kosthold og kreft

Superhelter i begravelsen

Julaften ebbet de siste livskreftene langsomt ut, og foreldrene visste at det ikke ville ta lang tid.

– Vi sa til ham: «Det er på tide å dra, Bailey. Stopp.». I det øyeblikket vi sa «Stopp», tok han sitt siste åndedrag, og det kom en tåre ut av øyet hans. Det var fredelig, forteller Rachel til Bristol Post.

Baileys ønske for sin egen begravelse var at alle som var til stede, skulle komme utkledd som superhelter. Og ønsket ble oppfylt av mer enn hundre familiemedlemmer, venner og bekjente som dukket opp i alt fra Superman- til Wonder Woman-kostymer.

– Det vanskeligste er å leve uten ham, men vi må fortsette for Bailey, forteller faren Lee Cooper til Daily Mail.

– I vårt siste familiemøte sa han til oss: «Dere får bare gråte i 20 minutter. Dere må ta vare på Riley og Millie.»

Helse og livsstil
Populært