Meny

– Kjøtt er for billig

Kjøtt bør bli dyrere, mener Framtiden i våre hender. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Nordmenn spiser 30 kilo mer kjøtt i året i dag enn i 1979. Organisasjonen Framtiden i våre hender mener kjøtt bør bli dyrere for å senke forbruket.

Kjøttprisene har steget langt mindre enn andre matvarer de siste fire tiårene, skriver Nationen. Framtiden i våre hender (FIVH) har gått gjennom utviklingen i matvareforbruket til nordmenn fra 1979 og fram til 2016.

– Kjøtt er kunstig billig i Norge, fordi produktet blir kraftig subsidiert, og fordi matvarekjedene, i konkurranse med andre kjeder, fritt kan selge billig lokkekjøtt med tap. Kjøtt må bli dyrere, og vegetarmat, frukt og grønt bør bli billigere, sier leder av Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise.

NIBIO-forsker Ola Flaten er kritisk til måte FIVH framstiller kjøtt på.

– FIVH skriver at Norge har et svært høyt kjøttforbruk. Mer enn det dobbelte av snittet i verden. Men de bør heller sammenligne oss med andre vestlige land. I en slik sammenligning kommer ikke Norge spesielt høyt ut, heller omvendt, sier Flaten.

Helse og livsstil
Populært