Influensatoppen nærmer seg

Laboratoriebekreftet influensa har økt markant og er nå på et høyt nivå. Folkehelseinstituttet melder om at det ikke er for sent å vaksinere seg.
Laboratoriebekreftet influensa har økt markant og er nå på et høyt nivå. Folkehelseinstituttet melder om at det ikke er for sent å vaksinere seg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Vinterens influensautbrudd har økt i årets første uke, og forventes å nå toppnivå i løpet av januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Andelen positive prøver nærmer seg toppnivået fra forrige sesong. Vi forventer at det fortsetter å øke til selve toppen nås i løpet av januar, varsler Folkehelseinstituttet.

Overvåkingen fra uke 1 viser at forekomsten av influensalignende sykdom i landet er økende og på middels nivå. Laboratoriebekreftet influensa har økt markant og er nå på et høyt nivå.

– Det nytter fortsatt å la seg vaksinere, da det kommer til å være influensa i omløp i flere måneder til, minner instituttet om.

Vestfold toppet listen over andelen utbrudd av influensalignende sykdom i uke 1, med 5,1 prosent, etterfulgt av Telemark med 3,8 og Finnmark med 3,1 prosent. Lavest andel er det i Troms med 1,4 prosent, etterfulgt av Aust-Agder med 1,5 prosent.

Totalt ble 228 personer på landsbasis innlagt på sykehus med alvorlig influensa den første uken i 2018.