Vil kutte i rødt kjøtt – men forbruket øker

Mange sier de vil kutte forbruket av rødt kjøtt, men når baconlukten sprer seg på kjøkkenet er det vanskelig å stå imot. FOTO: NTB SCANPIX
Mange sier de vil kutte forbruket av rødt kjøtt, men når baconlukten sprer seg på kjøkkenet er det vanskelig å stå imot. FOTO: NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av fire sier de vil spise mindre rødt kjøtt, men forbruket bare øker. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De ti siste årene har forbruket av kjøtt økt med rundt 8 prosent. I 2016 spiste hver og en av oss 77 kilo kjøtt. Til sammenligning var forbruket 53 kilo årlig i 1989.

En firedel av forbrukerne sier likevel at de planlegger å redusere inntaket av rødt kjøtt i 2018. Blant dem er det flest kvinner, flest i byene og flest blant dem som stemmer Miljøpartiet de Grønne (MDG). Det viser en meningsmåling Sentio har gjort for Nationen.

Det er særlig mennene som holder godt fast på biffen sin. I undersøkelsen sier 76 prosent at ikke har tenkt å kutte ned på inntaket neste år. Blant kvinnene er det 61 prosent som ikke går i tanker om å kutte ned på det røde kjøttet.

Bare 18 prosent av mennene i undersøkelsen sier de planlegger å spise mindre rødt kjøtt. Blant kvinnene er andelen 30 prosent.

Les også:

NHO klager sukkeravgiften inn for ESA

Forsker: – Hysterisk å kaste mat hvis en flue har sittet der

Robotdrevet «Planteskraper» skal gi mat til 5.000 mennesker årlig