Verdens tyngste kvinne er død

På det meste veide Eman Ahmed Abdel Aty drøye 500 kilo. Mandag døde den egyptiske kvinnen på sykehus i Abu Dhabi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eman Abdel Aty døde mandag morgen på sykehus i Abu Dhabi som følge av komplikasjoner knyttet til vekten, som nyresvikt og hjerteproblemer, melder australske news.com.au.

Hun ble 37 år gammel.

ABC Nyheter omtalte Aty i februar i år da den unge kvinnen skulle gjennomgå en livsviktig slankeoperasjon i Mumbai i India.

Den da 36 år gamle kvinnen måtte fraktes til India på en spesialkonstruert seng laget av EgyptAir for å kunne ta turen fra Egypt til Mumbai. Det siste stykket til sykehuset ble hun fraktet på et lasteplan.

Les også: Verdens tyngste skal ned i vekt

Ifølge BBC hadde kvinnen da ikke vært utenfor hjemmet sitt på 25 år.

Vekten skal på det meste ha vært drøye 500 kilo, ifølge familien. Etter operasjonen i India, ble hun hele 300 kilo lettere, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Vekten er imidlertid ikke bekreftet av Guinness rekordbok, som har registrert amerikanske Pauline Potter som verdens tyngste kvinne med 292 kilo.

Aty veide fem kilo ved fødsel og ble raskt diagnostisert med elefantiasis, som får bein og andre lemmer til å svulme opp til ekstreme størrelser. Legen hennes i India, Dr. Muffzal Lakdawala, har selv fått samlet inn pengene til reise og operasjon, da Eman og familien er svært fattige.

Lakdawala sa den gang at Aty var feildiagnostisert og egentlig led av en fedmerelatert lymfødem, som også kan forklare de voldsomme hevelsene, ifølge BBC.

Les også: Normal vekt, overvekt eller fedme?

Eman Abdel Aty ble innlagt på sykehus i De forente arabiske emirater i mai i år, hvor hun har fått tilsyn og pleie fra en gruppe på 20 leger.

I juni i år så det ut til å gå bedre med den egyptiske kvinnen, etter meldinger om at hun nå var i stand til å sitte oppreist og spise på egen hånd.

En video fra begynnelsen av september viste kvinnen feire 37-årsdagen sin med kake mens hun lå i senga på sykehuset.

Ifølge sykehuset døde Aty mandag morgen klokken 04.35.

Personvernpolicy