Så sent på dagen kan du drikke kaffe

Koffein begynner å virke cirka 45 minutter etter du har drukket det. Foto: NTB scanpix.
Koffein begynner å virke cirka 45 minutter etter du har drukket det. Foto: NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom kaffedrikkingen ikke skal ødelegge nattesøvnen må du passe på å ikke drikke etter dette tidspunktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

At kaffedrikking kan prege kvaliteten på nattesøvnen er noe de fleste kaffedrikkere har erfart. Så hvor sent kan du egentlig drikke kaffe uten at det ødelegger søvnen?

Koffein begynner å virke cirka 45 minutter etter du har drukket det, da det må passere magesekken før det kan tas opp i tykktarmen, skriver KK.no.

- Etter denne prosessen virker koffeinen en god stund. Det sies i snitt at koffein virker merkbart i cirka fire til seks timer, men dette kan være veldig individuelt, sier Lise von Krogh, som er ernæringsfysiolog, til nettsiden.

Les også: - Tyggis mot hull er tull

- Jeg ville nok ikke drukket kaffe etter klokken syv på kvelden. Personlig legger jeg meg ganske sent og kan derfor drikke kaffe frem til da, men om du legger deg for eksempel klokken ti, så kan sen kaffedrikking gjøre at du sover dårligere eller at du bruker lengre tid på å sovne inn.

En god tommelfingerregel mener hun kan være å ikke drikke kaffe, cola, energidrikker eller te etter klokken seks på kvelden. Da vil du mest sannsynlig ikke ha problemer med å sovne inn og søvnkvaliteten din vil være bra.

Les også: Hvor mange timer søvn trenger du?
Denne saken ble først publisert i Hegnar.no