Vi har 6 timer og 19 minutter fritid hver dag

51 prosent av voksne i Norge er svært fornøyd med tiden de har til rådighet til å gjøre ting de liker.
51 prosent av voksne i Norge er svært fornøyd med tiden de har til rådighet til å gjøre ting de liker. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På en gjennomsnittsdag har voksne i Norge 6 timer og 19 minutter fri, og halvparten av oss er svært fornøyd med tiden vi har til rådighet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I gjennomsnitt har voksne i Norge 6 timer og 19 minutter fritid på en gjennomsnittsdag, viser tall fra SSB. Fritid er den tiden vi ikke bruker til arbeid, arbeidsreiser, husarbeid, søvn eller spising. Fritiden er ujevnt fordelt på ukedagene, helgen drar opp snittet for de aller fleste.

Selv om folk i spredtbygde strøk har minst fritid (6 timer og 11 minutter), er de mest fornøyd med mengden tid, mens Oslo-folk er minst fornøyd med hvor mye fri de har.

Les også: Meningsmåling: Flere vil ha mer fritid enn økt lønn

De minst fornøyde er de i etableringsfasen, men det er også de som har den korteste fritiden, bare 5 timer og 24 minutter.

Fritiden er noenlunde likt fordelt, menn har i snitt sju minutter mer fri hver dag enn kvinner, altså under én time i forskjell i løpet av uken.

Studentene har en time mer fritid enn en gjennomsnittlig voksen, hele 7 timer og 18 minutter, som igjen henger sammen med at de sjeldnere har barn og dermed bruker mindre tid på husarbeid, ifølge SSB.

Tallene er basert på tidsbruksundersøkelsen fra 2010.